МВР шефът: Никой не помни съдийките, отговорността е моя

Според Цветанов прокуратурата се държала строго към МВР
25 авг 2010 09:39,
234
МВР шефът: Никой не помни съдийките, отговорността е моя
Снимка: БГНЕС

"Няма напрежение между мен и окръжния прокурор на Силистра Димитър Чолаков относно проведената операция "Каналджиите", заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред БНТ.

Във вторник прокурор Чолаков протестира срещу прибързаното оповестяване от министър Цветанов на информация за спецакцията, при която бяха арестувани петима души и беше разбит канал за крадени автомобили.

"Нормално е да има такива неща между прокуратурата и МВР. С разговорите, които водихме от сутринта с главния прокурор, може би окръжният прокурор се е почувствал обиден, но всичко е наред. Лицата са задържани. Няма нещо, което да възпрепятства съвместната ни работа. Лично прокурор Чолаков ми се обади вчера и ми каза, че е реагирал малко емоционално", добави още вътрешният министър.

По думите му прокуратурата се  държи доста строго към МВР и винаги се стреми към изискване на повече доказателства.

Той добави обаче, че през последната година има много добро институционално взаимодействие между МВР, прокуратура, ДАНС и НАП.

Цветанов беше категоричен, че МВР не прибързва с акциите.

"Винаги, когато се тръгне към реализация на дадена операция, има достатъчно доказателства", отсече той.

Според него цялата отговорност за всичко, което се случва в държавата, лежи на изпълнителната власт, като единствената цел била защита на националните и обществени интереси.

"Спомняте ли си трите съдийки, които освободиха "Килърите", на тях не им тежи въобще нищо. Ние не се интересуваме от хонорарите, които получават адвокатите, но се надявам, че съдебните решения не се формират на база на парите, които са съсредоточени у престъпния свят", добави Цветанов.

Още по темата

"Няма държава, която да е изкоренила до основни организираната престъпност и престъпността като цяло", заяви още вътрешният министър.

Цветанов съобщи, че всички по операция "Наглите" са в ареста и обвинителният акт ще бъде внесен през септември, както и по "Октопод" срещу Алексей Петров и Марио Джотолов.

Предстои и внасянето на обвинителните актове срещу някои от бившите министри, допълни министърът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: МВРЦветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
1
 
0
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Ако трите съдийки ми бяха студентки и се държеха както на 5-и август сутринта по бТВ, щях да ги изгоня от изпита и да ги върна при мама и тати да си възстановят първите седем пропуснати години.Разбирам,че с какъвто се събе-реш,такъв ставаш,но все пак тези претендиращи за високо образование жени трябваше да имат впредвид,че ги слушат и гледат много хора,сред които и такива с висше образование, и впечатлението ми от тях,меко казано,хич не беше приятно. Оставаше да се обръщат към публиката на "ти" като съдия към подсъдим.Струва ми се,че и пове-дението на съдия Паунова, оневинила Наглите, на екран не беше от най-добрите:говореше ниско, на полутон, все едно че искаше да кажете:"Абе вие какво ме питате, като нищо не разбирате от тези работи!" Такова поведение един уважаващ себе си човек не би си позволил.
227
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
Цецо, вземи се усети малко. Какви съдийки, какви пет лева, какво помнене....почнете да си вършите работата без показност, събирайте качествено доказателства, не в стил - 1 свидетел, чул че 2-ри казал на 3-ти...Народа иска не само да се озъртате за такива дето са опасни само за вас висшия еталон като Бойко, Цветелинка, Кюлев, Гриша Ганчев и прочие мутрафони, а да спрете дребната престъпност - дето обира нас, електората по домовете, бие ни по улиците и прочие, и прочие. Иначе ще си ходите и Вие.
226
0
 
4
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Ал "Цецо" Бънди е прав,култовите комици се помнят дълго от зрителите :)))
225
1
 
