Симеон не ще да си ходи

Царят: Смяната на министри не е драма. Всичко се наблюдава; жълтият лидер не се обиждал от прякорите "сакска" и "горският"
5 апр 2008 09:23,
34
Симеон не ще да си ходи
Снимка: БГНЕС

"Смяната на министри е нормална демократична практика и не разбирам защо у нас още в нея се влага такъв драматизъм", казва  пред 24 часа бившият премиер и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски.

Според него "може би моментът е назрял да има някои структурни промени, за да функционира по-добре министерството /на вътрешните работи, бел.ред./.

"Това са важните неща. Не да се говори на едро.  За съжаление може би ни е останало от предишната система преди 1989 г. да се приписват специални функции на вътрешното министерство. Затова има хора, които са си извадили по някой документ, сега го пазят и се опитват да "държат" едни, други, трети. Това е много порочно. Но всичко е въпрос на кадрова политика и на желанието системата да се подобри", казва още царя.

На въпрос дали иска оставката на Румен Петков Сакскобургготски отговаря: Пускат се какви ли не спекулации, но нещо формално да е излязло от НДСВ или от моята уста?. Не. Казвам ви, всичко се наблюдава... нека министър Петков си предаде доклада на премиера, да се провери всичко, за да се вземе отговорно решение".

По повод на неговите прякори - "сакска" и "горският", лидерът на НДСВ казва, че не се обижда: Ако такива работи ме обиждаха, трябваше досега да съм се отказал. Това не са важни неща. Важна е същността. Това, което остава.

На въпрос какво би го накарало да си тръгне от България, Сакскобургготски отговаря: След 50 години изгнание да си тръгна от България... Извинявайте, но е такава нелепост, че просто не ми се побира в главата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
чепик преди 16 години
Като си толкова дърт, къде се научи да ползваш компютър. Толкова си нагремотен като кондуржия. Сигурно си завършил АОНСУ. И турците са по-грамотни от теб! Бати простаците
32
0
 
0
 
! Отговори
vladi преди 16 години
do лина... mnogo pravilno!!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
ot men преди 16 години
brei ,4e ymnici njkoi beshe kazal-jalko 4etezi koito znajt da ypravljvat darjavata karat taksita ili sa zaeti da podstrigvat
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
2. аз съм си у дома
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
На литературен български език това заглавие следва да се чете така: 1.Симеон Втори ще остане в родината си, с надеждата, че народът му ще поумнее!
28
0
 
0
 
! Отговори
лина преди 16 години
Направо сте ненормалници и пръдливци всички тези, които сте се изхрачили тук. С простотията и злобата ще си останете до гроб и нищо хубаво няма видите, докато почитате само цар-свинари! Неразумни юроди, поради що се срамите, че сте имали царе със синя кръв? Не сте народ, а ***!
27
0
 
0
 
! Отговори
МЕТАЛИКА преди 16 години
никъде да не ходи тоя ***, а да бъде съден и да долежи старините си в тъмна килия, без право на алкохол
26
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 16 години
АМА КАК ТЪЙ НЕ ЩЕ ДА СИ ХОДИ - ДА СИ ЗАМИНАВА ТАЗИ КРАДЛИВА АЛКОХОЛИЗИРАНА *** - И ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ВРЪЩА (като преди това естествено му бъдат отнети заграбените земи и да бъде осъден за изсечените и изнесени в Турция гори)
25
0
 
0
 
! Отговори
Дед преди 16 години
Има една такава турска дума.Присъствал съм при погребението на баща му.Съчувствах му когато ги изгониха.Не съм ходили не съм викъл "искаме си Царя",защото ми е все едно дали ще е тука или няма да го има.Едно време когато живеех на гърба на Двореца все се надига през дувара дали вяма да го видя в градинката отзад!Сега като го видя направо съм бесен.Мразя го повече от комунист и ако има нещо което комунистите са направили добро на България, това е,че ги бяха изгонили.Това е единственото добро което отчитам.Тая лепка и този измекярин още дълго ще се мота в полит. живот на страната.Не съм лекар ама като му слушам интервютата тоя човек си има бая голяма склероза.Нито той нито тия които го слушат разбират какво говори.Дойде беден-сега е богаташ.Гледаше умилно,тихичко и подкупващо - сега гледа от високо със самочувствие. Да не забраля обаче,че ние изгонихме един като него!Абе до кога все ние,че носиме такава сбирщина. Ей хора нямали отърване?
24
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 16 години
АМИ ВНУЦИ ХРАНИ ЧОВЕКА..КИНТИ ТРЯБВАТ..КАТО НАРОДИ СЕГА КАЛИНЧЕТО РАЗНИ МИ ТИ ТАМ МЮМЮНОВЦИ ХАСАНОВЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ ..КОЙ ЩЕ ГИ ХРАНИ..ЕДНО МИ Е ИНТЕРЕСНО..ВНУКА ХАСАН *** ЛИ Е ВЕЧЕ..ПРЕДПОЛАГАМ Е МИНАЛ ПОД ЦЮНЕТЧИЙСКИЯ НОЖ
23
0
 
0
 
! Отговори
gunter преди 16 години
vie si gi izbrahte vie si izgobete jivota zaradi carq i stani6ev vuv problemi cql jivot no ne me durpaite nazad men s vas
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ako zavisi ot men s 6utove po mutrata do kalotina...kradlivo debilno car4e
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ПРДЛОЖЕНИЕ: Българи, да организираме SMS игра за събиране парички за еднопосочно билетче на царчето! Бедни сте, но всеки ще даде по левче! А? Какво ще кажете? Целият народ ще излезе да го изпрати на гарата - повече, отколкото когато го посрещаха! Просто стана много нагъл
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защото, бате Симо, никога , преди да дойдеш тук, не си бил живял за постоянно в страна, управлявана от потомствени бивши голтаци. Затова.
19
0
 
0
 
! Отговори
AB преди 16 години
Симеон дойде в България,защото се намериха някои,които да му платят...единият вече е покойник-Илия Павлов,другият все още не е-Черепа!Ако се намерят "хора",които да му плащат отново натрупаните комарджийски дългове,Симеончо може и да си тръгне...
18
0
 
0
 
! Отговори
бай Пешо преди 16 години
му е наследствен от баща му Ракиджията и дЕдо му Лисицата, двойния капитан.
17
0
 
0
 
! Отговори
Маца преди 16 години
Абе,Миленчо,да не си ти ,*** кака,че да се криеш зад "Георгиев"?!Защото в България няма нормален човек ,освен от партията на Симеончо,който да има наглостта да защити Симеончо.По-голям лъжец и крадец има ли ,бе скъпи българи?!
16
0
 
0
 
! Отговори
РМС преди 16 години
Сакса, дошло ти е времето вече , старче ние комунистите в България пак ще си те качим на влака за Испания скоро, ама тоя път може и с краката на пред
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
:) Haresa mi :)
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Няма да си отиде в Испания защото там никой не е чувал за него освен роднините му и някои българи!Тук си има дворци и земи и гори даже горите му ги върнаха в двоен размер!Тук е цар,величество кланят му се толкова много хора!В Испания е най обикновен гражданин ,живее в къща която не е нищо особено и най-важното там трябва да спазва законите на Испания!Там законите са за всички,бил той цар,пъдар или министър!Тук в България може всичко,може да ядеш и пиеш с мутрите,дори когато си министър,може да си пикаеш във фонтани,могат да ти издадат фалшив паспорт,дори и да си издирван престъпник!Така че на царя тук му харесва!Той е избрал за себе си,избрал е да живее в държавата без ясни правила и закони,корупция и анархия!