Денков: Част от исканията на протеста се базират на изопачена информация

Планът за справедлив преход ще бъде предаден утре на ЕК
29 сеп 2023 17:07, Стела Стоянова
148
Денков: Част от исканията на протеста се базират на изопачена информация
Снимка БГНЕС, архив

“Първо, искам да призова всички протестиращи да се вслушат в това, което ще кажем. Голяма част от исканията им се основават на изопачена или невярна информация”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков.

“Крайният срок за подаване на документите в ЕК е утре - 30.09. и няма начин за отлагане - ще се изгубят 3,5 млрд. лв. Няма дати за затваряне на конкретни въглищни централи. Изключително важно е да се създадат механизми, чрез които хората, които имат необходимата квалификация да работят отново в същите региони. Затова създаваме предприятия за превръщане на териториите на мините в зони, в които да се осъществяват дейностите - т.н. индустриални зони”, каза още Денков. “Договорихме се, че ще има сериозни социални пакети, ако трябва да се закриват големи предприятия, ще се създават социални пакети”, подчерта премиерът.

Министърът на финансите Асен Василев допълни, че Планът за справедлив преход ще бъде изпратен утре към ЕК.

“Ако миньорите искат да напуснат работа, то ще има социални пакети. Те ще получат 36 заплати”, каза Василев. Той подчерта, че мините и ТЕЦ-овете ще спрат да работят по икономически причини, защото себестойността на енергията, която произвеждат, ще бъде твърде висока и няма да може да се продава така че да има печалба. “Искаме да направим прехода, така че хората да запазят доходите си, да се привлекат достатъчно инвеститори в региона”, уточни финансовият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: ЕКНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По 150 000 лева на миньор? Може ли на всички да ни затворите работните места . Безработен срещу 150 000 лева в джоба не е зле.
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До БягайСтой си. Затворът е компромисно решение. Сигурно народът има и план Б.
117
0
 
6
 
! Отговори
Прост Превод преди 7 месеца
ПП -Партия на продажниците
116
0
 
4
 
! Отговори
питащ преди 7 месеца
А бе некадърник, български продажник, слуга на Козяк, прочети какво пишат хората за теб. Бъди сигурен един ден идва !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо искат още 40% намаляване на емисиите, след като преди години вече сме изпълнили поставените изисквания. Значи, кохто предсрочно си справи, го товарят наново, за до го смачкат. Кой е подписал съгласие за ново съкращаване? Погледнато като цяло в Европа, България е много, много по-чиста. Има карти, публикуваха ги по време на ковид, първото тотално затваряне. Ясно се вижда. Унизително е да ни третират като идиоттти! Денков няма ли достойнство? Или е зомби?
114
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мариците трябва да останат това е нац богатство което искат да харижат за да приберат едни пари
113
0
 
9
 
! Отговори
Бягай преди 7 месеца
Молец, ще се молите за затвора скоро....зимата идва, хората ще освирепеят още повече към вас, предателска *** без изключения!!!
112
0
 
1
 
! Отговори
Милионер преди 7 месеца
Информацията само във физикохимияат не е изопачена. А пък, в журналистическите им факултети не са я изучавали тази наука. Дори и понятие си нямат от дисперсни системи и повърхностно активни вещества. Честита 2023 г. на всичките академици като този. Те са много, а пък премиерът е само един.
111
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аре бегайте брат в Брюксел,а американската ще я затворите ли?Неее нали.Съсипахте държавата.
110
0
 
7
 
! Отговори
Q преди 7 месеца
Мушенггиите ще гепят парите...хората ще останат с пръст в гъст...затова толкова са се загрижили да не ги изгубят...инак лъжат мажат *** са толкова неккадърни че и лъжите им не хващат декиш...
109
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Предатели!
108
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато и да ти строшат мишото вратленце няма да е рано! Mpъcна, дoлнa, изопачена твap.
107
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само информацията с която ни замъглявате главите вие, са верни. Само на вас да вярваме, защото просто не можете да лъжете. Просто не сте способни да лъжете по природа.
106
1
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 7 месеца
Молец, исканията са да си ходите , не , а да се запътите към затвора ! Там ви е мястото ! Съсипвате държавата България ! Национални предатели !
105
1
 
10
 
! Отговори
Денко Мършата каза: преди 7 месеца
Рейтингът на Световната банка: по отношение на БВП Русия изпреварва Германия за втора поредна година, влизайки в петте най-силни държави през 2022 г. и става първа икономика в Европа. Рейтингът се изчислява по паритет на покупателната способност. БВП на Русия по паритета на покупателната способност възлиза на 5,51 трилиона долара. Русия изпревари не само Германия, руснаците живеят на по-добър стандарт не само от немците, но и Италия, Франция, Великобритания и Канада. Напред са само Япония,
104
0
 
12
 
! Отговори
Денка Шопарова преди 7 месеца
Всеки втори американец е ш0пар, а всеки първи дължи на банките толкова пари, че и внуците му не могат да ги изплатят. Цялата кравария живее на версия!
103
0
 
12
 
! Отговори
Денчо усатото мече преди 7 месеца
каза: Натовсите джендери оцапаха гащите кагато разбраха, че Северна Корея може да изпрати оръжие на Русия и 300 хил супер обучени боици. Хахахахаха!!!
102
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя няма даде и една Заплата ако не е за депутат Вижте там комисии подкомисии и тн и всеки взема заплата от хиляди левове и е е във ваканция Направете си изводите сами
101
2
 
8
 
! Отговори
Денко Продажников преди 7 месеца
Главното е, че денацификацията си върви. Укронацягите масово пътуват към бандера, а русофобите у нас и по света 4ишкат кръв.
100
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По улиците на щатите живеят над 60 млн клошове и бездомници. Улиците им са пълни с колабирали наркомани. Постоянни престрелки между бандитските групировки, в които под 30 застреляни на ден даже не се съобщават. Пълно е с тлъстяци, хора изпаднали в дълбока депресия, gендъри, сатанисти и сектанти. Там сменят половете на деца и има еднополови бракове. Това ли искате? Ако искате значи сте болни. Споменатото по-горе е невъзможно да стане в Русия и Беларусь.