Над 340 хил. лв. събраха от "Гората.бг" в помощ на Турция и Сирия

Те поддържат връзка с хора на терен
Обновена: 10 фев 2023 14:16 | 10 фев 2023 13:34, Йоана Цонева
9

Кампания на платформата "Гората.бг" за момента е събрала над 340 000 лв. за предоставяне на помощ за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, като част от даренията вече са изпратени.

"С нас се свързаха много добри хора, всеки иска да помогне и предостави материали, които има - топли одеяла, дрехи или храна. Ще използваме събраните средства максимално ефективно - ще закупуваме само най-необходимите неща на максимално добри цени", заяви Никола Рахнев от платформата "Гората.бг" пред Bulgaria ON AIR.

По думите му даренията ще отидат и за двете пострадали държави, а целта е да бъдат разделени приблизително еднакво.

"Предстои ни изпращане на помощи до Сирия, работим с две местни организации, които се справят със спецификите на ограниченията и 12-годишната война и опасността от кражби и присвояване на даренията", отбеляза той.

Рахнев подчерта, че поддържат връзка с хора, които са на терен, за да разберат от какво се нуждаят пострадалите.

"За Турция даряваме предимно топли дрехи, одеяла, постелки и палатки, тъй като имаме стотици хиляди хора, които са извън домовете си. На улицата температурите са много ниски", заяви Рахнев.

"Другият приоритет е храната, тъй като има сериозен недостиг. Ще доставим още хигиенни материали, дезинфектанти и лекарства", коментира събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос: преди 1 година
Как ще стигнат парите до Сирия,след като умновресливия безполов запад е наложил жестоки санкции и парите няма как да стигнат до бедстващите сирийци?!?!? Защо ФАЩ и еврокомпаньонките не свалят санкциите,за да може желаещите богати сирийци в чужбина са помогнат? Не е ли лицемерие и двоен стандарт,някакси... Въпросът е риторичен, бай дъ уей!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
недейте бе хора през разни съмнителни платформи , де гората де земетресение
5
0
 
6
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Трябваше така ентусиазирано и за наводненията в карловско
4
0
 
2
 
! Отговори
Ж преди 1 година
Къванч Татлъту работи с други звезди са Сдружение "АХПАБ", помощите ви да в сериозни ръце.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как точно събират пари за Сирия като там неможеш да испратиш нито лев заради главорезите от ЕС и май с тия раклами БГОНАЙР и ДНЕС.БГ са съучастници в кражбата щом лъжат така нагло.
2
1
 
5
 
! Отговори
Санкции преди 1 година
За Турция и Сирия или за Турция?
1
5
 
11
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
А с Тея пари колко бедни хора в Болгария, щяха да се подпомогнат? Тука Швейцария ли сме, че нямаме нужда от помощ ? И какъв е този младеж, основател на НПО което смуче финанси и те отиват някъде? Може той да си ги прибира, отчетност никаква! Като иска да помага да иде в Каравелово, да рине с лопатата, не тука да се снима и иска пара