Паметникът на Альоша в Пловдив - референдум преди флекса?

Против демонтажа са дори в ПП и ДБ
11 яну 2024 18:00, Петър Бойчев
406
Паметникът на Альоша в Пловдив - референдум преди флекса?
Снимка БГНЕС

Паметникът на Альоша в Пловдив - референдум преди флекса?

Предложението вероятно ще бъде прието.

Все по-жежко става около един от символите на Пловдив - паметника на съветския войник на хълма Бунарджика, известен като Альоша.

Пловдивските съветници от ИТН внесоха предложение в местния парламент за провеждането на референдум за съдбата на паметника, съобщава сайтът "Под тепето". Въпросът е формулиран така: „Да бъде ли реализирано преместване на паметника на съветската армия, по–известен като „Альоша“, издигащ се на върха на хълм Бунарджик в Пловдив?“.

Идеята е в отговор на предложението от вчера на ДБ за преместване на монумента в Музея на социалистическото изкуство в София - директно, без допитване, до края на годината. Референдумът цели отрицателен резултат. А и ще позволи на местните политиците да не поемат отговорност, предоставяйки думата на народа.

Твърде е възможно наистина да се стигне до допитване, защото малко от членовете на пъстрия общински съвет подкрепят демонтаж. Несъгласие има дори в ПП, които са партньор на ДБ. Преди няколко дни бившият кмет, настоящ общински съветник от мнозинството Славчо Атанасов, също предложи референдум.

Идеите - директен демонтаж или референдум, вече се придвижват. Днес правната комисия към общинския съвет реши да поиска от администрацията разчет колко биха стрували двете начинания, а и може ли чисто технически да се премести паметникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 240 от ЮАР,а може и да ти се направи главата леко мека щото не си гледаш работа в ЮАР Ами се набутваш в неща дето не те засягат
211
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 239 И кога ги е писал и кой е бил руския цар при Руско -Турската война ,а кой е бил когато България решава да прави съединение ти или тогава е бил келявия син на Александър ll.Та дали го е казал за Русия или за царя им щото хората са едни и същи само царя е различен.Та и сега дали хората са олицетворение на сглобката или тия дето да се набутали с измислици на изборите и ала бала са олицетворение на всички българи
210
7
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
"Флекса" беше незаконен в София. Скоро "флекса" ще играе по главите на националните предатели от некоалиционната сглобка. Нов народен съд!
209
8
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
Един великолепен ресторант с панормна тераса може да се направи на мястото на Альоша. Ще бъде хубаво за всички. А на мястото на М.ОЧ.А в София може да се направи великолепно езеро с пеещи фонтани, като това пред Беладжио в Лас Вегас - хиляди се стичат там всяка вечер, защото от 19 00 в течение на 40 минути има спектакъл, фонтаните не само менят струята, но и се въртят съответно на музиката. Светлини, цветове и пр. и всичко това образува великолепно шоу. Няма нужда от паметници на окупаторите!
208
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така че, ние българите, като истински оригинални арийци, създали Библията, Християнството и световната цивилизация, трябва да останем на страната на братска Русия, срещу фашистите и срещу еврейските фалшификатори на история. Т.е. да бъдем арийци, но антифашисти. Антифашисти, но не п"од*ло"ги на евреите, защото те са новите фашисти.
207
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 222 В гоьините след Освобождението Вазов проглежда какво преставлява официалната Руска политика и се обръща срещу нея.Писал е по вестници, антируски статии, Сбогом братушки и тям подобни.Даже има стихотворения срещу Русия.
206
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фашагите, които така са въртяли теориите, че накрая са отказали да приемат, че ние българите сме оригиналните арийци, а вместо това ни набутват некви готи, които в дълбоката древност са били гети ( траки, българи) , твърдейки че едва ли не ние сме излезли от тях, и отричайки, че руснаците също са истински арийци, са идеални партньори на световното еврейство днес срещу Русия. То и техния Талмуд е фашистка религия.
205
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 235 Айде пък сега Раковски дето участвал в легията в Сърбия, е как пък никой сърбин не знае за тия думи.Абе тролей като не вървиш що се напиняш
204
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Раковски:Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове"
203
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 228!Е само ти така си мислиш щото нещо номерата няма да минат и утече работата .Шубето голем страх щото не можеш да се пробуташ
202
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На мястото на Альоша сложете паметник на поп Кръстю - в България такива са на почит в момента.
201
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На пътя на еврейските фалшификации на световната история сме главно само ние българите, защото само чрез нашия език, обичаи, ритуали като Урата Копата и много други, може да се разбере огромната днешна фалшификация.Искат да ни няма. Но и Русия, защото тя знае истината, като главен участник във Втората световна. Затова е истерията на шефовете на световното еврейство срещу Русия.Те и в самата Русия още имат голямо влияние. Но един бивш агент като Путин,който знае доста, не оставя да го манипулира
200
6
 
0
 
! Отговори
До 223 преди 4 месеца
Не сме за референдуми ние българите. Народа е прекалено тп и съвсем ще се вкара във филм.
199
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
З. Стоянов:Руското правителство желае две неща. Първо, да протака работата, да ни държи във военно положение, което е убийство за България, та дано в тия усилни времена се появи някое негодувание помежду ни, и то, руското правителство, като всяко покровителско, да каже: Ето че без мене не могат българите; дайте ми воля да отида с моите камбани, камшици и бесилки да наредя работите."
198
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 215 Там да българи,които ще покажат ,че не сме роби на посолството и посолствата и само ние си решаваме
197
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Швейцария има много референдуми за всичко. Това е най-добрата система на управление. Народът трябва да се пита за всичко с референдуми. За еврото, за ЕС, за НАТО, за паметници. Това е демокрацията.
196
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 219 Добре тролей като не става с Вазов се пробваш.със Захари Стоянов, само дето не разбираш ,че такива истории писана от такива като теб в интернет няма как да минат
195
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Граф Николай Игнатиев, които пише с азбуката, която му подарихме, ни нарича племе, което трябва да е послушно оръдие на руската политика. Той повлиява за обесването, а не за затвор за Васил Левски, който иска българите сами да се освободим както гърците, румънците и сърбите. Левски предупреждава, че мнимите освободители ще ни заробят. Раковски: мъки чакат всеки българин, влязъл в железните нокти на Русия. Ботев: Русия с радикални средства се стреми да изтрие от лицето на земята българите.
194
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
З, Стоянов:Но хората, които са унищожили Полша, Малорусия и Бесарабия, не искат да слушат. Турили един път те намерение да правят от България Задунайска Губерния, нищо свято не ги спира. Всяко тържество на България е смърт за Русия, пишеше в един брой на Русь покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?
193
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И, руският КАЗАК е орлово яйце от КАЗАна. Защото наща огромна българска Ител Ура, Идел, Ара, Ира ( варианти на името й) е прародината и на руснаците, неслучайно имат нашия вик Ура. Волжка България е малка останала част от нея. А Русия като име, изначава Руса, Слънчева , от наща дума " рус", която в древността е била Ура, урс, защото Ура също значи Слънчева. Богът е Ур ( Ар, Ор, Ир, Ер, Яр), т.е. Слънчев, наричан също Бал, Бел. Арес на гръцки.