Първановото АБВ щe подкрепя кандидати, но няма да издига

"БСП трябва да е партньор на всяка разумна алтернатива"
Обновена: 28 ное 2010 19:31 | 28 ное 2010 19:01, Красимир Ангелов
207
Първановото АБВ щe подкрепя кандидати, но няма да издига
Снимка: БГНЕС

"Няма проблем едно гражданско сдружение да подкрепи кандидатури.  АБВ обаче няма да издига свои кандидатури за предстоящите избори, още по-малко да участва с листи в избори за общински съветници ”, обяви президентът Георги Първанов в предаването „Нека говорят”  по bTV.

Аз наричам Бойко Борисов премиер, не заради чувствата ми към него, а защото уважавам гласовете на тези, които са го избрали
Държавният глава посочи, че е логично БСП да бъде "естествен партньор на всяка разумна сила, която произвежда реална работеща алтернатива”.

Според Първанов обаче най-големият проблем на БСП е липсата на ясна визия и силно лидерство, за да покаже, че е опозиция, която може да върне доверието на избирателите.

"Самият председател (Станишев бел.ред.) заяви малко патетично, че няма да позволи БСП да бъде резервоар на други инициативи. Но е факт, че БСП вече бе резервоар – и на НДСВ, и на ГЕРБ”, отчете държавният глава. 

Той отново изтъкна, че в днешното общество повече от всякога има нужда от алтернатива.

"ГЕРБ не можа да отговори на очакването на хората – хората ги избраха, за да могат да решат проблемите. Това не се случва. Нещата отиват по-зле. По-зле са в производството, бизнесът се задъхва". 

Още по темата

"Искаме да възродим българската икономика, така както го правят в Европа”, пожела си Първанов и продължи:

"В АБВ са се събрали хора от различни партии, даже има и лидери. Там са се събрали земеделци, там се консолидират социал-демократите. Ако направим нова партия нищо няма да спечелим”.

Държавният глава отговори и на въпрос за отношенията му с министър - председателя Бойко Борисов.

"Аз наричам Бойко Борисов премиер, не заради чувствата ми към него, а защото уважавам гласовете на тези, които са го избрали”, продължи президентът. 

Той бе категоричен, че говоренето с премиера по медиите е просто политически дебат.

Запитан на какъв пост предпочита да играе футбол, президентът отговори метафорично:

Като малък предпочитах да играя нападател, а като станах по-голям станах плеймейкър. Сега съм готов да застана навсякъде, само отборът да го изисква.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: Георги Първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
10
 
15
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 13 години
Жалко за теб щом Бойкоборисовото правителство е достойно за каквото и да е! Слепи сте, жалки сте! Възхищавате се на едно нищоправене, на едно дране на средностатистическия българин, на едно бездействие от страна на държавата и неизпълнение на никакви задължения ни към осигурителни институции, ни към бизнес, ни към никой и т.н. и т.н. Нямам коментар за хора, които не виждат действителността и анархията, които царят в държавата!
139
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тишо, не ще се намерят, а ще намерят! Ще видиш. В България тези хора държат всичко и контролират всичко!
138
3
 
8
 
! Отговори
Тишо преди 13 години
Чудно ми е, ще се намерят ли будали да гласуват за тая формацията на издънки - пасмина провалили се политици и президент?След като на всички вече е ясно, как нашите вълци - "политици" постоянно си менят кожите и цветовете. С цел отново и отново да заблудят стадото топящ се български народ за да продължат набезите, беззаконията и далаверите си! И сериозно, ако Ви излъжат пак същите макар и с друго име АБВ, запетая и т.н., то определено имате проблем с вашата наивност и интелект!
137
0
 
9
 
! Отговори
един от всички преди 13 години
"Първановото АБВ щe подкрепя кандидати, но няма да издига". Ами те и ДПС са така - подкрепят, но не издигат, тоест където е далаварета там е и АБВ.
136
2
 
4
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Интересно, защо "врагът" на тримата роми Борисов, Сидеров и Иван, ромът Седефчо си мълчи за анти-бялата демографска политика, на сегашната власт lambo.blog.bg/politika/2010/11/06/borisov-quot-gledame-si-romite-quot.630648
135
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце ловувай животинките и забрави да правиш политика бре *** ,никой не те иска освен дъртите 70-годишни баби а те не са сигурен електорат, ауу забравих *** и на ДПС хората. Е да имаш шанс!
134
1
 
