Софиянски - вестител на дясното обединение

"По всяка вероятност ще влезем в ПГ на ОДС и ще започнем разговори за предстояща предизборна коалиция", обяви лидерът на ССД
5 ное 2008 09:10,
7
Софиянски - вестител на дясното обединение
Снимка: БГНЕС

"По всяка вероятност ще влезем в парламентарната група на ОДС и ще започнем разговори за предстояща предизборна коалиция", обяви пред Нова телевизия лидерът на ССД Стефан Софиянски, след като той и колегите му депутати Румен Ангелов и Борислав Българинов напуснаха ПГ на БНС.

Мотивът им беше, че са отвратени от създаването на движение „Напред“, зад което стоят финансите на бизнесмена Христо Ковачки, известен в политическите среди с близките си отношения с ДПС.

"Истината е че, ние дърпахме повече към СДС и към ДСБ, а те - към партия "Лидер". Затова в момента, в който избраха "Лидер", за нас веднага се откри възможността на дясно обединение", заяви Софиянски.

Той допълни, че ВМРО, което се присъедини към "Напред", е било на власт само в правителството на СДС като коалиционен партньор.

След напускането на ССД парламентарната група на БНС остава с 11 депутати при необходим минимум 10.

Сега в БНС са трима земеделци на Стефан Личев, петима членове на ВМРО и независимият депутат Павел Чернев.

През уикенда решение дали остават в БНС ще вземат и Анастасия Мозер и Венцислав Върбанов.

Ако те напуснат групата, на практика БНС ще престане да съществува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Върви си! преди 15 години
Върви си, отивай си! Не искаме да те гледаме! Софиянски, крадльо с крадльо!
5
0
 
0
 
! Отговори
Пижо преди 15 години
Докога ще се вреш на топло бе крадец, мошеник и ***. Не тили стигат парите дето открадна от България ами още искаш????
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е, то не бяха нови партии , не бяха коалиции само и само да е във властта.По време на първия си мандат като кмет му четох едно интервю ,че след този мандат ще се отдаде на бизнеса, но разбра че най сладко и лесно се правят пари когато си власт имащ и не е нужно да работиш много за да правиш пари от личния си труд, а можеш да ги получиш от скришните далаверките с усмивка .След това се кандидатира и за втори мандат. Нали трябваше да изкара парички и за хеликоптера на жена му.Сега отново иска да е във властта,но с неговата никаква и малобройна партия понеже не може да стане депутат пак търси местенце при тия с които се изпокараха по костовото време.Евала големи политици!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А, сетихте ли се най-накрая! Че без обединение в дясно ще вземете властта, ама някой друг път. То не че и сега е сигурно, но поне е стъпка в правилната посока.
2
0
 
0
 
! Отговори
pisna miii преди 15 години
toq nagal tip,dokoga
1
0
 
0
 
! Отговори
БАЩА преди 15 години
каква е разликата между "влизане в групата на ОДС - при запазване на идентичност" и Вливане в редовете на "и сега" управляващите СДС