Йосич поръчал на "Килърите" атентат срещу Борисов?

Някои от бандата си признали за планираното покушение
5 авг 2010 08:55,
446
Йосич поръчал на "Килърите" атентат срещу Борисов?
Снимка: БГНЕС

Сръбският наркобос Сретен Йосич е поръчал атентат срещу българския премиер Бойко Борисов. Сръбският мафиот спуснал мократа поръчка на "Килърите".

Това разкриват за "Стандарт" източници от МВР и прокуратурата.

Само преди дни бандата на Петър Стоянов – Вожда, който пък е кум на Йосич, бе освободена срещу "подписка".

"Съдът пусна тези, които са готови да изпълнят мокра поръчка срещу премиера. Действително нещата са страшни", каза зам. главният прокурор Бойко Найденов в четвъртък, без обаче да разкрива подробности.

Запознати с разследването уточниха, че МВР разполага със свидетелски показания, според които именно Сретен е спуснал поръчката. Някои от "Килърите" са признали под клетва за планираното покушение.

Още след арестуването на "Килърите" се появи информация из медиите, че премиерът Бойко Борисов бил поръчка на Петър Стоянов – Сумиста. Тогава от НСО отрекоха информацията.

А министър-председателят коментира: "Аз повече за Цецо се тревожа, работи много добре. Аз съм свикнал".

Йосич за втори път готви атентат срещу Борисов.

Още по темата

Първия път бе през 2003 г., когато аверът му Фарид Топчагич бе задържан с 2 гранатомета на ГКПП Калотина.

Йосич, определян като Балканския крал на кокаина и най-големия наркобос на Балканите, бе арестуван в България през 2002 г., след което бе екстрадиран в Холандия по искане на холандското правосъдие.

Тогава Бойко Борисов бе главен секретар на МВР. През 2009 година, по време на съдебния процес срещу него Сретен Йосич заяви, че бил покровителстван от българските служби за сигурност и лично от Бойко Борисов по време на пребиваването му в България.

Борисов сезира прокуратурата, която по-късно обяви, че не са установени контакти на Йосич с държавни структури и длъжностни лица, включително и Бойко Борисов, и отказа да образува досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
0
 
0
 
! Отговори
arhar преди 13 години
' Иван Стойчев заплаши да скочи от 11-я етаж на Общината 'dnes.bg/crime/2008/01/02/kuiovich-s-bg-pasport-izdaden-ot-vyrhushkata-v-mvr.45608Тодор Димов не беше ли осъден за това, че беше издал незаконен паспорт на Куйович ?Май кръгът около Куйович се затваря ? Много бързо искат да забогатеят нЕкои ...Не се учудвам тогава защо ' независимите и некорумпирани ' съдии у нас не осъждат делиормански бизнесмени, обвинени за убийство !? Нали са си все от едно котило !?
377
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 13 години
po visokite etaji na sadebnata sistema v bg SA SE NASTANII SINOVE I DA6TERI NA BIV6I KOMUNISTI4ESKI VEI4IA.TEHNITE RODITEI SA SAZDATEITE NA BG MAFIATA.ZATOVA C.C.NEDOUMJVA ZA6TO TOI OVI PRESTAPNICI A SADA GI PUSKA.4ERVENITE ARISTOKRATI VODJT IUTA BITKA S BOIKO.NJMA DA SE U4UDJ AKO IMENNO TE SA GO PORA4AI NA YOCA AMSTERDAMA.NAI ZAIGRAFKITE S SRABSKATA MAFIA IM NOSEHA MIIONI.BG BE6E PO TO6OVO VREME VIA DROGA-PATJ NA NARKOTIKA ZA KOETO MU PA6TAHA 3 MAFII;ITAIANSKATA,ABANSKATA I SRPSKATA.
376
0
 
1
 
! Отговори
АнтиСърбин преди 13 години
Сръбска К_РВА!*** на Калотина ли те е раждала?Или там те е правила!
375
1
 
1
 
! Отговори
Иван Костов преди 13 години
Аз съм виновен за ситуацията в БГ!Моля Ви простете ми и гласувайте отново за мен!Аз се .... промених! 65 години СТИГАТ :))))
374
0
 
4
 
! Отговори
Bai Grigor преди 13 години
A be koi 6te go gurmi toia i za6to.... samorelamna istoria, tikva mu4enik ha ha ha
373
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мамка му,два неуспешни атента за 20 год.и те точно срещу тиквата :(Давай Сретен БГ е с теб :)))))))))))
372
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Goce pRezidento kyde se pokri ? Da ne e na lov?
371
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Navsiakyde po sveta pri podozrenie za podgotvian atentan sreshtu premiera arestuvat. Tuk gi puskat. Az li ne byrkam ili dyrjavata e sbyrkana?
370
1
 
