Какво си мисли депутатът, хукнал за подарък?

Пламен Нунев от ГЕРБ: Срам ги е, осъзнаха грешката си
Обновена: 9 дек 2010 14:28 | 8 дек 2010 10:04,
139
Какво си мисли депутатът, хукнал за подарък?
Снимка: БГНЕС

"Какво си мисли един депутат, получил покана за подобна проява – първо той проявява любопитство, после идва и интересът.  В поканата се посочва, че събитието е за хора от по-високата класа – депутатът има високо мнение за себе си. Следва не на последно място и лакомията".

Така депутатът и член на Изпълкома на ГЕРБ Пламен Нунев коментира поведението на народните представители, изкушили се да получат като подарък скъп телефон, заради което напуснаха работните си места.

"След случилото се стана ясно, че има пропуски и податливост към корупция. Като цяло корупцията е процес не само в България, но и в световен мащаб. Ние трябва да я доведем до приемливи за обществото норми чрез различни мерки", добави Нунев.

Снощи обаче Изпълнителната комисия на ГЕРБ само порица провинилите се депутати, без да ги изключва от партията.

Още по темата

"Депутатите ни, присъствали на събитието, берат срам, като се приберат в избирателния си район. Срамуват се, защото са накърнили гласуваното им доверие, уронили са и престижа на партия ГЕРБ.

Ние провеждаме една последователна политика по отношение на такива прояви. Всичко е въпрос на морал, въпрос на съвест. Това ще тежи на тяхната съвест", заяви още той.

"Шамарът, който те получиха от обществото, ще им бъде една обеца на ухото. Депутатите приеха и осъзнаха това, което са направили, това е по-важното. Затова ние не приехме крайна мярка – изключване от партия ГЕРБ, а това следва неминуемо при следваща подобна проява", аргументира решението на комисията Нунев.

Той беше категоричен, че вярва в лоялността на всичките си колеги.

"Дано не съм наивен", заключи депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: Пламен Нунев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
8
 
43
 
! Отговори
гласоподавател преди 13 години
Ако ги избирахме мажоритарно /депутатите, общ.съветници/ щяхме да знаем, за кого да гласуваме и за кого не на следващите избори. Всеки от тях е човек на някой друг от партийната йерархия и си знае, че пак ще е в листите и пак ще се намърда.
93
8
 
56
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Нали щяха да ги глобяват? Какво излезе? Порицание. Няма да правите повече така.
92
10
 
53
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
ЗАСРАМЕН ДЕПУТАТ -- ГЕРБАДЖИЯ. Те такова животно нема.
91
8
 
37
 
! Отговори
Gazibarev преди 13 години
"Дано не съм наивен", заключи депутатът от ГЕРБ... naiwen si, ili se prawi6 na takyw. ako bqhte 4estno i to4ni hora, 6tqhte momentaln da gi uwolnite wsi4kite. towa e nedopustimo, towa e podigrawka s nas, obiknwennite hora, kito hodime wseki den na rabota, za sme6ni za was pari, a wie bqgate ot otgwornost zaradi nqkwi sme6ni telefoni za 6 bona, i to kogato se razglejda biudjeta... ne iskam da kazwam po-silni dumi, n nai-malkoto keto mjete da naprawite e UWOLNENI!
90
8
 
48
 
! Отговори
някой си преди 13 години
Срам ги е хората бе, много ги е срам. И не за друго, а защото ги хванаха. Ако не беше постановка, щяха да са много горди.
89
8
 
41
 
! Отговори
_ преди 13 години
Осъзнали се били?А как в продължение на година и половина тия "неосъзнати" екземпляри са представяли народа в най-висшата управленска институция в тая държава? И как същите "неосъзнати" екземпляри са попаднали там изобщо?Ще вземе народът да "се осъзнае" някой път и тогава ще стане весело...
88
8
 
40
 
! Отговори
Лифтерка преди 13 години
Колко грешки са допуснали до сега....без да разберем...
87
8
 
43
 
! Отговори
Не си прав преди 13 години
Не,човече,депутатите са с мааалко по-различни правила.Правилника им забранява да вземат подаръци по големи от 1/5 от заплатата им.Така че преди да пишеш каквото и да е и да ги защитаваш малко се позаинтересовай.А като искаш сравнения - сравни ти колко редовно ходиш на работа и колко те.Колко облаги имаш ти от държаната и колко ти.Не се прав да правиш такива асоциации.Ако не им изнася на милите ни дупетати :-)) да си подават оставките и чао
86
8
 
46
 
! Отговори
Бивша почтенна преди 13 години
Първия път и мен ме беше срам, след това глей кво става.
85
24
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде сега всички тука да кажете честно ,вие какво щяхте да направите ако ви се обадят от" Техномаркет" примерно и и ви кажат ,че ще получите безплатно едно плазмено тв за 3 000.Ами ще си счупите краката да изприпкате до там.А депутатите са хора като нас.Е след като от 100 човека не депутати ще хукнат 100 защо плюета тогава
84
9
 
42
 
! Отговори
kk преди 13 години
Айде холан!Сега ГЕРБАДЖИИ ще се напъват да правят анализ на някои "човешки" поведения!!!Само,че са забравили,че "мат,ряла" им е гласувал доверие точно те да не проявяват такива "поведения"!По-важно е,че "Комсомолското събрание" ги ПОРИЦА!!!
83
8
 
46
 
! Отговори
mrap преди 13 години
Лъчо мозъка е срам и позор не на Партията, защото тази е поредната такава. Той е позор за всяко мозъчно същество. Ти го плюеш, а той се оглежда дали вали дъжд.
82
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-наглият тип в ГЕРБ е Лъчезар Иванов, който е ПОЗОР за партията. Тоя направи хиляда гафа. Супер наглец и ***. Бойко, изхвърли го това мръсно влечуго, защото е пълен резил за Парламента.
81
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Убеден съм, че Лъчо Мозъка много го е срам, личеше си и от интервюто, че е много срамежлив човек.
80
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С нищо да не ги наказват. По-често да им правят такива постановки, а ние сами ще ги накажем, като му дойде времето.
79
8
 
46
 
! Отговори
Боби преди 13 години
"...депутатът има високо мнение за себе си" и "...Следва не на последно място и лакомията" - това второто автоматично изключва първото. Сиреч - парвенюта е *** са отвсякъде, независимо от 4цвят" и партийна принадлежност.
78
9
 
49
 
! Отговори
Пламена Иванова преди 13 години
Можля ви, не ги притеснявайте, че те горките се срамуват, ама много... Я вижте Лъчезар Иванов - умря от срам, когато го хванаха да защитава митничаря пред нова тв, а сега направо не е на себе си след новия гаф... Горкият "човечец" - знае, че за него "следващ път" в парламента няма да има. Ако маже сега да се облажи?....
77
8
 
36
 
! Отговори
zagladil kosama преди 13 години
ами нищо не мислят...отдавна са забравили ,че на всяко прасе идва заколението все някога...Какво има да му мислят,те си знаят ,че последствия няма да има-така ,а и нали знаете:" к.. да е,аванта да е"-надписът ,заменил-"съединението прави силата"
76
8
 
37
 
! Отговори
даниела преди 13 години
Пламенчо в един цирк играете все пак ...Добре, че са дупедавци в Бг, в нормална страна вече щяха да са аут от цирка !
75
8
 
51
 
! Отговори
Мислител преди 13 години
а какво мисли Ахмед Демир Доган, който получава депутатска заплата без да ходи на работа?а какво мисли Гоце Първанката, който му даде орден "Стара планина"а какво мисли бедния избирател, който храни с данъците си тези двамата?