4
 
! Отговори
do 212 преди 13 години
Кръстоска между комунист и "анти"-комунист. Що е то? Бойко Борисов! a kwo e hys ga se krystosat Ceco Papkata s patkata na Ceca
224
1
 
1
 
! Отговори
до213 преди 13 години
*** ти май нещо му завиждаш на цецо а,, така ли е ? хахахахаха мишок
223
0
 
2
 
! Отговори
221 e lud za otstrel преди 13 години
basi muterkata,221 e otka4il, bate Ceci she go trepne skoro. odi 221 si udari injekciata, izsmrkai s trybi4kata kokata i za desert si zapali edna ugarka smotana s suma ot lanskiat oreh i presusena mariana.taka se se podredis ce buzite ste ti viznat kat na babte ti ceci
222
0
 
2
 
! Отговори
221 преди 13 години
Евала приятел ти не си заблуден определено !!!!!!
221
3
 
2
 
! Отговори
до 224 преди 13 години
и ти си луд.... леле каква заблуда ви мори яко....
220
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
SUD ZA SADIITE. KORUMPIRANI BOKLUCI
219
2
 
1
 
! Отговори
до 205 преди 13 години
Ти си луд или много контактуваш с бабичките по спирките....
218
7
 
15
 
! Отговори
!! преди 13 години
Браво на ГЕРБ и Цветанов.Успех
217
3
 
4
 
! Отговори
кочо преди 13 години
СЪДИЙКИТЕ НЕ ГИ ПОМНЯТ ,ПОМНЯТ СЕ СМЕШНИЦИТЕ СТАНАЛИ ЗА СМЯХ
216
3
 
3
 
! Отговори
йьйь преди 13 години
bezmisleni akcii parlama samo
215
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Абе, ЦЦ,аз чак сега те загледах ,ти страшни бузки си направил,даже леко ти се е даформирало лицето!Сигурно сутрин се бръснеш със затворени очи,защото като се видиш физиономията ,започваш да се смееш ,и така се порязваш!Знаете ли кои изпит от образованието си ЦЦ е взел с главата си?Отговора е "челната стойка" във ВИФ.То бива некадърност,то бива ,но твоето е безумие.Закрийте съда и ги съди ти бе кратун ЦЦ!Що не питаш Роман Василев /гр.прокурор на София/откъде и как е спечелил 80 000 лв.От борсата ?Че кога му остава време да гони престъпници и да пише обвинителни актове?И помни кратун ЦЦ-същия този съд,за който говориш сега ,ще го молиш да те съди по-доказателства и съвест,а не само по съвест.И помни физкултурнико-ОПЕРАТИВНАТА ИНФОРМАЦИЯ НЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО.Защото аз имам оперативна информация ,че си ГЕЙ, но нямам доказателства,понеже не си ми сядал на онази работа.Дано разбереш какво искам да ти кажа,защото за тебе може и да е сложничко.
214
4
 
8
 
! Отговори
Х преди 13 години
Кратко и ясно. Комплексирани ***!
213
4
 
5
 
! Отговори
за 217 преди 13 години
Червената зараза трябв ада бъде изкоренена заради благото на обикновения човек. Няма страна по света където червени под различни имена са на власт и народа да живее спокойно. Те или крадат или ни продават, а нашите червени и 2 те вече 60 години.........
212
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко е охранявал Тодор във вилата на Секвоя, като частен охранител. Там, *** заточиха ''Първия'' след преврата 1989 за да не им се мотка. ББ не бил в системата на УБО, която се грижеше за благоденствието и охраната на номенклатурата преди 1989............ това не може да се каже са огромна част от днешните партиини функционери на БСП и новата буржоазия
211
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едни от най-мръсните и долни престъпници са комунистите. Дано доживеем времето, когато комунистическата зараза ще бъде изкоренена.
210
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не само те. 70% от съдиите ни са корумпирани страхливци.
209
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
трите съдийки са долни ПЪЧИ, които *** за зеле не става. от некомпетентност, страх и корумпираност те биха продали и майките си стига някой да направи оферта.