Първановото АБВ щe подкрепя кандидати, но няма да издига

"БСП трябва да е партньор на всяка разумна алтернатива"
Обновена: 28 ное 2010 19:31 | 28 ное 2010 19:01, Красимир Ангелов
207
Първановото АБВ щe подкрепя кандидати, но няма да издига
Снимка: БГНЕС

"Няма проблем едно гражданско сдружение да подкрепи кандидатури.  АБВ обаче няма да издига свои кандидатури за предстоящите избори, още по-малко да участва с листи в избори за общински съветници ”, обяви президентът Георги Първанов в предаването „Нека говорят”  по bTV.

Аз наричам Бойко Борисов премиер, не заради чувствата ми към него, а защото уважавам гласовете на тези, които са го избрали
Държавният глава посочи, че е логично БСП да бъде "естествен партньор на всяка разумна сила, която произвежда реална работеща алтернатива”.

Според Първанов обаче най-големият проблем на БСП е липсата на ясна визия и силно лидерство, за да покаже, че е опозиция, която може да върне доверието на избирателите.

"Самият председател (Станишев бел.ред.) заяви малко патетично, че няма да позволи БСП да бъде резервоар на други инициативи. Но е факт, че БСП вече бе резервоар – и на НДСВ, и на ГЕРБ”, отчете държавният глава. 

Той отново изтъкна, че в днешното общество повече от всякога има нужда от алтернатива.

"ГЕРБ не можа да отговори на очакването на хората – хората ги избраха, за да могат да решат проблемите. Това не се случва. Нещата отиват по-зле. По-зле са в производството, бизнесът се задъхва". 

Още по темата

"Искаме да възродим българската икономика, така както го правят в Европа”, пожела си Първанов и продължи:

"В АБВ са се събрали хора от различни партии, даже има и лидери. Там са се събрали земеделци, там се консолидират социал-демократите. Ако направим нова партия нищо няма да спечелим”.

Държавният глава отговори и на въпрос за отношенията му с министър - председателя Бойко Борисов.

"Аз наричам Бойко Борисов премиер, не заради чувствата ми към него, а защото уважавам гласовете на тези, които са го избрали”, продължи президентът. 

Той бе категоричен, че говоренето с премиера по медиите е просто политически дебат.

Запитан на какъв пост предпочита да играе футбол, президентът отговори метафорично:

Като малък предпочитах да играя нападател, а като станах по-голям станах плеймейкър. Сега съм готов да застана навсякъде, само отборът да го изисква.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: Георги Първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
15
 
! Отговори
ПЕПИ преди 13 години
Идеята му с АБВ,е да се запази мафиотската власт в държавата.
99
4
 
5
 
! Отговори
зорлем живковист преди 13 години
Никаква полза от тази слободия, пардон демокрацията. макар че рода ми се водеше кулакси нищо хубаво не видях от тази шундолация,макар дедо ми да е лежал в Ножарево -мир на душата му. Изкупиха ни боновете по 09ст ,а ги продадоха след това по 1,0лв. Така ,че е*ем ти ганьовската демокрация. Въпреки тоталитаризма , по-хубаво живяхме при Тошо.А сега само мизерия. Разни сополанковци,легнаха голтаци ,асе събудиха милионери.ПП никои от рода ми не е бил от БКП. Симпатизан съм на БСДП-Дертлиев.
98
1
 
8
 
! Отговори
ПФУ преди 13 години
За Перник... и изобщо Граово отговаря Гоце Маца
97
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Неуважаеми злодей Първанов, ТИ знаеш поговорката,Които не обича животните - не обича и хората.Не напразно вашите милиардери, от ДС пускат периодично плочата на БКП(ДС): Властта с кръв сме я вземали и с кръв ще я дадем.
96
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първанов е олицетворение на цялата ориенталска изостаналост, безхаберност, болшевишко интригантство и византийски модел на политическо далавераджийство, който тегли България към дъното... Огнян Минчев
95
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце,ще ти построим статуя...Глупостта все пак , трябва да се уважава..И Тошо има такава...Твоята ще е по - висока...)) Така,че споко))
94
9
 
12
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
*** Седефчо е един напълно завършен, без чувство за срам лицемерВместо да даде в Конституционния съд расисткия анти-бял праг от 350 лв. БРУТО, чрез който Кобурга, Доган, Станишев, Борисов, Сидеров, Иван и Мартин спряха мизерните детски на над половин милион българчета ..."социалното президент" проплака преди време :"КАКВОТО И ДА НАПРАВИМ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА - ВСЕ ЩЕ Е МАЛКО"Ама ти спри моля ти се да правиш каквото и да е било за децатаНай-напред спри да ги онождаш Трипчо ...
93
4
 
9
 
! Отговори
MAЯ преди 13 години
Интересно ЗАЩО и ДОКОГА ще ни занимавате с едно ЧЕНГЕ- от ДС- между другото - за НИЩО неотговорно, добре проживяло мръсния си живот...
92
5
 
