ДПС не управлявала, не била и в коалиция с БСП

Просто подкрепяме кабинета "Орешарски", промълви Местан
18 юни 2013 09:00,
125
ДПС не управлявала, не била и в коалиция с БСП
Снимка: архив, Булфото

ДПС не се чувства като партия, която е управленска коалиция, а като партия, която подкрепя кабинета Орешарски, настоя лидерът на партията Лютви Местан.

Според него това е много важна характеристика на партията му, "защото има опит да се нагнети усещане за някакво несъразмерно участие на ДПС във властта", категоричен бе той.

"Това управление има смисъл да стои на власт, докато е полезно за българското общество", смята Местан и призова да се прави разграничение на протеста, когато е на политическа основа и когато има за основа политическо различие.

Още по темата

"Днес те са срещу кабинета "Орешарски", утре те ще бъдат срещу новото българско правителство, когато и да се избере то", смята той.

"Всяко правителство ще управлява в условия на протести. Бих искал етно-религиозният мотив да стои настрани", заяви Местан пред БНТ.

"Направихме грешка със забавянето на областните управители и на заместник-министрите", отчете председателят на ДПС и призова премиерът да приключи този процес.

"Г-н премиер, назначете ги. Ако искате, съгласувайте пост фактум с мен назначенията си!", обърна се той към Орешарски.

Лютви Местан обясни още, че ДПС са се съгласили с кандидатурата на премиера за областен управител на Пловдив да бъде назначен Венцислав Каймаканов.

"Вероятно други хора са имали кандидат за областен управител, но сметките им са се оказали грешни заради кандидатурата, предложена от Орешарски", повтори той.

Лидерът на ДПС обясни, че е много важно да съзнаваме пред какво сме изправени и в Благоевград.

"Там за областен управител е назначен Муса Палев – един колега, в чието минало и настояще като политик няма и петънце. Той е изключително коректен човек. Вчера имах среща с него. Той каза, г-н Местан, аз искам да знам къде е моят грях. Религиозното му различие ли?", попита Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
До Гюро Михайлов.Абе бот такъв, промени си поне реда на копи пейст-а. Баси робота дето спами темите. Може ли да се плаща на *** като тебе които даже не могат да имитират собствена мисъл.
99
0
 
2
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
GOSIN MESTAN ,MAI MNOGO VZE NA SE PLEZI6 NAPOSLEDAYK I DA NAXALSTVA6.NE VIJDA6 LI,4E NARODA NE VI ISKA.DOLU SIAMSKITE BLIZNACI BSP I DPS.VYN TAQ MRYSNA PASMINA OT PARLAMENTA.PISNA NI OT VAS 4U LI GAD.
98
7
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Почти 1 милион $ е прибрал президентът от договори, с които е източил общия бизнес с Linder, компанията инвеститор в Бизнес Парк София. Иначе дава акъл, първо сваля доверие, после ще работи с правителството Тая Плевня, що ня затворят и нея!? Те няма тях си да видят, правителство ще свалят!?
97
14
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Защо няма протести и пред централата на ГЕРБ? Те са част от същото политическо статукво
96
3
 
12
 
! Отговори
прав е Местан преди 10 години
ДПС не управлява , а командва!!И какво ли щяха да правят без Долен Лидеров , който им е машата????
95
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
обарнете внимание как се изразава този агент-престапник....ДНЕС ТЕ СА СРЕЩУ КАБИНЕТА ОРЕ6АРСКИ. УТРЕ ТЕ......КОИСА ТЕЗИ ТЕ БЕ ПУМИАР ДОЛЕН.
94
0
 
14
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Тоя козел кога ще го наритат да си ходи в любимата турция и България да си остане на Българите?
93
0
 
