Рединг видя смъртния български грях: демокрация + олигархия

Политиката е служба на народа, а не службичка за мен, отсече тя
Обновена: 23 юли 2013 13:59 | 23 юли 2013 11:39, Камелия Цветанова
123
Рединг видя смъртния български грях: демокрация + олигархия
Вивиан Рединг. Снимка: Булфото

"Корупция, олигархия, липса на прозрачност в работата на институциите, отчаяни сме". Това чувам, откакто съм дошла в България", сподели зам.-председателят на ЕК Вивиан Рединг по време на Граждански диалог за реформите в Европейския съюз и бъдещите законодателни инициативи.

Още по темата
"Демокрация не може така да работи", отсече тя и уточни, че не се намесва във вътрешните работи на страната ни.

"Силната демокрация иска силна съдебна система. Корупцията изяжда демокрацията. Олигархията и демокрацията са смъртни врагове. Двете в едно ги няма", продължи с критиките си Рединг.

Тя призова политиците у нас да създадат такава избирателна система, че гласът на народа да се чува, преди да се вземе едно решение.

"Политиката е служба на народа, а не службичка за мен", коментира още тя.

Рединг призова протестиращите да вземат нещата в свои ръце.

"Бъдете следващите в парламента. Не бъдете само на улиците", настоя тя.

Млад мъж, които се представи като собственик на малка фирма, се оплака на еврокомисарката, че европейските пари не стигат до микрофирмите поради тежките процедури.

"Вчера чух една жена, която също има фирма и иска да расте, има добри идеи. Имайте предвид, че ще предам тези послания на моите колеги, които отговарят за финансирането на малките и средни предприятия, защото не е нормално да нямате възможност да го направите", заяви Вивиан Рединг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де, всички говорят за олигарси, включително и Президента.... Хайде като всички ги знаят да ги назоват, да представят доказателства и да се свършва вече.... щото на мен ми звучи като "една жена ми каза, че съседката на приятелката ..... казала"
52
2
 
3
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Тезата ми е, че ЕС е уж икономически съюз, нали така? Не е политически съюз. ...това изби рибата.
51
10
 
5
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Гледах го. Много ляляне и едно голямо нищо. Да не говорим, че президента накрая страшно много се изложи с тая реч дето я дръпна. Срам ме е от тоя.
50
5
 
2
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
До t0read0rТезата ми е, че ЕС е уж икономически съюз, нали така? Не е политически съюз. Затова ЕС да се меси във политиката, извън икономическите фактори, е превишаване на правомощията. Или ЕС рязко стана политически съюз? И ако е така - на кои е? На социалистите от Франция или християндемократите от Германия?
49
1
 
2
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До usaдруго си е вашта Хилъри да заповядва директно...такива като теб защо си правят труда изобщо..
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съд и затвор за всички участвали в управлението на България, искам да основа Свободна Българска Армия, търся спонсори.
47
18
 
8
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Ква е тая лелка бе ,откъде изпълзя да идва да ми ръси акъли ,какво и как да правим,я марш откъдето си ,ама я България да не вие колония бе еврокърлежи мазни!Ще ме учи тя на демокрация,защо ЕС който напада и окупира суверени държави взе нобелова награда за мир ,кажи ми лелко лицемерна,защо цяла европа ви хрантути бюрократи безполезни,освободени от данъци.Вие сте най-голямата олигархия олигархията!
46
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До Анонимен - Абсолютно сте прав господине. Бих желал само да добавя питайки. Къде е Българската Православна Църква? На всеки втори плакат четем за морал. Явно Патриарха пише отчетите си за шефовете си от ДС.
45
1
 
7
 
! Отговори
dtyn преди 10 години
Слънцето изгрява от изток, водата е мокра а огъня е горещ!Тия неща и ние ги знаеме!Както казва баш-Майстора:Едно е да искаш, друго е да можеш а трето и четвърто е да правиш!Ето и Вивиан да научи нещо ново!
44
11
 
7
 
! Отговори
Аман от шушумиги! преди 10 години
Кво й се възхищавате на тая Рединг?!Всички шушумиги от Брюксел са един дол дренки-*** и ***!Като оня *** с безумния поглед-Ромпой ли беше,к'ъв беше...?Нашите олигарси си ги въртят на малкия пръст тия от Брюксел,а те им вярват!Нашите политици си ги лъготят както си искат!Тая Рединг една дума на кръст не може да каже!Говори в стил а ла Миглена Кунева-може да ти говори цял и на края нищо няма да ти каже...
43
0
 
11
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До Peshonizerзащо? Бг е члан на съюз и има задължение по съюзния си договор. самото присъединяване е отказ от някаква доза суверинитет в името на общноста.. чета ви гневните писаници и не виждам един, дето да може да се гневи адекватно.. тезата ви каква е? може да ни мачкат но са си наши, затова е ок?
42
11
 
2
 
! Отговори
usa преди 10 години
zawo ne si xodi tazi lelka a ne da se pravi na mentor
41
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във времена когата власта носи само гнет и омерзение на народа. Нацията е длъжна да постави политмафията на место. Свободна България и достоен живот. ОСТАВКА
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само мафията и монополите не търпят обективна критика!Кой нормален гражданин на нашата Родина, не е съгласен с това което казава Ридинг?Как може въобще да съществува човек(освен ако не е член на полит-мафията)който да каже че в България всичко е цветя и рози?Няма ли монополи? Няма ли полит-мафия? Няма ли подмяна на вота?Как политически субект със 7% или 400 000 гласа ще управлява 7 милиона?
39
2
 
10
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
С управляващи срещнала ли се е? Мне...Г-н Peshonizer, това означава доста много...
38
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вивиан Рединг една истинска европейка и достоен политик.Благодарим ви за вашата Доблест и принципна позиция госпожо Рединг.
37
0
 
20
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н Peshonizer,За съжаление, "онези" държави не са изостанали като нашата и там смятат за нормално, когато едно правителство е слабо, то да си подава оставката, а когато някой чиновник се издъни, се маха и/или го съдят, а не обяснява как не е виновен. В нашата дълбока провинция това все още се смята за екзотика.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кадафи се отнасяше към Евро-посланиците както в момента се дъжи управляващата полит-мафия.И Саддам така викаше ние сме суверенна диктатура и никой няма право ни ни се меси?Диктаторите и полит-мафията винаги реагират по-този начин, защото мафията няма друг избор.
35
10
 
5
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"Абе *** такива, жената е дошла на крака да даде на вас и на глупавите ни политици малко акъл като представител на хора..."Акъл не се дава така - пред медиите. Това е ПР акция. Акъл се дава на съвети, съвещания, заседания. Тая отиде и се видя с Роско да му даде указания как да говори. С управляващи срещнала ли се е? Мне...
34
3
 
12
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Бъдете следващите в парламента. Не бъдете само на улиците", настоя тя.Вивиан Рединг АЛЛЛЛЛЛЛЛО комунарите чухте ли или сте глухи