"Пътна полиция" с нова акция за нарушители

Акцентът този път ще бъде поставен върху камионите
5
"Пътна полиция" с нова акция за нарушители
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Започва нова акция за контрол на пътното движение с акцент върху камионите. Началникът на отдел „Пътна полиция“ в националната полиция комисар Калоян Драганов обясни, че акцията продължава два дни - днес и утре. Ще се следи за редовни документи и изправността на камионите, разпределението на товарите и претовараване.

От началото на годината има над 19 000 нарушения, част от които са довели и до катастрофи, каза Драганов, цитиран от БТА.

Последните месеци има усложнена транспортна обстановка, затова контролът е един от методите за намаляване на броя на катастрофите, каза изпълнителният директор на автомобилната администрация Бойко Рановски.

Годишно 10 процента от катасторфите са заради шофьори на камиони и автобуси. А жертвите са 12-13 процента от всички, загинали по пътищата, каза още експертът.

Той изрази надежда агенцията да промени начина си на работа по отношение на контролната дейност така, че да има проверки и през нощта. Инспекциите в момента са между 6:00 и 22:00 часа, защото няма достатъчно хора, обясни Рановски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно защо тия акции на КАТ никога не са насочени срещу най-големите нарушители по пътя: мотористите. Никакви ограничения не се спазват, създават си собствени ленти за движение, голяма част вдигат незаконен откъм децибели шум, гонят се итн итн. За 30 години досега не съм виждал спрян за проверка моторист.
2
3
 
4
 
! Отговори
истина преди 1 година
Транспортните фирми плащат на шофьори те си за изминати километри ПОЛИЦИЯТА ДА ПРАВИ КОНТРОЛ ЗА МАГНИТИ ПО СКОРОСТНИТЕ КУТИЙ НА КАМИОНИТЕ ,,,,,,,И ДА МОЖЕ ДА УСТАНОВЯВА КОЛКО ПЪТИ Е МАНИПУЛИРАН ТАХОГРАФА .......... НАД ПЕТ ПЪТИ ШЕФА НА ФИРМАТА ДИРЕКТНО В ЗАТВОРА ЗА ТРИ ГОДИНИ................
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да отидат и да видят какво става с пътищата от камионите в междуселските пътища.