6
 
! Отговори
нико111 преди 10 години
Да се направи нова партия на протестиращите, хората които уважават и зачитат всички!Толкова е просто и лесно, трябва повече последователи и ентусиазъм! Нова партия която ще бъде от нов тип, не социалистическо-популистка,нито националистическа.Партия в Центъра, на повечето хора, на справедливо и честно разпределение на благата, на война с корупцията!Партия която да е отговорна към всички български граждани, и която няма да търпи никой да е над закона!Партия България, на младите хора, на бъдещето на държавата!.........................................................................
92
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Първо аз не съм Местанчо аз съм си аз от гледна точка ние в момента като че ли сме в парламента и сме в референдум така образно казано защо се ОБИЖДАМЕ е то това е нашето възпитание.Ние сме граждани и трябва заедно да поставим една искана ЦЕЛ до Управляващите а не така да се обиждаме.
91
0
 
18
 
! Отговори
... преди 10 години
Първо нека се УТОЧНИ, ЧЕ ДПС Е НЕЗАКОННА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ! Второ вие стоите за моооого ГАДНИ ЛОШИ, ГАДНИ и НЕЗАКОННИ неща които са правени през тия 24 години! Трето вие сте КРАДЦИ! Има и още, но ще ми изтрият коментара!
90
0
 
21
 
! Отговори
Стефанов преди 10 години
Местан, не ни прави на ***! Озапти се малко, защото ще видиш народната любов.
89
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така ли бе Местанчо? Колко пъти си смени позицията и ти. И нали не искаше постова ?! Сега защо се налагат хора от ДПС ? Ние не щем ислямизация и турцизация. Ходете си в държавата с "майчиния език". Който не смята България за своя родина, не се смята за българин, българския за основен език и не работи за България да си ходи от нея. Ако ще и малко да останем, ама да сме от сой.
88
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До НикоИма разбира се българи в парламента но са с турски имена но все пак е бълг.но там не делят хората на ....ти се сети..Виж ходи на работа от нищо няма да ти писне.Аз повече отговори не мога да ти пиша но моля те не ни ОБВИНЯВАЙ...
87
1
 
18
 
! Отговори
VB преди 10 години
Всички на протеста ! Само това е решението, не се заблуждавайте със залагалките на медиите, те са техни !
86
2
 
11
 
! Отговори
Pepo преди 10 години
DPS Igraete si s ogania!!!!!!!!
85
1
 
17
 
! Отговори
nero43 преди 10 години
много са нахални тези турци искат този път да бъдат на върха на държавата .не могат да разберат че народа не ги иска или пък въобще не им пука за това.пълни наглеци.атака се оказа че са също *** и на турците щом се изправят срещу иноверците
84
0
 
24
 
! Отговори
Нико преди 10 години
До анонимен 86Сигурно има Цървки в Турция, ама със сигурност няма Българска партия в тяхния парламент. Така, че моля! Достатъчно сме им дали през годините, стига толкова! Писна ми да бъда толерантен към другите, а те да ми се качват на главата.
83
1
 
1
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 10 години
Bashi-bazoukFrom Wikipedia, the free encyclopediaJump to: navigation, searchFor other uses, see Bashi-bazouk (disambiguation).Bashi-Bazouk Chieftain by Jean-Léon Gérôme, French. Oil, 1881A bashi-bazouk or bashibazouk (Turkish başıbozuk, or delibaş, literally "damaged head", meaning "free headed", "leaderless", "disorderly") was an irregular soldier of the Ottoman army. They were particularly noted for their lack of discipline.
82
0
 
20
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 10 години
Който не е виждал помашка наглост - ето я! Ами тези министри, зам.-министри, областни управители що са, бре неглецо?Вън башибозука от българския Парламент!
81
0
 
19
 
! Отговори
нико111 преди 10 години
Призоваваме привържениците и симпатизантите на всички политически партии да преминат на страната на българския народ, на страната на протестиращите в момента!Да загърбим партиите, да забравим политическите различия и заедно да строим Нова България!!!Родината е на всички нас, на нашите деца и внуци!