1
 
! Отговори
kratun преди 13 години
много бързаш да си оди ББ прочети какво си писалсея тикви по полето но ги продавам на такива като тебе белким поумнеете
369
2
 
6
 
! Отговори
хилъ'п преди 13 години
Бибитко пак е сънувал.
368
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Кои сте вие, които сте на прав път ?! Говориш за милиционери и охранител на Тодор Живков с такова умиление и в същото време плюеш по комунистите ...Да не си шизофреник и да имаш някакво раздвоение на личността ??? "Говори каквото ГЕРБ мисли, заканва се на хора, които ГЕРБ не харесва. Той е ГЕРБЕР, той няма личност. И следователно не може да я раздвои. Което пък води до заключението, че не е шизофреник. Той е просто един *** ГЕРБЕР.
367
2
 
6
 
! Отговори
до 419 преди 13 години
Кои сте вие, които сте на прав път ?! Говориш за милиционери и охранител на Тодор Живков с такова умиление и в същото време плюеш по комунистите ...Да не си шизофреник и да имаш някакво раздвоение на личността ???
366
10
 
8
 
! Отговори
...... преди 13 години
Бясът на *** се обяснява с едно. Идат избори и те твсячески се опитват да измъкнат по някои % отгоре. Истината е че сме на прав път, и това доста спича червените. Ясно им че винаги е най-тъмно преди изгрев и че този изгрев на практика ще накара и техните последователи да покрепят ГЕРБ и на следващите избори. Яснио им е на червенките че изгрева ще е до горе долу година и затова се мъчат да попречат колкото се може3 повече. Преди са взривявали и са пращали деца на смърт та сега ли няма...
365
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Srybskata mafia ve4e utrepa edin premier - tehnia.Taka 4e BB da se pazi. A moje i da mu se slu4i slu4ka za onzi ***, kakto znaem te ne sa bezsmyrtni.............
364
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Банкянската Тиква явно се е взела доста насериозно. На кого му пука за някаква смешна марионетка.
363
7
 
18
 
! Отговори
КОЙ - КОЙ Е? преди 13 години
Kой е Лазар Груев? Бивш съветник на Първанов, председател на президентския юридически съвет. Кой е главният прокурор на България? Борис Велчев, внук на друг един Борис Велчев, член на Политбюро на ЦК на БКП също бивш съветник на президента. Кой е председател на Конституционния съд? Евгени Танчев, син на небезизвестния Петър Танчев, втория човек в йерархията на държавата по време на Живковия режим. Той, както и конституционните съдии Димитър Токушев, Пламен Киров и Ванюшка Ангушева са посочени от сегашния президент. Кой заседава във ВСС и определя кадровата политика и приоритетите на съдебната власт? Съставът, избран от парламентарното мнозинство и президентската квота при управлението на тройната коалиция, на която бабуваше отново Първанов. Изводът: въпреки че по Конституция няма никакви правомощия, благодарение на калпавия основен закон президентът е поставил свои хора на всички важни позиции в съдебната власт което му позволява много успешно да саботира всякакви опити за борба с корупцията и организираната престъпност.
362
6
 
7
 
! Отговори
вятъра в листата преди 13 години
С пускането на "Килърите" съдебната власт обяви война на изпълнителната...А цялата съдебна власт е съставена от креатури на тройната коалиция по закон....Че са и несменяеми... бетон арме!!!... Но пожарникаря се учи в движение... е, ще видим докъде и кой ще я докара.
361
4
 
8
 
! Отговори
dragich преди 13 години
GOSPODA MINISTRI EDIN DEN SHE QDETE PRA4KATA I NEMA DA ZNAETE OT KADE SHE VI DOIDE!!!!
360
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов задържа Йосич,а можеше да го предопреди и да офеъка.Ако е имало нещо между тях нямаше да се навира в устата на тоя жесток убиец .А иначе *** може да си правите свободни съчинения,колкото искате.Знам за вашите сименари,където маса пари се хвърлят/пак ограбени от народа/,да ви обучават как да говорите и да се държите с опонентите ви.Това го знам от такъв ***,който е присуствли други неща знам,но няма смисъл да пиша повече,мишоци смешни.
359
3
 
2
 
! Отговори
войвода сл преди 13 години
до н-25 Е МНОГО ПРАВ(А) САМО С МРЪНКАНЕ НЕ СТАВА ВИЖТЕ ДР ДЪРЖАВИ,МИТИНГИ ТОВА ОНОВА ХОРАТА СИ ЗНАЯТ ПРАВАТА А ВИЙ ТУКА САМО БАТ БОЙКО ВИ Е НА ОЧИТЕ НЕ ЧЕ СЪМ ЗА НЕГО НО ВИЖТЕ ВЕЧЕ 10 ГОД СЪМ В ЧУЖБИНА И ЧАКАМ ЛИ ЧАКАМ ДА СЕ ПООПРАВЯТ НЕЩАТА ЧЕ ДА СЕ ВЪРНА