4
 
! Отговори
ъъъъ преди 13 години
Гоце, стегна ли куфарите?
133
3
 
4
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
*** Седефчо е един напълно завършен, без чувство за срам лицемерВместо да даде в Конституционния съд расисткия анти-бял праг от 350 лв. БРУТО, чрез който Кобурга, Доган, Станишев, Борисов, Сидеров, Иван и Мартин спряха мизерните детски на над половин милион българчета ..."социалното президент" проплака преди време :"КАКВОТО И ДА НАПРАВИМ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА - ВСЕ ЩЕ Е МАЛКО"Ама ти спри моля ти се да правиш каквото и да е било за децатаНо най-напред спри да ги онождаш Трипчо ...
132
5
 
7
 
! Отговори
Don преди 13 години
Кой елит? Крадците политици и банкери от преди 9-ти ли?Експлоататорите фабриканти? Та нали сега техните деца са така наречените реститутки! Те са същите *** като дядовците и бабите си! Не виждам нищо лошо че са разстреляни 2000 политици и депутати след 9-ти! Нали сега искаме същото! Между другото поети, писатели, художници, журналисти и ред други интелектуалци са били избивани ПРЕДИ 9-ти септември от фашистката царска власт без съд и присъда, но вземи прочети малко история, стига си слушал брътвежите на баба ти реститутката!
131
1
 
9
 
! Отговори
кукла, на конци преди 13 години
Странно нещо е сцената на българският политически театър? Непрестанно духаме бахура от кого ли не, а въпреки това ни е смешно, макар да вием от мъка? Гоце, бъди искренн, признай си, че харесваш Бойко, като премиер, но гордостта ти е наранена, задето те оплюха по медиите като башмафиот? Искаш да ни вземеш, в АБВ? Но ще има ли и за мене ново BMW? Щот папуците ми се съдраха, и съвсем краката обосяха. Не съм гладен, а от глад умирам, но не смея да се алармирам.
130
1
 
9
 
! Отговори
доCOPI преди 13 години
Абе COPI абе къде е Румен Петков.Нещо не го виждам в твоя списък като кандидат-министър.Той трабва да оглави министерството на амфетамините.
129
2
 
11
 
! Отговори
паметлив преди 13 години
Урока за безпартийните комунисти добре са го усвоили. Безпартиен, но подкрепян от БКП = дървено желязо
128
3
 
13
 
! Отговори
Dot преди 13 години
Г-н Първанов, Вие ще възраждате България, която от повече от 20 години е крадена и мъчена. Това не е от Бойко Борисов. Крадохте я и преди Иван Костов. Само че с други средства. А Вие г-н Първанов сте един от комсомолските набори в агентурно-мафиотската структура, която години наред ни лъже и управлява задкулисно. Вие сте срам за България. Защото не работихте за България, а за мафиотско сдружение. Това ще запомним за Вас. Г-н ......агент...
127
2
 
9
 
! Отговори
До тарикат Гоце преди 13 години
От изказването в неделя разбрах че камората е жива и тя още ръководи страната ни
126
2
 
9
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
Станах,направих си кафе и ми се прииска да кажа нещо хубаво......обаче ми беше ***,спомних си озъбената физиономия на РуПет и наглата усмивка и празните думи които каза в 'интервюто' си........И се запитах защо това не е отразено в сайта ви.........сигурно от срам !!!! И не ми идва нищо друго на ум........освен .......ПРАВИ СТЕ
125
2
 
7
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Гоцко , защо не отидеш някъде да си направиш харакири!!!
124
12
 
3
 
! Отговори
Буммм! преди 13 години
Първанов за разлика от Борисов може да стреля точно. А ББ даже не е и полицай, освен по акъл.
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво стана, къде са коментарите, другари и другарки! Писачите дойдоха на работа и сега трябва да прегледат всичко, срещу което ще бълват гадости след малко, нали?
122
2
 
5
 
! Отговори
D преди 13 години
Бойко,Първанов,Доган няма значение...истината е,че ние сме едно дивашко,крадливо,злобно ,*** племе -така да се каже *** на Европа.Така че който и да управлява страната все ще е като останалите 8 милиона-т.е пълен *** и мангалоид.
121
3
 
3
 
! Отговори
RE; преди 13 години
Никой няма да ни оправи, защото сме толкова *** народ, че освен военна диктатура или масово изтребване друго не заслужаваме. Вие не може да пишете на български език, а искате да ви оправи някой. Единственият шанс е да застанете в правилната поза за оправяне и да чакате заветния порив.