БСП подлага на риск финансирането на АМ "Тракия"

Плевнелиев категоричен, че се правят политически внушения
Обновена: 25 мар 2011 17:33 | 25 мар 2011 17:32,
233
БСП подлага на риск финансирането на АМ "Тракия"
Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

"Абсолютно недопустимо е в условията на икономическа криза и всеобща стагнация на строителния пазар да се правят политически внушения, които излагат на риск финансирането на проекта и подронват по недопустим начин авторитета на българските институции, строителни и надзорни компании, възложители".

Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод обвиненията на БСП, че АМ „Тракия“ се строи некачествено.

За всички вложени материали в насипите на магистрала "Тракия" имало протоколи от изпитване от експертите на Централния институт за пътни технологии, както и от независима акредитирана лаборатория.

Протоколите показват, че материалът отговаря на всички изисквания на техническата спецификация за влагане в долните пластове на конструкцията на насипите.

Още по темата

Освен това възложителят редовно взема проби от обекта, които досега не са показвали отклонение, и в момента се извършва подобно изпитване, каза министърът.

„Въпреки липсата на какъвто и да е сериозен или потвърден сигнал за некачествени материали, разпоредих да се извърши независима експертиза на вложените в насипите материали на магистрала "Тракия", добави Плевнелиев.

"Бих нарекъл това изразходване на експертен ресурс заради политически интриги и сценарии, и то в момент, когато гоним срокове, качество и резултати", заяви министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: Росен ПлевнелиевАМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
1
 
1
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 13 години
ЛЕЛЕЛЕЛЕЛ не занм да ви псувам ли всичките тука или да плача.20 години всички реват ЩО НЯМА МАГИСТРАЛИ .И сега като се строят АМА ЗАЩО ГИ СТРОИТЕ .НЕРВИТЕ НИ МИ ГО ПОБИРАТ ДА СЛУШАМ НЯКАКВИ ПЪЛНИ ПРОВАЛИ ПО ЦЯЛ ДЕН .ВИЕ НЕ ГИ ЗАСЛУЖАВАТЕ НЕАНДЕРТАЛЦИ ПРОСТИ .КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ МЕ Е ГНУС ,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН .ЖАЛКО ПЛЕМЕ СМЕ.
222
4
 
3
 
! Отговори
не ям асвалт преди 13 години
едва ли ня някои българин ще му се наложи да кара раздрънканата кола по тези магистрали............а това правителство дето ни накара да работим до гроб никога няма да подкрепя
221
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С материали на Йоско мутрата от неговата кариера край КЕРМЕН ли ще строим магистралите,който е и подизпълнител.
220
8
 
8
 
! Отговори
акуд преди 13 години
Плевнелиев, те тея бсп-то само ПРОПАГАНДА могат да организират
219
9
 
10
 
! Отговори
deteto mi преди 13 години
на комунистите им е пределно ясно.... едно..!!! а именно че дори и само една магистрала да върже това правителсво... то е напълно възможно народа да гласува отново за тях... и по този начин да стане първото правителство което е с втори пореден мандат от началото на прехода...!!!
218
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
".....авторитета на българските институции,.." аааааа......бхте ли пояснили какво имате в предвид?
217
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 221Защо, ти не се ли смя като гледа М. Миков?
216
9
 
11
 
! Отговори
Гара преди 13 години
Герб са политически *** е ще загубят следващите парламентарни избори катострофално,ала Костов.Само с лъжи не става,някой трябва да има поне малко мозък.
215
0
 
1
 
! Отговори
PL ako te gepi SS преди 13 години
ma Sergo oste li ne go e mernal toa oborno ili plevnia stil mom4ence da si poigraiat kato batko i mom4ence na doktor i pacient
214
10
 
