Денков: Областните управители имат държавнически, а не политичски задължения

В тази област няма място за политически изказвания, смята премиерът
14 юни 2023 12:05, Стела Стоянова
141
Денков: Областните управители имат държавнически, а не политичски задължения
Снимка БГНЕС

"Областните управители не изпълняват задачи на отделна политическа сила или лице, което ги е назначило. В тази дейност няма място за политически изказвания, освен ако някой областен няма политически амбиции свързани с предстоящите местни избори".

Това каза в началото на днешното заседание на кабинета премиерът Николай Денков, съобщава БГНЕС. В понеделник 27 от 28 областни управители подадоха оставка. Част от тях го направиха с мотива, че имат политически различия с новата власт.

"Днес няма да назначаваме областни управители", каза още премиерът.

Реакцията на институциите този път беше забележително бърза, каза премиерът акад. Николай Денков, коментирайки действията на отговорните институции за преодоляване на последиците от наводненията в района на Берковица.

Още по темата
"На 12 юни, понеделник, в Северозападна България се изляха проливни валежи, които в област Берковица, в района на село Врачеш, добиха стихийни размери. Близо 70 литра на квадратен метър за няколко часа. Това постави под риск живота, здравето на хората, предизвика сериозни материални разрушения и отнесе пътна настилка. Искам да благодаря на хората, които се отзоваха веднага", посочи Денков, пише БТА.

Екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ бяха там още вечерта. Цяла нощ работиха. Успоредно с това поделения на Българската армия се включиха там, където е необходима жива сила, за да може да се възстанови движението, да се разчистят отломките“, припомни премиерът.

Денков благодари и на областния управител на Монтана за действията му при наводненията. Той е сред 27-те, подали оставка.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Денков не е способен да намери заместници и говори глупости,как да не са политически назначенията на областните управители сигурно и той не е така назначен?
89
10
 
2
 
! Отговори
Грозната истина преди 10 месеца
Като чета коментарите по долу, си мисля, че никога няма да се оправи тая държава. Ето ви пример. Хората в Монтанско ги издави пороя, обаче на областния не му дреме щото той е лоялен на Радев, а не на хората. А коментаторите се радват че на Денков му е гадно, обаче не им пука, че е в интерес на хората облостните да си вършат работата, докато не бъдат освободени. Епа радвайте си, другия път пороя като удари вашето село не се чудете що държавата я няма
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Химикалката става все по-смешен...
87
1
 
5
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 10 месеца
"Областните управители не изпълняват задачи на отделна политическа сила или лице, което ги е назначило." - тоя, дето уж ще е премиер - не може да е толкова заблуден, разсеян и завеян. Сигурно ни забълбуква, но защо? Нали вече се наредиха открито и непочтено на държавнаъа софра до ГРОБ?
86
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хем искат да сменят всичко навсякъде, хем после защо напускали...е няма такива нагли типове като ПП!!!
85
1
 
13
 
! Отговори
Хан Тервел преди 10 месеца
Г-н Денков, те и министър председателите имат държавнически задължения ама ей на .....избират ги след политически пазарлък !
84
1
 
6
 
! Отговори
Денков, преди 10 месеца
роденият да пълзи, не може да лети, анадънму?
83
0
 
7
 
! Отговори
обяснявам на преди 10 месеца
НЕДОРАЗБРАЛИТЕ:Областните управители са като ШПИЦ команда на политическите партии, които са ги назначили и им скъсватГъза от работа при бедствия и аварии.Нашите Аматьори от ПП не са свикнали на това и искат да лапат само ПИЦИ с КРИСТАЛИ и да размятат меки китки на Гей паради...ПАНИМАЕШ??? ФЕРЩЕЙН??? Ето за това никой не се натиска от тях за тия постове!!!!
82
3
 
14
 
! Отговори
След преврата преди 10 месеца
След преврата ще е така!!! От изказването на Денков става ясно, че маниаците за власт ПП че и ДБ, нямат грам кадри. Иначе казано, нямат подготовка от хора, да сложат на отворилите се дупки, което е срамно и ги обрича на провал. За къв *** се вряхте във власта без хора зад гърба ви? А как да простим на Юморука? А дали това не е за замазване на очите на хората? Денков е бил министър при Радев в служебен кабинет! ПП създадени от Радев и еб..мамата за влизането в еврозоната! Дали не е заедно за Русия
81
1
 
15
 
! Отговори
Бонго от Конго преди 10 месеца
Ей,Денков как стигна до титлата академик ,бре?Сигурен съм,че е било голямо пълзене, то си е било голямо мазнене и навеждане...тук,там.Сигурен съм,че не е много, много за разказване,а?Ама меките ти китки и безгръбначието ти те издават-закодирали са се в поведението ти на ***.Май Карадъята ще излезе прав, че такива като теб разбират само от камъни и дърве
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Веднага след като намерите подходящите ваши хора за постовете, ще загубят държавническото
79
0
 
4
 
! Отговори
до Бай Дрън преди 10 месеца
Ти за тая работа/десетки хиляди декари ниви/трябва АКЪЛ и не малко работа...а тияЦървули от Продължаваме Подмяната искат само да лапат !!!!
78
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Те тия дето подадоха оставки, са си напълнили кошницата вече. Много време не трябва за това. А и в провинцията, всички са като братя и сестри, сякаш един ...й ги е правил. Няма ГЕРБ, няма МЕРБ, всичко е МВР и СДС-стани да седна.
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
да бе да, всички до един са партийни мекерета и това всеки го знае
76
0
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Глуппости. На един колега, лека му пръст, зет му стана областен управител с десетки хиляди декари ниви Питай го лошо ли му беше :)
75
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Добре, БА се включила, хубу. А къде е американската армия от 4-те американски бази дето храним? Малко срама нямат ли? Или викаш, Денков, наште тренират за Каховка.
74
1
 
4
 
! Отговори
да ви светна малко: преди 10 месеца
Никой не се натиска за областен управител защото те са като ПОЖАРНА КОМАНДА при бедствия и аварии-т.е трябва да се работи денонощно за ползу роду...а меките китки и баджанаците от ПП"Шарлатани" си мислят само за ПИЦИ с КРИСТАЛИ и КОЙ да яхне ПАРАПЕТА!!!!
73
1
 
14
 
! Отговори
днъкоплатец преди 10 месеца
Г-н Денков, досега не сме видяли държавническо поведени от вас и партията ви (коалицията), за да изказвате такава позиция. Нека видим вашето поведение към българските граждани и тогава да ви оценим, защото ми се струва, че си слагате оценка преди да има резултати. Само титлата доцент или професор нищо не покрива. Тя е фасон.
72
1
 
9
 
! Отговори
така е ... преди 10 месеца
Една диплома и една академична титла не правят УПРАВЛЕНЕЦ !!!!Който си може,може...а който не може, не може...
71
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мале,мале,и тоя хааамстер се кани държава да управлява,нямам думи!