Писанчев да си вземе за зам. Недялков, съветва го Орешарски

Премиерът се зарече, че изкъсо ще дебне работата ДАНС
Обновена: 19 юли 2013 15:08 | 19 юли 2013 15:08,
25
Писанчев да си вземе за зам. Недялков, съветва го Орешарски
Писанчев (вдясно) ще послуша ли премиера да си вземе за заместник Недялков (вляво). Снимка: Булфото

Премиерът Пламен Орешарски посъветва новоизбраният шеф на ДАНС да си вземе за заместник Недялко Недялков – другият кандидат за шеф на родното ФБР.

Недялков не бе предпочетен за поста, макар също да е от структурите на ДАНС – един от мотивите на премиера да предпочете Владимир Писанчев.

"Това е най-добрият възможен избор при критерия специалисти от системата. Ако направим и аналитични коментари, може би има по-добри сред младите служители в ДАНС, но предстои те да се докажат", настоя министър-председателят, който бе категоричен, че гарантира с името си за новоизбрания председател на ДАНС.

Още по темата

Орешарски коментира и днешното си изказване в пленарната зала, че с този си избор запазва статуквото – оставя в родното ФБР Писанчев, който досега беше и.д. шеф, за постоянно на поста.

"Може би не съм използвал най-добрия израз. Под статукво имах предвид, че съм предложил специалист вътре от системата, а не отвън. Има много аргументи за и против както за външна така и за вътрешна кандидатура. При силната чувствителност към тази длъжност предпочетох да е човек отвътре. При това човек, който е работил през цялото време в системата на МВР и после в ДАНС", аргументира избора си премиерът.

Той обаче не пожела да каже какви очаквания има за реакцията на обществото за избора на Писанчев.

"Когато той беше назначаван за заместник, какви реакции имаше? Аз не си спомням да е имало", отвърна той и отхвърли твърденията, че цялата система е компрометирана.

"Аз вярвам , че в системата има достатъчно честни и отговорни служители, които могат да дадат един по-добър облик", категоричен бе премиерът.

Пламен Орешарски отново обясни, че ще следи внимателно работата на ДАНС и на председателя й в борбата с икономическите престъпления, а след няколко месеца ще постави и оценка на Владимир Писанчев.

Министър-председателят коментира и вече продължаващите повече от месец протести и начина, по който се чувства, като работи в тази обстановка.

"Не съм на върха на щастието от този факт, но фактът си е факт. Действа мобилизиращо и амбициращо да работим още по-добре и прозрачно", заяви той.

"Имам достатъчно информация за това и след години, когато тази информация излезе, ще бъде доста интересно четиво", каза Орешарски на въпрос кой според него инспирира протестите.

Премиерът коментира и сделката за продажбата на Фонд "Доверие", като обясни, че зад подобна продажба стоят интересите на милиони български граждани.

"В тясна връзка съм с господин Мавродиев, който ме увери, че ще направят всички необходими проверки", отговори Орешарски на въпрос дали държи връзка с председателя на КФН Стоян Мавродиев.

"Аз не смятам, че господин Мавродиев е безотговорен човек", заключи премиерът. По думите му ДАНС също щяла да бъде на разположение, за да се открие цялата истина за новия купувач на дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Каназирев преди 10 години
Другаря Писанчев е една *** далеч от професионализма! В ДАНС има къде, къде по кадърни от него служители в това число и Директори на дирекции от него! Другаря Писанчев никога не е вършил оперативна работа, а през последните 4 години или по скоро от 2008г., в качеството му на Директор на Вътрешна сигурност в ДАНС, лично е работил срещу колеги и е разчиствал сметки! С две думи *** до дъното на костите си! С този си избор Орешарски и това НС заклеймиха, че работят срещу България!!!
21
1
 
