Чалга гавра и с химна на България от лицето Бирджан Хайрединов

ВМРО сезира главния прокурор
Обновена: 2 окт 2023 14:49 | 2 окт 2023 14:12, Александър Попов
343

ВМРО изпрати днес сигнал до главния прокурор Борис Сарафов по повод разпространен клип, в който лицето Бирджан Хайрединов изпълнява кавър версия на официалния химн на Република България с чалга-ритмика и ориенталски инструментал.

Това е гавра с национален символ, какъвто е българският химн. Затова от ВМРО искат спешна проверка, „изпълнителят“ да бъде разкрит и персонализиран и спрямо него бъде приложен чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс: „Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева“.

В сигнала, подписан от съпредседателя на ВМРО Александър Сиди, категорично се настоява за грубото поругаване на българския химн да бъде приложено най-тежкото предвидено в закона наказание.


343
Още по темата: Мила Родинохимн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
4
 
3
 
! Отговори
Гавра с България преди 1 месец
Истинския химн на България е Шуми Марица който е изхвърлен от режима през 1964 г и на негово място е сложен сегашния Мила Родино Мелодията е Еврейска а текста му е преправян многъкратно от комунистите даже цели куплети има изтрити
277
1
 
1
 
! Отговори
Еди си кой преди 1 месец
И кой е тоя? Бирджан-Мирджан съд и доживотен затвор.И как бе *** ви дойде в празните главици ,,комунистически химн и флаг,,.Вие *** ли сте родени или сте ходили на допълнителни курсове .Ами на много други държави флага е със три цвята.
276
4
 
8
 
! Отговори
бай ганъо преди 1 месец
ама то България вече не съществува като държава отдавна тиа журналисти що не коментират продажбата на националния празник продажници сте всички правите се на патриоти само че пишман сте
275
2
 
11
 
! Отговори
Стоев преди 1 месец
И Лили Иванова да изпее чалга кавър на химна ни пак трябва да лежи в сливенският затвор......гаврата с химна си е гавра,без значение от кого произлиза.....ром, турчин,американец не е от значение. Да лежи глобата не е наказание за това извращение.............
274
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не виждам никаква гавра. Човекът е направил кавър на химна. Нито клипът е неприличен нито нищо. А и като гледам, Бирджан е патриот. Не разбирам патриотарските истерии.
273
0
 
5
 
! Отговори
До 273 преди 1 месец
Георги Христо и Иван не биха го направили защото за разлика от Ц,иг,- анина си уважават химна
272
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отклоняваща маневра! Упрaвляващите и гocподapите им отвличат вниманието на населението с най-гнусни и долни провокации. Опит за изместване на фокуса от мръcoтиите, които вършат и продажничecкитe им действия - да разсеят концентрирания хейт и ненавист срещу тях и парата да бъде изпусната в друга посока. НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО!
271
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Grom съдията е наш човек ;)
270
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казвам го защото само ромите не крадат не бият също така и българите вършат лоши работи но им се разминава
269
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ако го беше направил Георги,Христо,Петко нямаше да има толкова много нападси нали ето това е разделението на народа ако е ром,турчин всичко е проблем
268
6
 
8
 
! Отговори
Grom преди 1 месец
Как решихме, че чалга аранжимента било оскверняване? Приятно доказване в съда.
267
2
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Защо ги хрантутим още тези?
266
3
 
8
 
! Отговори
Галя преди 1 месец
Нямаш място в държавата, която си взел на подбив. Вън!
265
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За тези на които химна на България е комунистически, и тези на които флага им прилича на Руския!Най-вероятно сте същите хамали като този *** от клипа! И на въпроса, къде *** Маринкин във текста на химна (ако въобще го знаеш),откри нещо комунистко? И ти другия ***,където синьо или зелено все едно,с герб без герб все тая,а...намери прилика? Ами то тогава май флага също си прилича и с този на Кувейт (например, щото има също и бяло...)Какъв е този народ, пълно с ***.Ей досущ по-горе.
264
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво се правите на интересни! Да не стане като работата на онзи Тото, който с Тити Папазов години наред ги гледахте в Интернет и се смеехте заедно с тях, а после като стана онази работа с нарязаната Дебора от Стара Загора всички решихте да играете ролята на много морални и съвестни? Я си спомнете група Уикеда и песента им Обичам. И там в текста е споменат българския химн и пак не е с мелодия която на всеки ще се хареса, но си мълчите. Двойни стандарти!
263
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чалга слушат само клошари и диви селяни смърдящи на пот чорапи и дюнер.Ето и тоя.Анцуг за 100 лв ,очила от битака. Клошар.
262
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българското знаме прекалено много прилича на руското, крайно време е да се внесе законопроект и да бъде променен този чуждопоклоннически флаг.
261
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Линч и ЗАТВОР!
260
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В същото време, сега, в тоя сайт има статия българските студенти в коя друга държава предпочитали да учат. ;)
259
4
 
23
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 месец
Странно, химнът е свещен и национален символ, знамето и герба също, не бивало да се поругават, ама на народа му разказахме играта, мачкаме го, подиграваме му се, заличаваме го, но той не значи нищо, ха ха!