Командира командва: Синята коалиция да остане!

Костов надълго обясни защо ДСБ е подкрепяла някога ГЕРБ
Обновена: 26 ное 2011 15:11 | 26 ное 2011 15:00,
93
Командира командва: Синята коалиция да остане!
Снимка: Булфото

Да бъде запазена Синята коалиция и занапред, въпреки ударите върху нея, поиска от делегатите на 8-то национално събрание на ДСБ лидерът на партията Иван Костов.

В отчетния си доклад за четиригодишния мандат на ръководството на тъмносините той постави акцент върху десния алианс - ДСБ и СДС, и въпроса дали следва в бъдеще да се явяват на избори в коалиции, разкъсвани от междуособици и с партньори, които не спазват подписаните споразумения.

"Големият политически проблем пред Синята коалиция е, че надеждите, с които бе създадена, са неосъществими в това Народно събрание", посочи в доклада си Костов, но уточни, че ДСБ стои зад парламентарната група, заради верността си към доверието на избирателите.

Иван Костов не спести факта, че като опозиция на тройната коалиция - БСП, ДПС и НДСВ, ДСБ не е успяла да привлече доверието на избирателите към себе си.

Големият политически проблем пред Синята коалиция е, че надеждите, с които бе създадена, са неосъществими в това Народно събрание
По-важното за нас е, отбеляза той, пълното нежелание на ГЕРБ да бъдат наказани корумпираните престъпни политици от тройната коалиция.

"Зависимостите на премиера Борисов замениха заварената мафия, рекетът на управляващите смени корупцията", обясни още лидерът на ДСБ.

"Ние застанахме срещу сегашните управляващи, защото крепят властта си чрез мнозинство, "съставено от рекетирани и подкупни независими депутати", както и защото Борисов реабилитира Тодор Живков", каза Командира.

Според него при тези обстоятелства "агресивната политика на ГЕРБ за разрушаване конкурентната синя формация е обяснима само по два начина".

"Първо ГЕРБ иска да си разчисти пътя, за да се коалира с БСП или ДПС", като обясни такъв ход като наложен от кризата и липсата на алтернатива. И второ: ГЕРБ допуска да излезе временно в опозиция и, след сигурен провал в провеждането на реформи на БСП и ДПС, да направи самостоятелно мнозинство и правителство, прогнозира Иван Костов.

ГЕРБ крепят властта си чрез мнозинство, съставено от рекетирани и подкупни независими депутати

Той заяви обаче, че и двете сметки на ГЕРБ са вредни за България. Според него при първия вариант ще се "барикадира статуквото на олигархичната държава".

Ако се реализира вторият вариант пък, Костов прогнозира, че ни "очаква катаклизъм от типа на този, който преживяхме при Жан Виденов".

"Нуждаещата се от спешни реформи България ще потъне дълбоко в блатото на безизходицата", категоричен бе лидерът на тъмносините.

Осмото Национално събрание на ДСБ продължава. В дневния е включен и избор на партийно ръководство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
13 преди 12 години
Стига го плюхте!Факте, че по умен политик от него НЕ СМЕ ИМАЛИ!ВСИЧКО, КОЕТО Е КАЗАЛ Е СТАНАЛО, ЗАЩОТО Е ИМАЛ АКЪЛ ДА ГО ПРЕДВИДИ!!!/Спомням си, когато предупреди Милен ВЕЛЧЕВ,да не преструктурира дълга , защото ще загубим милиард и половина - сега го доказаха, че е станало, спомням си и договора му за руския газ - валиден до 2013г., който Румен Овчаров развали и преподписа, за да вземе комисионна, как ни измъкна ЗА МЕСЕЦИ от катастрофата на Виденовото правителство НО ВИЕ ПОМНИТЕ ЛИ?
92
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 12 години
По-важното за нас е, отбеляза той, пълното нежелание на ГЕРБ да бъдат наказани корумпираните престъпни политици от тройната коалиция". ПИТАМ АЗ ЗАЩО САМО ОТ ТРОЙНАТА:)АКО ТОВА СТАНЕ КОСТОВ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е ЗАД РЕШЕТКИТЕ:) ТОЙ ПЪК КАКВО СЕ ПЪНЕ В СЛЕДВАЩОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НЯМА ДА ПРИСЪСТВА. СДС и НДСВ ги признавам няма други с такъв тотален срив на доверие
91
1
 
5
 
! Отговори
uzunski преди 12 години
Важното за нас е , отбеляза Костов , пълното нежелание на ГЕРБ да бъдат наказани крадливите корумпираните престъпни политици !!! Г-н Борисов , Костов те моли да го накажеш , защо игнорираш молбата му ?
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гледах го по телевизията този вчера ами това е
89
1
 
