Отлив на членове на секционни избирателни комисии

Новите се определят по предложение на политическите партии
Обновена: 29 окт 2011 20:51 | 29 окт 2011 20:51, Елка Василева
62
Отлив на членове на секционни избирателни комисии
Снимка: Булфото

След хаоса с предаването на изборните книжа от първия тур на президентските и местните избори стотици членове на секционни избирателни комисии са се отказали да работят на втория тур утре. Всички те ще бъдат сменени с нови хора.

Най-много членове на комисии са се отказали в Пловдив. Там най-малко 600 души са решили, че няма смисъл да участват в провеждането на изборите утре. 70 са отказалите се в Плевен. В Сливен под 10 % или 84 души са решили, че имат по-важна работа от стоенето в секционните избирателни комисии. Откази на членове на СИК-ове валят и във Варна.

Още по темата

За втория тур на изборите ЦИК реши снощи, че в цялата страна ще се раздадат по 10 лева допълнително за балотажа. Само в София членовете на секционни комисии ще получат повече - по 60 лева на човек.

Подмяната на членовете на СИК става по предложение на политическите партии и коалиции. Проблемът при новозаписаните, е че те имат ден-два да разберат новите правила.

ЦИК е заседавала до късно снощи по казуса с двамата депутати, които бяха в ОИК София при приемането на протоколите. Както за двамата депутати, така и за депутата, дал пресконференция в изборния ден, комисията не успя да събере две трети от гласовете и така и за тримата няма да има наказания, каза говорителят на ЦИК Бисер Троянов пред bTV.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: СИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоест СИК е взела решение за поощрение на тримата депутати, може би трябва да ги наградят, след като няма за какво да ги наказват?!?
24
0
 
2
 
! Отговори
буби преди 12 години
Поткрепям 46 и 45.нетъркаи коментарите на хората вслушаисе и в чуждото мнение,Пустиняко.
23
1
 
3
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Това се случва с победените,те си тръгват!!
22
6
 
7
 
! Отговори
Добрева преди 12 години
Това се случва защото управляващите не можаха да се справят с организирането на едни избори, а ние искаме от тях да управляват държавата! Жалка герберска история!
21
2
 
15
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 12 години
Естестевено, че ще си откажат. Защо да участват в едни опорочени вече избори, където ако не слушат Вожда ще изпрати яките момченца с дебели вратове да ги пребият като в Лом.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам и не мога да повярвам как медиите в България се правят на ни чули, ни видели. Сякаш последните няколко парламентарни избори нямаше купуване на гласове, сякаш нямаше автобуси от Турция, сякаш нямаше заплахи? Разликата е, че тогава всичко се замиташе под килима и ги нямаше тези напористи репортерки да ходят и да търсят бюлетини по шкафчетата в някаква села и паланки. Ама сега не са на власт вашите работодатели, нали така скъпи "безпристрастни" журналисти? И има други директиви, нали?
19
2
 
14
 
! Отговори
333 преди 12 години
Дума дупка не прави не трийте коментарите на хората
18
0
 
1
 
! Отговори
INTEGRACIA преди 12 години
Balgarskia grajdanin ne e gotov zs normslni IZBORI , tova ozna4ava INTEGRIRANE v ob6testvoto´, kato 4e li sme v 1250 godina
17
1
 
2
 
! Отговори
Размисъл преди 12 години
Размисъл за *** форумци:На балотажите утре ще се явяват по две,най-много три формации и техните представители със сигурност ще бъдат в секционните изборни комисии,от останалите са заинтересовани само тези,които искат да спечелят някой лев.Какво да правят силно незаинтересованите-остават си в къщи или на риба.Просто,нали,но кой да мисли,като и журналистите надуват фанфарите да втръсване.И защо не,като има кой да ги чете и им вярва.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В сайта има пиян от тези дето трият коментарите.Масово във всяка тема всичко се трие.
15
3
 
10
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Охо, имаме си цензура пак,преди изборния ден:)Тъкмо ви мислих,че сте се оправили!!
14
4
 
25
 
! Отговори
hadministratora преди 12 години
Такъв цирк не е било никога.Това не бяха избори,а срам за 22г демкрация в БГ.Но какво можем да очакваме от тези управляващи.
13
3
 
17
 
! Отговори
traba преди 12 години
За София 60 лева, а за останалите по 10 лева!!?Тикво, утре ще те накажа сурово заради това. Ти ще страдаш повече от мен! Гарантирам! Можеш да бъдеш сигурен, че ще го направя законно и по устав.Надявам се и други второкачествени комисии да сторят същото.
12
0
 
11
 
! Отговори
Dimitrova преди 12 години
Много пък умни главици има в ЦИК. Остави, че оценяват един и същи труд веднъж на 10 лева, а само защото е в София на 60 лева, ами и приравняват възнагражденията на 80-годишни бабки, които цял ден дремехна в СИК с тези, на хората, които се прибраха в 8 сутринта .... По-справедливо е вместо на 7 човека да платят по 10 лева, на тримата, които са предали протоколите да дадат по 20 лева. Нали все пак тези 10 лева са за компенсация за дългото чакане за предаване на протоколите ...
11
0
 
9
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 12 години
да, нека да се обновят, щото тия, дето бяха в нашата секция... Такива пипкави хора не бях виждала... трябва да са ти доста закърнели сетивата, че в един *** списък по азбучен ред да плюнчиш и прелистваш като изоглавен и да не можеш да намериш едно име? бавноразвиващи ли са какви са....а и хората - тръгнал той да гласува - 5 минути не му стигат зад завесата да удари три хикс-а?После - ниски били заплатите - с тази производителност - какви да са? Ще те чака някой на запад да се туткаш..
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ще седин за 60лв. в комисия като 100лв. засъпниците... застъпника цял ден пие кафе , и вечер си спи при жената. А будалите цяла нощ предват протоколи.
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко интересно :) - под статията преобладават коментари от рода " Премахнат поради нарушение на правилата на сайта " . Каквото и да е пишело преди това - е ясно, че трябва да се възприема като една "благословия" за управляващите и законите, които си приеха за изборите!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще плачете за демократите,но вече е късно.Добре дошли в системата на хаоса,хората без лица и кривите огледала.Не е лош сън,не е.Реалност е.
7
7
 
1
 
! Отговори
гласност преди 12 години
Не се крийте страхливци излезте с лицата си и кажете за Зоната! Изпълнявате заповеди отгоре и смятате че това ви оневинява, не крийте Зоната, кажете истината безоговорници! Кой или какво стои зад Зоната, назовете опасността с име, защо за Зоната един ред не е написан? Не ни правете на *** с вашите НЛО, скоро Зоната ще я покорим. Ние сме интелигентни същества, ние сме хора и най-важното - не се страхуваме от Зоната!!!!
6
22
 
10
 
! Отговори
умерен преди 12 години
Кумунастите пак правят саботажи.........искат да създадат хаос и да риват - касиране..