Само Деница влизала в кабинета на Волен, оставала дълго

Бивши атакисти разкриват как са харчени пари за пури и уиски
Обновена: 24 ное 2011 10:01 | 24 ное 2011 10:01,
161
Само Деница влизала в кабинета на Волен, оставала дълго
Снимка: архив, Булфото

Не Капка Сидерова, а Деница Гаджева е обсебила партия "Атака", твърдят напусналите редиците на партията Ивайло Минов и Мартин Мартинов, които се включиха с подробности около семейно-политическата сага около лидера на националистите.

Те разказаха пред bTV, че в последната година единствена Деница Гаджева от народните представители на "Атака" влизала в кабинета на Волен Сидеров и оставала дълго и до късно.

"Аз лично съм ги чакал да излязат до 00.00-1.00 часа доста често. Те се заключваха и не искаха други хора да виждат, че са заедно", заяви Мартинов.

Лидерът пък коренно си променил отношението през последната година, като дори наричал някои от депутатите си "боклуци".

Бившите атакисти разкриха още, че в ръководството се правели злоупотреби с пари от държавната субсидия. Партията купила голямо количество обикновени химикалки, които били описани на цена от по 3,80 лева, докато реално стрували 20 стотинки.

Луксозният ремонт на двете централи пък бил извършен от фирма на Николай Пехливанов – депутат от Атака и близък на Волен Сидеров. Появили се слухове, че същият подарил апартамент на лидера на партията в Париж.

По време на пътувания организаторите отсядали в скъпи хотели, пиели уиски за 500-600 лева, а самият Сидеров пушил пури за 120 лева и правел сметки от по 5000-6000 лева.

Още по темата
22 ное 2011 09:06
223

По този повод Минов и Мартинов са сезирали НАП, но все още нямат отговор. Те допълниха, че не били осигурявани адекватно, а заплатите са им давани на ръка, тъй като били различни от описаните по договор.

За сблъсъка при Баня Башъ двамата напуснали, които са участвали в организацията на митинга, прераснал в сблъсък, разказаха, че всичко започнало от малък инцидент с шофьора Емил Янев. Той имал за задача да пуска църковна музика от автомобил, докато от говорителите на джамията се чува обедната молитва.

След сблъсък с мюсюлманите Янев е заключен в Трето РПУ. Провокиран от това, Волен Сидеров дава нареждането за митинг. На организаторите е казано да викнат и "крайната" група от Габрово, чийто лидер е скинхед. Целта била да има повече крайно настроени млади хора, за да стане боят.

"Преди да дойде Сидеров, митингът беше на 10-15 метра от мюсюлманите. Когато се появи обаче, попита защо сме толкова назад. Не е казвал да се бием, но по предложение на Гаджева се купиха яйца, които да се хвърлят, и мюсюлманите отвърнаха с камъни", разказа Ивайло Минов.

По думите на двамата се е случвало да се плаща за участие в митинг. Сумата била по 100 лева, а пример за това е случаят със спирането на симпатизанти на "Атака" на сръбската граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
10
 
! Отговори
за 99 преди 12 години
Няма "народни" пари. Социализма свърши.
97
6
 
23
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Защо мислите ,че само "Атака" пилеят народните пари ?Как смятате ,нима ГЕРБерчетата не харчат ?Скоро сигурно ще чуем доста пикантерии и за тях..
96
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бедни, ми данъкоплатецо докога ще храниш лудите и мастиите им? Не ти ли стигат мутрите, дето хрантутиш с години?Да се махат и Сидеров и ку4ката му дупетатка!
95
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
къде е цветан цветанов,къде е нап,защо са мълчали тези момчета дето сега казват кой къде се е заключвал,защото всички са били на софрата,как ще изпуснат кокъла.мислите ли че други народи ще позволят да им вдигнат пенсионната възраст,защото няма пари в бюджета а има за ядене и пиене и женички,много сме яки българите,много издържаме
94
1
 
