Фандъкова отвя Кадиев*

При изключително ниска избирателна активност тя взима 66,1% от гласовете
15 ное 2009 19:00,
136
Фандъкова отвя Кадиев*
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова печели убедително изборите за кмет на София.

Първоначалните прогнозни резултати от екзит пол-а на социологическа агенция Сова харис, представени пред БНТ, показват 66.1% за нея, докато основният й конкурент Георги Кадиев остава с 25.7%.

Кандидатът на РЗС Павел Попов има 3.6%.

За останалите кандидати са гласували 4.6% от софиянци.

Окончателната избирателна активност според данните на "Сова Харис" е 22,8 процента - малко над 250 000 души от около 1 млн. и 100 000 избиратели в София.

Според данни на Сова харис 12% от подкрепата за Фандъкова идват от избиратели, подкрепящи Синята коалиция.

Така за първи път София ще има жена за кмет, след като столичани избраха "Добрите идеи за София в добри ръце" пред “Смелостта за промяна“ на Кадиев.

Само преди дни настоящата вече столична кметица обяви, че като градоначалник ще пръска женски идеи.

Фандъкова, която е родом от Самоков, е на 47 години, зодия Овен.

Възпитаничка е на 35-а руска езикова гимназия – София, завършила е СУ "Св. Климент Охридски", специалност руска филология.

Кариерата си започва като учителка в 73. СОУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик" в София, а от 1998 г. е директор на училището.

През 2005 г. е назначена на поста зам.-кмет на Столичната община с ресор "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости".

На парламентарните избори за 41-во народно събрание е избрана за депутат от партия ГЕРБ в 24. МИР – София.

През същата година става министър на образованието, младежта и науката в правителството на Бойко Борисов. 

*Актуализирано към 21.20 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Пух преди 14 години
Съвсем елементарно. Просто има шматки, които влизат в магазин, без да са убедени какво точно ще пазаруват и накрая си отиват със стока, която продавач - консултанта им е пробутал.По правило тя не е най - качествената, но пари се е дало, ще се консумира.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не че няма място ние сме на всеки километър.:0))))))
59
0
 
1
 
! Отговори
Райко преди 14 години
Кво ми се дърляте, и аз да бях софиянец и аз за фандъчката щех да гласувам. Много е барната тая, ей
58
0
 
1
 
! Отговори
eeeeee преди 14 години
Браво в София както и в България няма място за ***.Успех !
57
0
 
1
 
! Отговори
... преди 14 години
До: Gargamel...Стига с обидите, хора. Софиянци били *** овце, другите били еди-какви-си. Бих казал, че си имаше достатъчно информация. Имаше интервюта с по-големите имена от кандидатите, постери - както си трябва, но просто на местно ниво.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а защо повече млади не гласуваха
55
0
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 14 години
Всички избори на които няма поне 55% избирателна активност трябва да бъдат невалидни.А избирателна активност 21 % споре мен не означава че Фандъкова отвява някой си,а че народа отвява всички политици взети заедно...Че само за три месеца ГЕРБ успя да отблъсне още 20% от хората да не гласуват..
54
0
 
1
 
! Отговори
обективен преди 14 години
БКП-БСП ДПС-Доган трябва да бъдат забранени като антибългарски, антинародни и терористични организации. През цялата си история тия партии са били против България и против българските национални интереси.
53
0
 
1
 
! Отговори
СС преди 14 години
коньовичарка, ти не се прави на много умничка, мила. Щом конституцията го позволява, какво значение има колко % са я избрали?! Ако ще и 5% да са. Факт е, че това даже не е представителна извадка, защото БСПенсионерите си бяха на линия. Ако повече млади гласуваха, тези 65% щяха да отидат стремглаво нагоре! Хората имаха избор измежду 20, аз това не мога да определя като "неявяване"
52
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
Фандъкова има не само чар, но има идеи и желание за промяна! Не саъм гербер, но и имам доверие! Желая и късмет и смелост!Честито на софиянци!Направихте добрият избор!Жалко все пак че ДСБ и СДС не издигнаха общ кандидат..но все пак не е важна партийността а човека и неговият потенциал!
51
0
 
1
 
! Отговори
дони преди 14 години
По-полека, бе, то са гласували 20 процента, бре. Това също е много показателно. Много бързо взе да ги сваляш всички. Да видим след 2 години какво ще стане, а?!?
50
0
 
1
 
! Отговори
мучо преди 14 години
Да му мислят софиянци,ние в провинцията поне такива експерименти не правим.
49
0
 
1
 
! Отговори
Gargamel преди 14 години
Дo 36 : да прав си не са сексисти, а са *** oвце, кoитo гласуват със затвoрени oчи и без да се замислят изoбщo. Мнoгo интереснo кoлкo тихoмълкoм прoтекoха тея избoри - без гoлеми кампании, без гoлеми дебати - за малкo даже да изтървем и датата за гласуване......Явнo се е целялo да има ниска избирателна активнoст, за да мoже тая некoмпетентна кукумявка цял живoт рабoтила самo и единственo в сферата на среднoтo oбразoвание- мнoгo пoлезнo за да бъдеш кмет - да мoже да спечели пo-леснo
48
0
 
1
 
! Отговори
коньовичарка преди 14 години
поздравления!доволна съм от ниската избирателна активност! сега се надявам и новата кметица да е наясно, че тя печели тези избори СЛУЖЕБНО! вярвам, че няма да забрави, че не е ИЗБРАНА! Г-жо Фандъкова, наистина ли смятате да седнете на кметски пост? Ще се чувствате ли удобно като знаете , че не сте избрана :) лично аз ако спечеля партия шах , поради неявяване на другия играч не бих го броила за победа:)) в допълнение да добавя, че неявяването се дължи на увереността,че тази игра не е за вас
47
0
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
След Станишев и сие ,бесепар направо си е обида...
46
0
 
1
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 14 години
ТРАГЕДИЯ СОФИЯНЦИИИИИИИИИИИИ ЗАЩО НЕ ИЗЛЯЗОХТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗАТЪВАЙТЕ С МАФИЯТАААААААААА
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ми от боико по голямо ку4е което лае и не хапе да сега не съм срещал,и стига вече с неговия пиар ,че дразни яко,само дето не е почнал да се показваа от хладилника като го отворя
44
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
...Като се има предвид, че твърдия електорат на БСП беше на линия -беше на бойния си пост...малииии процентите отиват към татово време, но сегавсичко е доброволно, без измами и безнасилие... - хайде смяна на конституциятаи аут на съдебната система/към изп. власт/ и аут на президента......ОВЧАРОВ ПЪК КАЗА, ЧЕ СЕ ЧУСТВАЛ ПОБЕДИТЕЛ... - голем смех...
43
0
 
1
 
! Отговори
Дрямка преди 14 години
Юрданка да не започне по примера на лидера си, който се оправдава с предишното правителство, да започне да се оправдава с предишния кмет.Много хубаво стана.Дреме му на Кадиев.Щеше наистина да се притесни, ако бяха го избрали.Всъщност избор няма. Има назначение.Хората не знаят кои са кандидатите / не ги и интересува/, а се носят слухове, че са били към 20.Кой ще става образователен министър?
42
0
 
1
 
! Отговори
Вили преди 14 години
честито на Софиянци още малко градове останаха за да завладее ГЕРБ цяла България ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