Боянски потайности. Местан при Първанов. Не – при Борисов

Как дясната ръка на Сокола обърка къщите им по вина на НСО
Обновена: 1 ное 2011 21:15 | 1 ное 2011 21:15,
88
Боянски потайности. Местан при Първанов. Не – при Борисов
Прием в резиденция "Бояна". Снимка: Архив, Булфото

Дясната ръка на Ахмед Доган – Лютви Местан, настоя за извинение от Бойко Борисов и опроверга внушенията, направени от премиера пред bTV, че е договарял с Георги Първанов изборите.

Поводът за думите на Местан е сутрешната тирада на Бойко Борисов, който описа случка от миналия вторник, когато, без да иска, вместо при президента Първанов, зам.-председателят на ДПС отишъл при него.

"Миналата седмица, веднага след първия тур, рано сутринта пия кафе и от НСО на портала викат – абе, дошъл е Лютви Местан. Бре! Викам веднага – поканете го, дай да направим тук турско кафе, да чуем какво ще каже. А нямаме среща, нищо. Даже му се зарадвах, викам тамън малко ще обсъдим изборите, как се справихме. Той като ме видя, много се стресна, вика – аз съм за друга среща. Просто беше объркал къщите – моята с на Първанов, те са на една улица, с една порта", спомни си тази сутрин Борисов.

И премиерът, и президентът живеят в резиденция "Бояна", но Местан, обяви днес, че не знаел, че тя е общ дом и на двамата.

И преди той бил влизал през един портал за среща с държавния глава, но този път не е знаел, че първите политици в държавата влизат от различни входове. 

Към 9,30 часа на 25 октомври служител на НСО го въвел в една къща. След като чакал 15 минути, пред него "се появи премиерът".

"Пред мен се появи премиерът на Републиката. Трябва да призная, че наистина изпаднах в доста конфузна ситуация. Както самият той сутринта в ефир каза – аз наистина изпаднах в леко вцепенение. След поздрава казах: "Извинете, г-н премиер, явно има някакво недоразумение, аз нямам среща с вас, срещата ми е при г-н Първанов". Не знам чия е грешката, аз не съм човек, който ще се натресе някъде без покана", обясни случката депутатът от ДПС и допълни, че се е извинил, след което поел пеша покрай дълга стена и стигнал до резиденцията на президента.

В писмото си до Борисов Местан заявява, че е станал жертва на непрофесионално действие на служителите, което не предполага да бъде използван за рупор на политически внушения.

"Сега очаквам в изискуемата форма да поднесете извиненията си в името на мъжката хигиена, която е дължима независимо от политическите ни различия", пише още Местан.

"Недопустим е начинът, по който министър-председателят използва гафа на собствените си служители", категоричен бе още веднъж депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
26
 
! Отговори
капитан Петко войвод преди 12 години
Бойко, човекът ти дошъл на крака а ти да не насъскаш каракачанките....!?!?!?
21
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
извинение да искаш от друг , че са те разкрили в собствен гаф! Е това не бях го чувал!!
20
3
 
12
 
! Отговори
Dan преди 12 години
Дами и господа, БСП няма нищо общо с ДПС и никога не им е искала подкрепата.......(моите извинения към уважаваната като треньор от мен г-жа Нешка Робева, ще ми е любопитен и нейният коментар след пламенната защита на тезата-Доган нарочно пусна "подкрепата" за да навреди на БСП!) , това Ви е ясно,че няма как да стане защото е въпрос на "мъжка хигиена" като дадеш възможност на "лека жена" да изкарва пари,да очакваш и нещо за себе си, осъзнавам ,че е грубо ,но мисля ,че е точно!
19
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То бива да си тапигьоз ама тоя Местан направо минавя всички граници! Не стига че слугински се е запътил да докладва на другият шеф и да правят сделки, ами иска Бойко да му се извини че объркал къщите!!! Няма таква комунистическо-турска наглост!!
18
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Местан ли е ***, журналята ли се правят на отворени или ние сме леваците..., освен това НСО е под шапката на президента...
17
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И за какво да му се извинява Борисов? За това че е смотан *** ли?
16
4
 
12
 
! Отговори
bU преди 12 години
На вас са ви главата само турците чели те са ви виновни за всичко. Не забравяйте,че всеки роден в България си е български гражданин така,че никой никого не може да гони от България. Никой незнае какво става между политиците,министрите и президента така,че колкото и да коментирате нищо няма да промените.Все пак българи ни управляват,но какво става нещо да се е оправило не нали?Всеки който е на власт краде било то българин или турчин за това няма спор....
15
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"в името на мъжката хигиена"?Някой да ми го преведе това...
14
3
 
18
 
! Отговори
:) преди 12 години
ххахахах, според мене от НСО са го пратили при Бойко, за да стане ясно къде се целуват :) демек в съседната къща Доган и Станишев по-добре да не бяха се изказвали
13
2
 
21
 
! Отговори
Вътрешен емигрант преди 12 години
Политиците са информирани от по-умни съветници,че народът е ***,защото те не го схващати се опитват да ни пързалят.И при повечето гледали,чули или прочели за този случай,ако изобщо е действителен,номерът им ще мине.А пък турчинът иска даже извинение!Перверзия!
12
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От кумова срама Местан трябваше да си замълчи, но понеже е все по скандалите и обича да кудкудяка като кокошка снесла яйце се издъни яко. Първо кой си ти, било то и депутат, че лично Президента да те приема?! И второ Първанов в края на втория си мандат се оризили яко с това посещение!!!!Че е близък с ДПС, това е ясно, но пък по този начин, лично да ги приема в Бояна е повече от отвратително.Никога БСП и ДПС в управлението!
11
2
 
17
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
що не вземат въобще да закрият едната от двете позиции на премиера или на президента. така и така вече една къща, един чорбаджия... на Плевенлиев да му намерят нещо друго да прави.
10
9
 
44
 
! Отговори
Дани преди 12 години
*** ташака. Турците играят с Първаноглу. И това ми било президент.
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе вие от народа , тия живеят под един покрив заедно а се карат пред нас :) турци влизат , излизат , кво става там или да е по лесно на нсо :) от кога на подчинения се гледа с по голямо внимание от на шефа -хайде така и по надолу де към народа сетете се за нас де :)
8
3
 
39
 
! Отговори
norm преди 12 години
Местан е посетил президента още в понеделника след първия тур на изборите и нямаше да го разберем,ако не беше гафът с премиера.Сега иска да ни убеди,че са си говорили с Гце как се прави баклава.
7
5
 
52
 
! Отговори
... преди 12 години
Това е типично за турците. Те редовно бъркат дупките.
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставеше и да няма целувки с ДПС! Явно, че е имало, но Доган не е получил целувката лично!
5
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пфф, писна ми цял ден да бистрим защо турчина заблуден обикаля резиденциите. Като че някой ще каже истината и ще разберем.
4
2
 
37
 
! Отговори
:D преди 12 години
Лютви: еее, колко пъти ходя при него, та да се объркам баш сега
3
3
 
35
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
трябвало е да го обърка с този на Евгени Минчев