15
 
! Отговори
на батко преди 13 години
ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ЛЪЖЕЦ КАТО БАТ СИ БОЙКО.ХИЛЕЙКИ СЕ КАТО ***, НАГОВОРИ ТОЛКОВА ЛЪЖИ В "ПАНОРАМА",КАТО ЧЕ ЛИ САСИ ОБЯВИЛИ СЪРЕВНОВАНИЕ.ПЛЕВНЕЛИЕВ Е МУЛТИМИЛИОНЕР,КАТО ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ СИ ГИ Е ИЗКАРАЛ КАТО ПРЕДПРИЕМАЧ В ГЕРМАНИЯ.ГОЛЯМАТА ЛАПАНИЦА ОБАЧЕ Е ТУК.ЗАПЛАТАТА МУ В РЕЗИДЕНШЪЛ ПАРК СОФИЯ,КЪДЕТО Е ОТ2003ГОД. Е 30 000/ТРИДЕСЕТ ХИЛЯДИ/ ЛЕВА МЕСЕЧНО! ЗАТОВА НЕ Е ОСТАНАЛ В ГЕРМАНИЯ.НЯМА НАИВНИ ДА МИСЛЯТ,ЧЕ ЖИВЕЕ С МИНИСТЕРСКА ЗАПЛАТА ОТ 3000/ТРИ ХИЛЯДИ/ЛВ.КРАДАТ ОТ ПАРИТЕ ЗА МАГИСТРАЛИТЕ-ТОВА Е!
213
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой беше казал: "След II световна война народите, които между свободата и хляба избраха свободата, имат хляб, и то какъв. Тези, които избраха хляба, останаха и без него..
212
12
 
11
 
! Отговори
за-БГ преди 13 години
Министър Плевнелиев е много прав,че БСП вместо да помогне да се направи нещо положително и градивно,те само правят сплетни.Но какво да се прави БСП е партия на разрухата и деградацията.
211
10
 
9
 
! Отговори
серго и яне преди 13 години
Гей-парада е утре желателно е да има повече подръжници.
210
11
 
12
 
! Отговори
до-213 преди 13 години
А *** от БСП надуват кавала само,че обрязания на Доганя.
209
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко не иска да се яви пред сръбския съд!? защо ли!? за едни наркотици се говореше:)
208
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червените топфункционери са засичани нееднократно в конспиративни контакти със сръбски и черногорски гангстери, контролиращи контрабандни канали.Отговорниците по финансирането на предизборни кампании са участвали в препирането на мангизи от канали за синтетика. Те са наследили старите триъгълни схеми, завъртащи петрол, папироси и дрога. Сега въртят контрабанда на цигари, закриляни доскоро от високопоставен бопаджия, известен като царя на контрабандата по митниците по времето на три правителства. В схемите са набъркани бивши висши офицери от НСС, които са изключително приближени до червената централа. (Единият е косвено свързан с трактористите през таксиджийската схема и историята с протеста след убийството на малкия Пепи пред парламента през 2001 г...)Червени депутати са работили с краля на контрабандата Бранислав Мичунович-Бране. Душко Мичунович-Дука и Зоран Дамянович нееднократно са се срещали с пратеници на червени контрабандисти. Рандевутата са филмирани от сръбските служби. Най-често срещите са били в околностите на Цюрих.Но срещи са правени и край Варна при това с участието на бивш министър. Точно заради издънка след една от тайните срещи е подгонен Будимир Куйович-Бучко, който седмици след контакта е арестуван край Златни пясъци. Тогавашният главен секретар на МВР, Бойко Борисов, го изгони от страната с мурафети като при екстрадирането на Йоца Амстердама.
207
5
 
6
 
! Отговори
мама миа преди 13 години
депутатите от герб много са гневни... отнови ги набутаха... дадоха им от старите айпадове, точно преди да излезнат новите и то на двойна цена. то реално прецакаха хората, понеже парите бяха от държавната помощ за герб, дето те сами си гласуваха... ето това е цирк. сега ме мързи, но ми идва на ум да разбера кой е шеф на ябълката "у българия" и дали не е свързан с герб. че мирише на далаверка.
206
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** от ГЕРБ вече надуват кавала с обвивката:)
205
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гей-дружинката в Банкя па се е събрала!:)
204
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя пък! Всичко му било изрядно, пък се съмнява да не спрат финансирането:)) Само гербер може да го каже това! Хем сигурен, хем-се съмнява в сигурността си!