Сините питат: А откъде ще намерим едни 280 млн. евро?

Мартин Димитров: Енергийната новина от вчера е, че до септември трябва да платим
7 юли 2010 08:45,
82
Сините питат: А откъде ще намерим едни 280 млн. евро?
Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС

“Основната новина от вчерашните енергийни разговори е, че до септември българската страна трябва да плати 280 млн. евро за първия реактор на АЕЦ “Белене“, обяви пред БНТ лидерът на СДС Мартин Димитров.

„Това значи, че независимо от липсата все още на инвеститор за централата, ние трябва отнякъде да намерим тези пари и оборудването да бъде получено“, добави той.

По думите му, има опасност това да предопредели решението за централата.

„А и откъде ще бъдат намерени тези пари“, попита още той.

Димитров потвърди отново, че сините няма да подкрепят актуализацията на бюджета и най-вероятно ще гласуват против.

Още по темата
6 юли 2010 18:00
249

„Причината е, че не може да бъде подкрепено повишаване на разходите. Еврокомисията вчера ни каза, че ако догодина има бюджетен дефицит над 3%, ще последват санкции“, аргументира се Димитров.

Dnes.bg припомня, че вчера премиерът Бойко Борисов и първият вицепремиер на Русия Виктор Зубков се срещнаха и обсъдиха съвместните енергийни проекти.

"Водят се активни разговори с Европейската комисия и със сръбския премиер за миноритарно участие в проекта АЕЦ „Белене“, беше коментарът на Борисов след срещата. 

След като двамата дискутираха бъдещето на АЕЦ „Белене“ и "Южен поток", премиерът ни обяви, че се надява до септември да има резултат по всички задачи, които стоят пред финализирането на централата – привличане на европейски инвеститори, точна цена за след седем години (когато е пусковият срок), точен разчет за електроенергията и финансирането по етапи.

Виктор Зубков пък коментира, че на срещата са постигнати много положителни резултати за АЕЦ „Белене“.
 

В същото време, в интервю за британското издание на Financial Times, министър-председателят ни каза:

"България "вече не е заинтересувана" от проекта за петролопровод, свързващ Черно с Егейско море /Бургас-Александруполис, бел. ред./.

Борисов даде ясно да се разбере, че страната планира да излезе от проекта "Бургас–Александруполис" и да сложи край на 3-годишното партньорство с Русия и Гърция, след като екологичната оценка за петролопровода бъде изготвена в началото на следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а с колко ще намалиш заплатата от 300 лв. на повечето служители в агенцията за социално подпомагане например? нещо ви лъже другаря дянков, че в администрацията се получават най-лудите пари!(не че няма клатику.ци де)
46
2
 
4
 
! Отговори
м преди 13 години
Как беее...пак от нас бедните ще ги вземете.Измислете още някоя-друга таксичка за фирми,още някой друг измислен данък и сте готови.Тъпчовци такива.Некадърни сте и това е! Що взехте властта,след като не можете да се справите!
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов ги има, да ги даде и да не се прави на беден!И да спрат да се обаждат постоянно. Ако бяха те от къде щяха да ги дадат??Договор подписан преди години, който трябва да изпълняваш, но нямаш пари!Не е лесно н ауправляващите, а всички само гледат сеир и се правят на много умни.А др.Костов да не забравя, че той подписа първи договора за спиране на АЕЦ "Козлодуй", но май никой не помни това.
44
2
 
11
 
! Отговори
теменужката преди 13 години
Недоумявам как този архикрадец,как този първи ликвидатор на България,продавачьт на банките и ресурсите на България в изгода на собствения си джоб,лиричната душа,говореща си с теменужките,но мразеща българина се навря в парламента и се опитва пак да дава акъл.Да се маха екскремента Иван Костов ,че предизвиква повръщане .Той е за затвора,не за парламента!!
43
1
 
6
 
! Отговори
гмо преди 13 години
Сините питат: А откъде ще намерим едни 280 млн. евро? - Ами вземете ги от "Риск Инжинеринг"!
42
1
 
13
 
! Отговори
99 преди 13 години
ще намалим депутатие на 100,всички канцеларски мишки и плахове по минстерства,кметства и ведомства,ще ви спрем колите с шофьорите,ще ви намалим заплати и привилегии,ще ви конфискуваме в полза на държавата всички жилища построени не законно и с наши пари и ще платим тия 280000 за реактора,защото реактора ще ни донесе работа а пари а вие не служите за нищо освен да ни крадете
41
7
 
3
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 48 Тия "кадърни политици", които визираш са от БСП, затова нищо не може да се построи както трябва и на справедлива цена. Само през 4-те години на Костов и 9-те месеца на Филип Димитров Б-я не беше управлявана от комунисти, но пък за сметка на това по това време беше абсолютно съсипана икономически от БСП, за да строи централи, от които нямаме нужда.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 46Ти обаче явно си доста млад, за да ги поминиш тия работи, или пък си на щат във форума.
39
3
 
9
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 46Костов спаси АЕЦа, а не го разпродаде. АЕЦа беше разпродаден от правителството на Беров доколкото си спомням, а Костов успя да издейства съдбата на централата да се реши през 2006-а. Тогава в Гърция между другото питаха дедо Симо дали ще затворим АЕЦа и той веднага се съгласи.
38
6
 
38
 
! Отговори
баба Хакерка преди 13 години
Хората от СДС да бяха се сетили да попитат Тодор Живков преди да умре, как за 10 години успя да построи 6 реактора в АЕЦ Козлодуй, а за всичките 20 години от както ни управляват все "кадърни" политици (не като некадърника Тато) не построиха нито един, даже затвориха годни да работят още 30 години реактори. Всички са за затвора, начело с тези затворили реакторите.За стари истребители и контингент в Афганистан и Ирак пари има - за реактори няма...
37
4
 
5
 
! Отговори
Bat vanio kostovica преди 13 години
tozi e nai-protivnia politik!! Govori kato nqkvo nedoraslo sopolivo dete xaxaxa smeshnik
36
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Костов не беше разпродавал АЕЦа нямаше да има нужда да ги търсим
35
6
 
14
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
БГА БАЛКАН струваше повече!Ако не вярваш питай чичо си Ваню.
34
4
 
8
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
От Костов . Той гепи 3 пъти повече :)
33
0
 
8
 
! Отговори
Али Химика преди 13 години
За консултации,при Доган Енергетика!
32
4
 
8
 
! Отговори
123 преди 13 години
Към ДСБ! Ще направят като вас!Я приватизация на нещо "останало",я някое "забравено" предприятие в РМД!Имате и сурат да се изказвате!
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пионката на Костов си мисли ,че ще го произведе в чарица.
30
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мартине, като не подкрепяте бюджета, значи не подкрепяте политиката на Боко. Хайде тогава внасяйте вот и да се приключва по-бързо с това правителство. Времето за локуми свърши. Или поемате политическа отговорност или шеста глуха. Елементарни констатации не са нужни на никой.
29
4
 
11
 
! Отговори
Някой, който ... преди 13 години
Мартинчо, не ми задавай на мен този въпрос, ако обичаш. Не съм аз този, който подкрепяше ГЕРБ през първата година от управлението му. А като не подкрепиш актуализацията на бюджета какво ще се случи?! Ще бъде приета и ще продължим нататък към пропаста ... Ти си също отговорен, ти си също оплетен, ти си "помагач". Не ни питай нас, ако обичаш. Ние сме виновни само за това, че гласувайки вкарваме такива като теб, Борисов, Станишев и т.н. в парламента ... Не сме виновни за умствената Ви импотентност
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вечна дружба с Русия.