3
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
Писанчев , мън , мън...:)Какво става с доклада на ДФК - за стотиците милиони за АЕЦ- а ????Писанчев, на първо място са ГОЛЕМИТЕ мафиоти - след това всичко друго..Писанчев , ИМА ли *** в България ?? Как мислиш ?? :))))))А има ли и златев и ЛУК- някъде ТАМ , на българския бряг - БЕЗ контрол от нашата държава ???А на Камчия, почивния дом за КГБ агенти - ЗАЩО плажът е САМО за тях ???Писанчев , колко руски агенти пребивават в България ?? Може да почнеш с Р.Овч. ,и гейчето, и Южния поток , и АЕЦ- а...)ПОНЕ ЕДИН , спомени , бе ....НИТО ЕДИН ли няма ??? :))С руски паспорт:))!!???Или
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Сотирhomodrujinkata si ti i tvoite averi Sote
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименstoinosten, uchili sme zaedno ot 3 do 11 klas
18
1
 
3
 
! Отговори
aaaaai преди 10 години
Шшшшшшшшшшш къв недялков, кви 5 лева бре. Цар киро да си вземе!!!!!!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв е този мяукащ човек за шеф на нац сигурност?!
16
1
 
5
 
! Отговори
999 преди 10 години
Напред с БСП към светли бъднини.
15
1
 
5
 
! Отговори
az преди 10 години
До Kaleko AlekoОрешарски да спре да дава акъл - видяхме го колко го има! Половината близо назначения спорни! Да не говорим, че някои са си безспорно неприемливи. Дано Писанчев не си избира замесниците както Орешарски ги избира.
14
7
 
3
 
! Отговори
нааблюдаван преди 10 години
Когото и да бяха назначили все някой ще е недоволен и ще плюе. След около месец ще видим дали ще се осъществи борбата срещу орг. престъпна група- И.Ф. Б.Б. Цв. Цв. и пр. ;)
13
5
 
5
 
! Отговори
!?)Мазния преди 10 години
Като четем простотиите които пишете и се уверявам че българия я тресе яко простотията чао от плажа в слънчев бряг
12
4
 
8
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Човек на Алексей Петров оглави Държавната агенция Национална сигурност.Станалият известен с разработката Галерия Владимир Писанчев е реабилитиран подслушвачи се връща на бял кон в ДАНС
11
3
 
12
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
значи тази хомо-дружина ще бори икономическата криза с ДАНС :)
10
2
 
14
 
! Отговори
ужас преди 10 години
писанчо-писанчев мацката-котака на дуган-пеевски,пореднато скандално поръчково назначение на куклата орешко,докога с тоя *** катарзис бе серГейчо.Кога най сетне това баш Гей_правителство ще си подаде ОСТАВКАТА Поради вупиюща некадърност да управлява държавата....
9
2
 
17
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Премиерът Пламен Орешарски посъветва новоизбраният шеф на ДАНС да си вземе за заместник Недялко Недялков другият кандидат за шеф на родното ФБР.Ако бяха избрали Недялков, щяха да му препоръчат Писанчев за заместник. Тия са хипернаглеци.
8
2
 
19
 
! Отговори
СВЕТОВНИЯ ОТЗВУК : преди 10 години
"Дойче веле": Правителството на Орешарски върши държавна измяна
7
10
 
5
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Идеално. Сега остава само да измете герберунгелската *** от всички хранилки, на които са се намърдали. Гладна смърт за герберунгелите!
6
3
 
12
 
! Отговори
DeadZeppelin преди 10 години
ОСТАВКА ДО ДУПКА ! НЕ НА КОМУНИЗМА И МАЛОУМЩИНАТА!
5
4
 
11
 
! Отговори
да живей БКП_БСП преди 10 години
Радио Свободна Европа6Радио Свободна Европапреди 3 часа Неуместен коментарНа партийно събрание в Народното събрание депутатите от БКП/БСП и ДПС избраха Писанчев за председател на ДАНС с 104 гласа което е незаконно тъй като са гласували под 50% от общия брой 240 депутати в Народното събрание.Новия котак писанчо-писанчев на мутрата дуган-пеевски поредното скандално незаконно назначение на куклата орешко,какво да се прави след като са катарзис другарете...
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разберете че тези с мирните протести няма да се съобразят и вече възраждат държавна сигурност. Който е непослушен ще играят чуковете.
3
2
 
12
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
А на бат Сали ко ши праитиили ши пумага на Сидевов ага