Първанов подреди азбуката

Проектът му АБВ официално стартира
Обновена: 13 авг 2011 07:41 | 29 окт 2010 14:27, Красимир Ангелов
315
Първанов подреди азбуката
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов най-после потвърди, че на 11 ноември ще бъде създадена нова гражданска инициатива. 

“Има една широка гражданска инициатива, която е в ход и която вероятно скоро ще стартира в публичното пространство. Това не значи все още учредяване”, посочи държавният глава, помолен да коментира дали готви свой политически проект.

Първанов допълни, че в тази гражданска инициатива има представители на различни гилдии и слоеве -  учители, лекари, преподаватели, кметове, представители на неправителствени организации, политици, които участват като граждани, специалисти, професионалисти, без ангажиране на политическата им партия.

“Повече ще се разбере, когато се съберем”, категоричен бе президентът и потвърди, че срещата на новата формация ще е на 11 ноември.

Още по темата
29 окт 2010 07:01
355

Макар да не потвърди нищо за име, по всяка вероятност политическият проект на президента ще носи името АБВ - "Алтернатива за българско Възраждане".

Избраната дата 11 ноември не е случайна – на нея преди 9 години Първанов поведе пред Петър Стоянов на първия тур на президентските избори, а седмица по-късно бе избран за президент на България.

Сред спряганите имена за движещи сили в новия политически проект на президента са бившият вицепремиер от кабинета "Станишев" Меглена Плугчиева, актьорът Стефан Данаилов и настоящите кметове на Пловдив и Благоевград Славчо Атанасов и Костадин Паскалев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
13
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
Едно уникално творение от нета :Яжти, пийти и сирети,лебец в бобеца топнети,салатка си нарижетии ракийца наточети.Яжти, пийти и сирети, тиливизора пуснети,гледайти, но ни мислети,вярвайти и съ чудети.Яжти, пийти и сирети,псувайти, но си сидети,кучитатата спасети,кучешки живот водети.Яжти, пийти и сирети,на дицата помогнети,есимесчи изпратетии наздравица вдигнети.Яжти, пийти и сирети,Сделка или не ришети,есимесчи пак пратетиза игра съ запишети.Яжти, пийти и сирети,чалга силно си пуснети,върху масата скочетии един гюбек фърлети.Яжти, пийти и сирети,яко, яко изпърдетии жината опънети.Кеф голям, нали? Кажети?Яжти, пийти и сирети,данъците си платети,кредитите си върнетии трудети съ, трудети.Яжти, пийти и сирети.Нямате пари! Ни щети?Ощи малко потърпети -само докато умрети.
151
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да си седесар /демократ/ е гордост , да си комунист е мерзост
150
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 13 години
ПРОТЕСТИ, ПРОТЕСТИ и сваляне на тия, и ония, и бъдещите начело с агентчето Гоце
149
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 143:Първо - става дума за гражданско движение (а не политическа партия)Второ - вече имахме един президент, който гордо ходеше на конгреси (май бяха с малко по-различно име, но се същото) на партията си и гордо заявяваше, че е седесар (справка - Петър Стоянов)...По повод Петър Стоянов - защо тогава не се мъчехте да организирате протести, когато действащ президент се кле във вярност на партията-майка?!
148
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Парламентарните избори са далече , дотогава може да излезе и друга нова партия и да обере гласовете на народа под носа на гоце Така че не се плашете от тоя бракониер
147
1
 
1
 
! Отговори
mayor kolev преди 13 години
ne zabravyaite i za syankata na parvanov, general marin.
146
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До сега бяха партии движения коалиций.Обаче Гоце разбра че,няма шанс да ни окачи още един път нас избирателите .И за това реши човека да направи още един опит с опитните електорални мишлета и прави така наречения проект,което си е едно към едно с партия но под друго име.Но политиците са много прави ние сме си гламав народ и пак ще се вържем на номецата на Гоце,и пак ще има хора да гласува за умраяла кауза/проект.
145
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно хората зад Гоце са доста мощни финансово и отсега си правят сметки за влизане в парламента. Дано народа да ги откаже набързо, че иначе не ми се мисли.
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
''Стреляхте ли по архар ''''Не съм убивал архар '' ...
143
5
 
14
 
! Отговори
Йордан преди 13 години
Гоце подавай оставка и си прави каквото искаш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Вече не ставащ за президент.
142
1
 
8
 
! Отговори
Schweizer преди 13 години
133-ти,ти от лудницата ли си избягъл или си излязъл от нафталина комунистически поет-терорист?
141
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов е печелил всякакви избори срещу комунистите , догодина ще ги размаже и тия
140
2
 
5
 
! Отговори
Citizen преди 13 години
Ха дежаву :)) АБВ - "Алтернатива за българско Възраждане". Тръгва по отъпкан бизнес модел :)
139
3
 
2
 
! Отговори
Schweizer преди 13 години
141,В оригинала може да е вол, но за българската реалност кон е по-добър вариант. А на Първанов жаба му приляга най-добре.
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората не са гласували за него за да си играе на партийки там Да се маха ако ще си прави партия
137
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се съберем на протест пред президентството Какво е това , как може докато е още на поста си да се занимава с такива дейност
136
2
 
16
 
! Отговори
vini преди 13 години
Този човек трябва да си подаде оставката аз неискам такъв президент
135
2
 
2
 
! Отговори
. преди 13 години
vola,ne konya.
134
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ ще разбие на следващите и тия комунисти
133
2
 
15
 
! Отговори
Schweizer преди 13 години
Видяла жабата , че подковават коня и на нея и се приискало... Същото е и с Първанов и неговата мафиотска шайка, която май ще претендира да се нарича партия.