5
 
! Отговори
колко е прост народа преди 12 години
За този що народ гласува,а след това същия този народ гласува за оня дето каза , че винаги били само приятели...
93
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пичове, да вземем да си направим и ние една партия!Ще държим речи, ще псуваме по другите партии, ще гледаме лошо, няма да внасяме никакви законопроекти и ще лапаме субсидията. Ако се разрастнем, ще дойдат мутри, монополисти , американци, турци, руснаци, араби, европейци, китайци и който друг там има интереси и ще ни дадат още пари да предаваме останалите бедни хорица, които гласуват за нас и така.. Ако дойдем на власт, ще се оправдаваме с предишните и с кризата.Дали има келепир в тая работа? :(
92
0
 
5
 
! Отговори
volen преди 12 години
kak nema da piqt uiski ne vijdate li psihi4no bolnata piqna mutra na toq bukluk tozi i mnogo drugi trqbva da se iselat.MAHAITE SE OT BALGARIA *** TI SI SRAM ZA BALGARIA
91
14
 
3
 
! Отговори
ЗМЕЙ ГОРЯНИН преди 12 години
Ако АТАКА загуби част от електората си то е заради гнусната пропаганда на телевизия СКАТ но и заради липсата на такива прояви като тази пред джамията в София А на мазните гейове които ревнуват от Деница препоръчвам членство в ДПС Точно там са ***
90
2
 
21
 
! Отговори
Атакист преди 12 години
Пътуващ цирк "АТАКА" с ново представлениесега в София, скоро и в страната
89
11
 
14
 
! Отговори
Определение на фашиз преди 12 години
а Герб не прилага ли методите на фашизма?
88
2
 
31
 
! Отговори
Националист преди 12 години
Сидеров редовно виси в Кемпински, в Капитан Кук и други скъпи ресторанти и яде и пие до среднощ. Тия банкети се плащат от субсидията, която никак не е малка, друг е въпросът колко се дават на организациите на АТАКА по страната - в болшинството случаи почти нищо.
87
0
 
29
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
Аман от *** в тоя Парламент, бре.Мислете като гласувате!
86
5
 
5
 
! Отговори
ISTANBUL преди 12 години
volen DOLEN !!! DJ go izdadee :) dai dai na DJ o6te :)Sabudi se BALGARIO !!! Osven hubavi jeni i zemi ni6to drugo niamaaaa ...ako razpitvate celia sviat tova 6te kaje za BALGARIA !! PRIRODA , ZEMI i HUBAVI JENI....
85
1
 
33
 
! Отговори
Леля преди 12 години
Не сме народ,от данъците на бедния народ са субсидийте за партийте,господ ще ги накаже - с парите на бедните поддържат любовници и се глезят,не ги ли е срам.Нямат страх от господ.Да се надигнем и да спрем тези пари,да си събират от членски внос като им трябват пари.Най бедната държава в Европа с най-разглезените политици-коли,апартаменти,любовници,пури,а народа *** гладува,боже ,боже,що за хора сме ние,да търпим това.
84
5
 
18
 
! Отговори
до "Една" преди 12 години
А ти какво правеше в бизнескласата за Париж,да не отиваше на смяна в забоя?!
83
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Който се докопа до парламента у нас се самозабравя!!!! Явно има монооого яка далавера у тая работа!"Естествено че е далавера. Колкото повече депутати имаш в парламента, толкова повече милиони ти се отпускат от държавния бюджет. Отделно че можеш да си прокарваш каквито си искаш закони и поправки, ако сте мнозинство.
82
7
 
41
 
! Отговори
Една преди 12 години
Като си представя изкривените от омраза физиономии на привържениците на Атака... Ония пенсионирани *** с зелени чорапи и всякакви ***.Да бяха го видели преди една година в самолета от Париж с Капка-та му и архонта Слави Бинев с някаква мутреса в бизнес класата. Дрешките им, фасоните им, капризите им...А жалките нещастници го подкрепят! Народе!!!! Докога????
81
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По принцип държавни субсидии за партии има за да не служат партиите на интересите на техните най-големи спонсори. Обаче никоя партия не отказва дарение и даже ги узаконяват, така че такива частни интереси винаги е имало, просто има и едни милиони, дето са дар от народа.
80
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който се докопа до парламента у нас се самозабравя!!!! Явно има монооого яка далавера у тая работа!
79
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, ами Чоко ако влиза в кабинета на Боко и остава там задълго, това проблем ли е на някого?