Рединг видя смъртния български грях: демокрация + олигархия

Политиката е служба на народа, а не службичка за мен, отсече тя
Обновена: 23 юли 2013 13:59 | 23 юли 2013 11:39, Камелия Цветанова
123
Рединг видя смъртния български грях: демокрация + олигархия
Вивиан Рединг. Снимка: Булфото

"Корупция, олигархия, липса на прозрачност в работата на институциите, отчаяни сме". Това чувам, откакто съм дошла в България", сподели зам.-председателят на ЕК Вивиан Рединг по време на Граждански диалог за реформите в Европейския съюз и бъдещите законодателни инициативи.

Още по темата
"Демокрация не може така да работи", отсече тя и уточни, че не се намесва във вътрешните работи на страната ни.

"Силната демокрация иска силна съдебна система. Корупцията изяжда демокрацията. Олигархията и демокрацията са смъртни врагове. Двете в едно ги няма", продължи с критиките си Рединг.

Тя призова политиците у нас да създадат такава избирателна система, че гласът на народа да се чува, преди да се вземе едно решение.

"Политиката е служба на народа, а не службичка за мен", коментира още тя.

Рединг призова протестиращите да вземат нещата в свои ръце.

"Бъдете следващите в парламента. Не бъдете само на улиците", настоя тя.

Млад мъж, които се представи като собственик на малка фирма, се оплака на еврокомисарката, че европейските пари не стигат до микрофирмите поради тежките процедури.

"Вчера чух една жена, която също има фирма и иска да расте, има добри идеи. Имайте предвид, че ще предам тези послания на моите колеги, които отговарят за финансирането на малките и средни предприятия, защото не е нормално да нямате възможност да го направите", заяви Вивиан Рединг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
29
 
! Отговори
Ikonomist преди 10 години
Единственото решение е ние българските граждани да помолим ООН да изпрати специални части, които да спасят бедстващото население и да го освободят от олигархическото робство. Цялата правосъдна система да бъде разпусната и делата да се поемат от структури на европейския съд. Полицията да се разпусне и да се замени със сили на КейФОР. Да се изградят затвори, големи затвори и там да затворят всички престъпници, които да се издържат с труда си или дарения от Амнести Интернешънал.
12
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вивианчиту да ходи да дава акъл на друго място или по добре да мисли как ще интегрират *** като им ги изпратим! Щото те тук вече няма какво да крадът и са отправили остър взор към Вивианкиното дворче!
11
20
 
10
 
! Отговори
Аз искам оставка преди 10 години
Аз искам оставка на цялата ЕНП! Да бъде забранена за призив за сваляне на едно законно избрано правителство!
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Политиката е служба на народа, а не службичка за мен". Е, ТОЗИ ВИЦ НЕ БЯХ ГО ЧУВАЛ СКОРО. БЛАГОДАРЯ НА ГОСПОЖАТА. Тя обеща да предаде посланията на протестиращите на колегите си и те ще решат проблемите, ама друг път.
9
4
 
24
 
! Отговори
sante_dog преди 10 години
Е бива ли от ЕК да чуват какво искат хората и те да казват същото а *** дето са в парламента още да си правят оглушки. Трябва по-силен натиск от ЕК. И без това всичко внасяме вече ако трябва и политици да си внесем...
8
23
 
9
 
! Отговори
канцеларски плъх преди 10 години
Вивиан Рединг е един най-обикновен канцеларски плъх. Тя си няма понятие от политика! Единственото, което тя е управлявала през живота си, това са няколко чистачки, шофьори, секретарки, портиери и готвачи.
7
0
 
20
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Живота е оперативки, комисии, заседания и... комисиони, разбира се.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати тъпите журналисти. Даже елементарен извод не могат да направят. Рединг казва, че демокрация и олигархия са две несъвместими неща - те са пълна противоположност, антиподи, антагонисти, и не че е грешно да се съвместяват.
5
11
 
15
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
Тази не знае ли, че и ББ, и Плевнята също са част от тази алигархия.
4
1
 
31
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
"Силната демокрация иска силна съдебна система."По-точно от това няма как да се каже. А у нас съдебната система е едно от най-слабите и корумпирани звена.
3
21
 
12
 
! Отговори
арогантност и лицеме преди 10 години
Отново арогантност и лицемерие! Тази Вивиан, защо допусна, на 03.07.13 самолетът на боливийския президент да бъде отвлечен за 13 часа и да кацне принудително във Виена? В нарушение на всички австрийски закони, и в нарушение на Виенската конвенция?
2
32
 
15
 
! Отговори
тяхна колония преди 10 години
Тая Вивиан изпълнява партийни поръчки на ЕНП! ЕНП така брутално се намесва във вътрешните ни работи, че все едно сме тяхна колония. Така безцеремонно не се е държал с нас дори и Съветския посланик, преди 1989!
1
10
 
39
 
! Отговори
4321 преди 10 години
БСП(к) ни превърнаха в най-нещастния народ в Европа. Официално водим всички негативни класации в ЕС - по корупция, по престъпност, по бедност и какво ли още не. Другарите, назначени за капиталисти съсипаха държавата, така както войните от началото на 20 век не са я съсипвали. Всеки, който иска да си обясни мизерното ни положение трябва внимателно да изчете икономическата история на България за периода 1989-1991 и специално мизериите направени от едно лице - Андрей Луканов. От там започва всичко