Сигнал от Helpbook за незаконна търговия с храни

Получихме и оплакване за липса на хигиена в столична лаборатория
30 дек 2022 05:02, Анисия Иванова
8
Сигнал от Helpbook за незаконна търговия с храни
Снимка: Helpbook

Предпразнично в платформата на Helpbook.info получихме доста притеснителен сигнал, касаещ посещението на наш потребител в медицинска лаборатория в София. Ето какви са оплакванията на пациента:

"Лаборантката ме набоде първо на лявата ръка с изключителна злоба като ми каза: "Ето, виждате ли, че тук не пуска кръв", после не дезинфекцира мястото с памук със спирт и в момента ръката ми е подута: вече седем дена след убождането. После ми набоде дясната ръка с друг модел игла и видях, че беше оставила въпросната втора игла вече оголена, тоест с махнат предпазител директно върху плота и след това ми я вкара във вената, тоест беше оставила иглата незащитена върху плота непосредствено преди да ме набоде с нея.
Значи имам общо 2 инцидента в рамките на това посещение:
1. Подута лява ръка, която не може да се оправи вече една седмица.
2. Убождане с видимо нестерилна игла.

Но това далеч не е първият път, в който имам проблем с тази същата лаборантка. При предходно мое посещение в същата приемна бях забелязала, че същата лаборантка не сменя ръкавиците си при различните пациенти, вследствие на което въпросната лаборатория беше посетена от РЗИ и държа да подчертая, че всичките изброени проблемни казуси се случват при една и съща лаборантка. В допълнение на всичко това искам да добавя, че въпросната лаборантка има навика да се държи сопнато с пациентите", пише в сигнала.

В друг сигнал, адресиран към БАБХ с молба за незабавна проверка, наш потребител от Ловеч е изпратил снимки на незаконна търговия с хранителни продукти от няколко пазара из страната. Стоката, изложена по сергиите, представлява яйца, суджуци, меса и зеленчуци, като липсват необходимите документи за произход и качество. Авторът на сигнала твърди, че проверки се извършват само на определени продавачи, а останалите извършват търговия без какъвто и да било контрол.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Със сигурност преди 10 месеца
Домашните продукти които продават на сергията са в пъти по-полезни от кауфландските там където проверките спират!Ай стига филми,че РЗИ правят нещо правят на обикновения човек на големите хипер маркетинг не!НА РЗИ СЪМ ИМ НАБРАЛ И ЩЕ ГИ СЪДЯ НЕГОДНИЦИТЕ МУ ЖАЛКИ.Заради тях има много прекрити случаи с ковид от които и те не ми обясниха кво що иначе мерки да се спазват ВАЩА МАМА АЛЧНА.РЗИ Е ИНСТИТУЦИЯ БРАНЕЩА ЕЛИТА И НЕ РАБОТИ ЗА НАРОДА!!! НИЕ ЩЕ СИ ЯДЕМ КАУФЛАНДСКИТЕ СКЪПИ *** И ТОВА.
6
0
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 10 месеца
Пазарите са за това, да се продава собствено продукция. Сега е достатъчно студено да се продават и месни и млечни продукти.На който не му харесва да върви в Кауфланд.Там имат документи за произход , но скъпо и не качествено.Има такива дето се правят на разследващи журналисти , вечно не доволни от нещо.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 5 : Не си чувал/чел щото толко то капацитета. Мед.сестри в лабораториите, където се взема кръв за изследвания се наричат КЛИНИЧНИ ЛАБОРАНТИ. Ай ся - знаеш едно нещо повече.
4
3
 
1
 
! Отговори
Айтита, сър преди 10 месеца
За първи път чувам лаборантка да взима кръв. Айтитата вече съвсем не правят разлика между медицинска сестра, доктор, санитар, лаборант. Следващия път след като се боцка с видимо нестерилни игли като нищо може да седне и при портиера.
3
0
 
8
 
! Отговори
Верно ли преди 10 месеца
да, само в кауфланд всичко е законно, чисто и проверено (опа лапсус - произведено) в лаборатории. бон апети!
2
1
 
9
 
! Отговори
страх преди 10 месеца
страшни проблеми и страшно място за решаването им. Като не те кефи тази лаборантка, *** на друго място. Като те е страх от "незаконните" яйца, *** в хипермаркета. Какво снимате и мрънкате само
1
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 10 месеца
Колко е килото на суджука :)))