14
 
! Отговори
ssss преди 13 години
Всеки негативен коментар за Гоце -Триперов-Доганов-Сирешников-Аллахов-Измекяров..............Полуава плюсче от мен..........
91
3
 
5
 
! Отговори
баи иван преди 13 години
абвето ще е алтернатива на ндсw-c то и рзс то
90
3
 
10
 
! Отговори
ЛУСТРАЦИЯ преди 13 години
След всичко станало през последния месец и половина, човек има чувството, че ДС се възпроизвежда - като амеба, чрез просто делене - и всяко от нейните пипала посяга да разруши още повече и без това твърде крехката представа за истинската стойност на демократичните ценности, която има българското общество. И с не по-малка сила посяга да разруши също крехкия имидж на България като демократична държава, член на Европейския съюз и НАТО Вкупом трябва да бъдат изритани и лустрация за всички ченгета и доносници от държавните органи. Хайде на свободния пазар да бачкат, като всички останали
89
4
 
8
 
! Отговори
ММ преди 13 години
Целта на създаването на Първановото АБВ,еда обере недоволните от БСП,като им даде "уж"алтернатива!И понеже този електорат,не знае какво е алтернатива на комунистите-се върти в един омагьосан кръг около лявото,като не смее(или не знае) как да го напусне!Когато дойде момента за гласуване обаче,се включва сигнала в главите им(като при "кучето на Павлов"и те покорно отиват да гласуват,там,където им нареди Първановото АБВ!?Просто си играят на другомислещи,но като се огледат...са си пак същите!Смях!?!
88
0
 
10
 
! Отговори
УПРАВИТЕЛЯ преди 13 години
Брат, съвършено си прав, но тия дето ги гърмяха - той ги поръча! Били спрели да се отчитат на партията,както трябва.Отвличанията пак бяха под неговата палка! Чат пат имаше и някой друг за да не бие на очи.
87
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Хората нямат съзнание, че кризата си отива, твърди президентът.:::::::::))))))))))))) ВИЖТЕ синовете ми , все пак ..Довчерашни тинейджъри- днес с бентлита и фирми..Какъв само "ген" имат нискочел , като моя )) " Само с военния не се разбираме" ..) Не иска стари КГБ-ДС- мои другари да посади в НАТО..А откъде тогава съветските другари ще шпионират и КАК ??? А с такива "великолепни " ДС- кадри и за посолства , и за НАТО разполагаме и предлагам..))
86
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти, гоце си ПРОБИВ в интелекта на България . Пробив, доказал ,че в 21- ви век и недоразумения , като теб , могат да станат президенти в нещастна България .))..Дупка си Гоце , граовска , дълбока и червена ..Яма си Гоце, пълна с фека..ии.. Тъпотата ти проби всякакви защити на умните у нас .Тя се харесваше на тапирите - а те уви бяха мнозинство..И руснаците си те харесаха- средно *** си -и добре им служиш..).*** , но упорит , се казваше , за членовете на БКП .)... Селски хитрец си Гоце, но уви, опасен за демокрацията в България..Искаш да я "пробиеш" и Путин- да играеш на сцената ..) Няма да стане , Гоце ..Тъпотата е безкрайна , но има граници , търпението ни , Гоце ..Този път си отиваш - на бунището на историята , където е мястото и на тези от ДС- около теб , гоце ..))
85
2
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Зарежете го тоя.. нищо не става от него. Никой от младите не му вярва!
84
1
 
17
 
! Отговори
ДО АГЕНТА(1,6)ГОЦЕ преди 13 години
Г-н Президент вие обичате мутрите в България - първи приятели и съветници са Ви, Васил Божков - Черепа; Свети Илия Павлов - възкръснал; Свети Емил Кюлев - от дясно на Господ седи и други такива светци, а забравих онзи на Весела, дето го хранят със сламка и издава нечленораздлени звуци, не можаха да го гръмнат за съжаление, но опитите продължават. Тия ваши приятели мислят ли да дарят пари за благотоврителност за ДЕЦАТА на България или могат само да крадат като вашия пернишки авер Людмил Стойков, на когото харизахте за начало 7 милиона и половина евро от САПАРД.По колко си разделихте с него и кои са още в кюпа.
83
4
 
7
 
! Отговори
антикомунист преди 13 години
Гоце с тоя червеноарвеец зад газо ти нема кой да ти верва.Отивай си у Перник червенишко.
82
5
 
13
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Първанов не е никакъв комунист или социалист, или ляв и т.н.Седефчо е ром. По баща ... И дотук ! Няма какво да се добавя
81
4
 
5
 
! Отговори
ДО № 91 преди 13 години
Сбъркал си този вестник с дума...Хайде тичай...)))За сведение,БКП(БСП)ДС се прекръсти 9 пъти от 1944г.,а сега си създаде НДСВ,ДПС,РЗС,АТАКА и др.мюрета партийки,като абв и т.н.Стига съм ти обяснявал,понеже главата ти е пълна с петолъчки...)Обяснява се на нормални хора...)