Парламентарният контрол скучен, ГЕРБ иска екшън

Опозицията избесня, че им орязват въпросите
20 апр 2011 15:50,
72
Парламентарният контрол скучен, ГЕРБ иска екшън
И на тях им е скучно - личи им. Снимка: Булфото

Идея за промени в провеждането на петъчния парламентарен контрол предизвика дебат в парламента.

Депутатите от ГЕРБ Любен Татарски и Георги Икономов предлагат ограничение в броя на въпросите, които депутатите могат да задават на министрите и премиера по време на контрола, защото сегашното провеждане на  контрола не било достатъчно интересно, а протяжно и скучно. 

Двамата настояват питанията към представителите на изпълнителната власт да се сведат до три. А всички останали въпроси над тази бройка да се задават в писмен вид.

Депутатите от правната комисия в парламента обаче не са одобрили идеята им.

Поводът незабавно беше използван за атака срещу управляващите. Левият депутат от „Коалиция за България” Мая Манолова подчерта, че ГЕРБ иска да запуши устата, не само на опозицията, но и на избирателите, от които идвали повече от питанията по време на контрола.

„Както е тръгнало ГЕРБ ще затвори български пощи. С тези предложения ГЕРБ искат да ни превърнат в пощальони на министрите”, предупреди Мая Манолова.

Тя припомни, че често се случва отговорите на министрите по време на парламентарния контрол да са подготвени от чиновници, а министрите да сричат от трибуната подготвените писмени резюмета.

„Опозицията да мълчи, за да изглеждат ГЕРБ по-силни. Това няма да спести на управляващите неудобните въпроси”, подчерта червеният юрист.

Зам.-председателят на групата на ГЕРБ Искра Фидосова обясни, че идеята на двамата й колеги от ГЕРБ не и било съгласувано с останалите в групата.

„Предложението беше категорично отхвърлено”, коментира Фидосова.

„Мислили сме си, например дали той да не се измени с някаква кардинална промяна – да се задават блиц въпроси на министрите, така както е в други парламенти, като сръбския. Или дали да не се отговаря в писмен вид на въпроси, свързани с регионални теми”, поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се,че трябва да има някакви ограничения в питанията към депутатите.Дежурните соцдепутатки Мая Манолова и Корнелия Нинова са дежурни по график,изготвен от партийката им и хич не се усещат,че трудно се понасят както от останалите,така и от тия,които слушат и гледат парламентарния контрол.А всъщност такива като двете ,на които липсват първите 7 години,както казва народът,нямат място в народното събрание!
63
1
 
2
 
! Отговори
ДИМИТРОВ преди 13 години
КАТ Варна УЖАС за демокрацията и сегашното управлениеНямам думи за това което става в КАТ Варна калпазанщина, тепегьозъм, и наглост.Миналият месец си купихме автомобил. След като чакахме няколко часа в КАТ Варна(на ниски температиури вънка защото двете чиновнички се притеснявали от хора вътре при тях) за регистрация и смяна на табелите се оказа че автомобилът е запориран от НАП а сме минали през нотариус. Предният собственик не бил си платил някои данъци .От КАТ ни казаха да отидем в агенц
62
2
 
5
 
! Отговори
TOM преди 13 години
MNOGO RABOTI SE NAPRAVIXA DO 1988 SEGA VSE O6TE PAPAME OT GOTOVOTO DA NE GOVORIM ZA POLITI4ESKATA SMRAD GROBARITE KATO PEDALI I TIKVI SA TOLKOVA GLYPAVI 4E NEZNAQT KAKVO DA PRAVQT S NARODA ZATOVA STIGA SA NI *** AMI DA IM REZNEM ZELKITE NA VASTANIE ROBE
61
3
 
5
 
! Отговори
Червената фекалия преди 13 години
И си плувам, и си мириша, в тази държава няма кой да ме спре ...
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 51 и 52: Щото нямате и грам мозък, нещастни нерези!
59
2
 