3
 
! Отговори
КРИС преди 12 години
До 46-имаше списък с 20 човека ,предаден на прокуратурата и със забраната да напускат страната.А дали са осъдени,за това трябва да отговарят магистратите.ДО 47-напълно съм съгласна с написаното .Искам само да допълня.Иван Костов се противопостави на държавния секретар на Клинтън и не се съгласи и един косовар да припари да България.Не знам дали друг политик ще прояви такава смелост.Още по малко Б.Б.,който най обича да го потупват по рамото и да слушка,заради миналото си.
88
3
 
3
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Как няма Командира да иска СК да остане: Ами иначе кой ще избере Костов, Агов, Иванов, Гяуров и сие за депутати! Или пък Мартинчо-топикономиста (???) и някога хубавото, а сега позастарялото, да не кажа доста застарялото Наде?! А на Костов академична кариера вече не му се иска! Вместо старите муцуни да отстъпят крачка назад и да пуснат напред Малинов, д-р Москов и другите млади кадри, те са се хванали за кокала и не го пускат! Сори, ама така десен фронт срещу леваците на Станишко не се формира. Както е тръгнало, царедворката Кунева нищо чудно да формира поредната партия еднодневка от вече невярващите на настоящите лидери на СК хора с дясно мислене. Дай Боже това да не стане и на старите муцуни най-после да им дойде акъла!
87
1
 
1
 
! Отговори
do78 преди 12 години
I za6to da se uasiavat upravliava6tite? Kotence, kato Kostov za opozicia e me4ta na vseki balgarski min-predsedatel!
86
3
 
3
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
След този изключително злокобен и опасен развой на събранието на ДСБ - а именно - изборът на Костов за председател - на Бойко Борисов не му остава нищо друго освен оставка и напускане на властта! Е, може да направи коалиция с Доган и Сергея, но и двамата не го искат и няма да му пуснат фъндък! Така че след събранието на ДСБ - ето го краят на пожарникаря, който най-накрая е победен от НАЙ-ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН ОТ 681 г. насам, след Аспаруха...
85
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов е единственият българин, който уважавам!и плюя на останалата смрад!
84
1
 
5
 
! Отговори
крокодилски сълзи... преди 12 години
Комунистите ограбиха България и я оставиха на последно място по доходи в Европа, а сега ронят крокодилски сълзи...
83
5
 
4
 
! Отговори
Едни и същи преди 12 години
Костов и Станишев -- единия ще загроби СДС, а длугия БСП.Костов, престани да работиш за комунистите, твойте приятели също си отиват нямаш време вече да кандидатстваш отново за член на БКП(БСП)
82
1
 
8
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Преди доста време бях писал, че ако виждат по-далеч от носа си, СДС/ДСБ ще разберат, че основният им политически противник е именно ГЕРБ. Бойко Борисов е десен политик толкова, колкото един милиционер с пожарникарско образование може да бъде, т.е. никак. Но въпреки това отнема най-много избиратели именно от СДС/ДСБ.
81
4
 
7
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
Пожарникарят: винаги съм знаел, че мога да разчитам на Костов!
80
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудя се защо толкова се "вълнуват" някои, че Иван Костов е избран за председател на ДСБ. Членовете на партията му гласуват доверие, смятат, че той е лицето им в Народното събрание и пред народа. Ако аз бях сред 932-та делегати на 8-то Национално събрание, също щях да гласувам за него. Какво се вълнувате бе, хора, той не е в управлението, а е опозиция, и то най-смислената, на управляващите от ГЕРБ. Забравихте как преди години ни измъкна от батака, да, доброто винаги се забравя.
79
5
 
4
 
! Отговори
Седесар преди 12 години
Той без СДС не може да влезе в парламента.
78
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За ужас на управляващите и БСП лидерът на ДСБ беше преизбран.За още по-голям ужас той се обяви за запазване на Синята коалиция,докато те очакваха Костов да пожелае да продължи напред без СДС.
77
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДеСеЕбЕ трябва да се забрани със закон а хайдук Костов в затвора!Мръсен крадлив ***!
76
12
 
12
 
! Отговори
ха преди 12 години
И да командваш и да не командваш бита карта си ***.ДСБ са напълно независими щото нищо не зависи от тех.Ете тва е истината.
75
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мавъра ще доубие СДС!
74
5
 
10
 
! Отговори
Марио Спасов преди 12 години
Пак се почна с приказките за коалиция между ГЕРБ и БСП/ДПС... Как не им омръзна едно и също да мелят отдавна похабените несменяеми от лидерските места политици, като всеки път когато "врачуват" по темата се оказват неверни предсказанията им.