11
 
! Отговори
НС преди 13 години
АМИ КАКТО Е ТРЪГНАЛО,ВМЕСТО ДА ОГРАНИЧАВАТ ВЪПРОСИТЕ НА ОПОЗИЦИЯТА,НАПРАВО ДА ЗАКРИЯТ ПАРЛАМЕНТА-ТОЙ И БЕЗ ТОВА С ТИЯ ДЕПУТАТИ НА ГЕРБ Е ЕДНА СЛУГИНЯ НА НЕГОВО МУТРЕНСКО ВИСОЧЕСТВО.ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ.ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ПРАВИ ОПИТ ДА СЕ ОТНЕМАТ ПРАВА,КАКТО СТАНА С ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР.ТЕЗИ "****МИЙСТВА НА ДЪРВЕНИТЕ ГЛАВИ ОТ ГЕРБ ЗАРАДИ КЕЛЕПИРА СА МНОГО ГАДНИ.ТОВА ЩЕ ИМ СТРУВА ЗА ПРЪВ И ПОСЛЕДЕН ПЪТ ДА СА ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНА ПАРТИЯ.А ТОВА Е ДОБРЕ,БИХ КАЗАЛ ОТЛИЧНО.Т.Е.КОЛКОТО ПО-ЗЛЕ,ПО-ДОБРЕ
58
0
 
14
 
! Отговори
501 преди 13 години
"Двамата настояват питанията към представителите на изпълнителната власт да се сведат до три." Сега ако прокарат и 3-те въпроса да може да ги задават само Бареков,Двата опосума от Нова и в.Стандарт направо ще избият рибата :))))))))))))
57
0
 
8
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ДА ИМ ПУСНЕМ НЯКОЕ СРС С ВИДЕО ЗА ДА ИМА НА КАКВО ДА СЕ КАРАТ.ЛАКЕЙТЕ ОТ ДАНС И МВР ЗНАЯТ ЧЕ ИМА И СИ ТРАЯТ АКО ПЕРНЕ ПРОСЛЕДЯВАЩИЯТ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗЕР КОЙТО Е ЧАСТ ОТ СРС В БАЗА БАНКЯ БОКО И ЦЕЦКО БАЯ ЩЕ ИМА ДА ГИ БИЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ ЛАЗЕР КОЙТО Е ЧАСТ ОТ СРС.ЗЛОУПОТРЕБА С ГОДИНИ ОТ НАГЛИТЕ НА ВЛАСТ.СЕГА МОЖЕ И ДА УМУВАТ В ЕДНО С КАЛИНЧЕТО ГЕОРГИЕВО ПО ВЪПРОСА.
56
1
 
2
 
! Отговори
mars преди 13 години
Tocno taka 41 tocno taka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
55
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Там е работата, че е цирк и всеки нормален човек започва да си задава въпроса : " Баси тъпанарите, какво правят там?"...
54
7
 
6
 
! Отговори
norm преди 13 години
Не съм против парламентарния контрол,но без камери и телевизия на живо.В сегашния си вид действително е един скучен цирк.
53
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Парламентарният контрол направо трябва да го забранят. По случайност слушах миналия петък как някаква парламентаристка направи на *** премиера. Направо имах чувството, че Боко доста по-късно разбра, че са се изгъбаркали с него. Баси резила! Та, ако няма парламентарен контрол то поне електоратът няма да знае, че е вкарал в парламента поредната глутница гладни *** и няма да се ядосва. Че от парлама-контролът файда йок, това си е ясно.
52
8
 
2
 
! Отговори
до 53 преди 13 години
Ти ще кажеш.Колко като тая *** съм обръщал,и тая ще обърна ,само ми дай 20 000 на бас.
51
16
 
11
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
Това което комунистите унищожиха за 65 години няма да се възстанови за още 165 г.педерастино.
50
2
 
16
 
! Отговори
АЛАБАЛА преди 13 години
НА АНОНИМНИЯ *** МНОГО МУ СЕ ИСКА НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА НЕГОВАТА УСТА
49
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми аресва тая Мая..Искам да и го напръцам големия.
48
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми се ще на тая Мая Манолова да и го напръцам ,та да се озъби.Много аресва.
47
0
 
4
 
! Отговори
ot 33 преди 13 години
Знам много добре кога е избухнало Априлското въстание, и датата 20 април е по стар стил, тоест - не е избухнало на днешната дата преди 135 години, а на 2 май по нов стил. Малка закачка от любопитство колко хора ще се сетят за смяната на календара... а за това, че е избухнало на 20 април, а не на 1 май, пак "българин" и "българщината" са виновни.. Хубава вечер на всички.
46
0
 
3
 
! Отговори
зрител преди 13 години
От кремиковци щели да им изпращат винкели .По 1.5 метра....
45
1
 
3
 
! Отговори
до 32 ;-))))))))))) преди 13 години
Едва ли футболните хулигани ще са им интересни, но 50-тина кеч-спортистки ще ги размажат напълно. Велигденските преработили се отпускари.:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))