Европари за "Хемус" няма, но Терзиева твърди: Ще се строи!

"Работата ми не е само правене на пътища и магистрали, тя е и политика"
10 сеп 2013 14:03,
82
Европари за "Хемус" няма, но Терзиева твърди: Ще се строи!
Десислава Терзиева. Снимка: БТА

"Може да ви прозвучи популистко, но работата на регионалния министър не е само правене на пътища и магистрали, тя е и политика", заяви във Варна Десислава Терзиева.

По повод строежа на автомагистрала "Хемус" тя уточни, че индикативната стойност на аутобана е 800 млн. евро и предвидените пари за България по оперативна програма "Транспорт" през следващия програмен период (2014-2020 г.) ще бъда недостатъчни за довършването му.

Още по темата
"В момента се изготвят предпроектни проучвания и след това ще дам повече информация. Пари по оперативна програма "Транспорт" за варненската магистрала няма да бъдат отпускани", категорична бе министърът.

Отговорите й дойдоха след изказването на бившия ресорен министър Лиляна Павлова, която вчера обяви, че предишното правителство е договорило "Хемус" да се построи с европари по програма "Транспорт" и че ГЕРБ е против това градежът й да се случи чрез концесия или публично-частно партньорство.

"Не е необходимо бивши министри да ми набелязват приоритетите и целите. В програмата на правителството "Хемус" е записана като приоритетен проект, защото трябва да намалим различията на регионите. В момента се прави предпроектно проучване за магистралата и когато то завърши, ще знаем точните цифри за изграждането й", каза още веднъж Терзиева.

Тя бе категорична, че правителството ще продължи строежа на "Хемус", тъй като магистралата е приоритетен проект в програмата му.

"През следващата седмица в министерството на регионалното развитие започват срещи за разглеждането на водната стратегия, чрез която ще бъдат направени промените в сектора. Ще се изслушват и предложенията на обществеността чрез обиколки по градовете", каза още при визитата си във Варна министър Терзиева.

По нейни думи много от водните дружества в страната са с лоши резултати и търпят сериозни загуби, тъй като стартиралата през 2009 г. реформа във водния сектор, не е дала нужните резултати.

Тя каза още, че е подала сигнали за нарушения във ВиК-Варна и предстои там да бъде извършена проверка от Агенцията за държавен финансов контрол.

"Натрупани са дългове и задължения за 29 милиона лева, дружеството търпи около 70% загуби на вода, а през последните години не са правени никакви инвестиции за подобрения на инфраструктурата", обясни регионалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
16
 
! Отговори
Го преди 10 години
Ако я дадете на концесия и после искате такси, за да пътуваме по нея, ЗНАЧИ НЕ СТАВАТЕ ЗА ТАЯ РАБОТА! Или я строите и пътуваме безплатно или се махайте!
67
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВИДИТЕ ЛИ МИНИСТЕРСТВОТО НА ПЪТИЩАТА, ЗАЯВЯВА, ЧЕ НЕ МУ Е РАБОТАТА ДА СТРОИ ПЪТИЩА, А ДА ПРАВИ ПОЛИТИКА. ХАХАХА. ЧЕРВЕНИ ***!
66
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Строежът на пътищата също е политика и то по-важна,намръщена другарко!
65
3
 
22
 
! Отговори
tuttt преди 10 години
политиката ти е да правиш пътища и магистрали , защото такова ти е министертвото .... да ги правиш бързо и качествено , и така че да не се налага хората да плащат за да минават по тях - ЯСНО ЛИ ТИ Е ???
64
4
 
32
 
! Отговори
гг преди 10 години
Изруд!!!!
63
3
 
34
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
Цала северна България трябва да гласува на избори за тези, които построят по-бързо магистрала Хемус
62
7
 
43
 
! Отговори
Levskiole преди 10 години
Госпожата шампион по тапите на магистралите. Да живее БСП! Гласувайте за червените буклуци!. Пробаха ни на тапи и им се размина. Догодина след като теглят още няколко заема, за нас и децата ни ще остане дупката на геврека. Но тъй като БСП и дадената госпожа имат опит по тапите ще подарят на целия народ по една тапичка за затапване на (Вие знаете на какво) след като народа няма да има какво да яде. Викайте и се радвайте на БСП и гейчето Станишко, а народа не ял - не ср..
61
4
 
35
 
! Отговори
МАЛИИИИИИИИИИИ преди 10 години
тая е наркоманка..........пеевски дето го сожиха и беше шеф на ДАНС го е престъпник,бяха го хванали с белязани 10 000 лева пподкуп акто следовател,тая наркоманка -некъв украински *** там се прави на важен а некъв терорист с брада -бил нещо си БОСТАН ЛЮТИВ ми обеснява че пазел ЕТНИЧЕСКИЯТ МИР.........БАСИ И *** СА ГИ СЪБРАЛИ !!!
60
5
 
34
 
! Отговори
отврат преди 10 години
и тази е на сериозни наркотици ! Изглезжда ми на предрусала!
59
5
 
41
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До никога повече ГЕРБНещо си се объркал или те е хванала амнезията щото "Седянков" беше Ореха като ФМ, и ако ти е бил класен ръководител трябва да се върнеш в детската градина. Не съм от ГЕРБ и доста псувни отнесе Дянков лично от мен, за което сега съжалявам. Помни ми думата, ако Ореха и тъпите му "експерти" не дай боже изкарат до евроизборите, няма да има нужда да ги провеждаме щото народа не асфалт ами камъни ще руча и то радиоактивни от гьола Белене. Дано съм лош пророк и всевишния ни опази!
58
3
 
6
 
! Отговори
KKK преди 10 години
до 17, Аджеба как го изчисли къв е трафика по непостроена магистрала ... че и така да е, кво от това
57
4
 
29
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Не е лошо тая другарка (която наистина изглежда като дрогирана) да има предвид че и тя е една бъдеща бивша министърка, както и цялото правителство между впрочем. Та не е лошо да помнят че един ден ще им се потърси сметка за действията и бездействията и ще е добре да има нещо смислено да отговорят, не като сега празни сладки приказки. Дано този ден да не е далеч, че с тия клоуни и поддръжниците им ще се затрие държавата.
56
3
 
48
 
! Отговори
Стар Краставичар преди 10 години
Предишните управници бяха лоши, че правеха магистрали, а наивниците сега разбират, че ПЕСовете и за това не ги бива !
55
5
 
44
 
! Отговори
Козар Белене преди 10 години
Тази още не е сключила и един договор за ремонт и изграждане на пътища. Всичко се движи поинерция от времемто на Боко Тиквата. Като се изпълнят неговите договори, всичко ще замре, щото нали асфалт не се яде.
54
3
 
33
 
! Отговори
ЛЯВ преди 10 години
До Анонимен 52то нямаше да е лошо да строи ама то иска "концесия или публично-частно партньорство", т.е. ще си плащаме като пътуваме. ТОВА Е ТО СОЦИАЛНО ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМЪТ НА СТАНИШЕВ!
53
4
 
27
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Какъв е тоя trailer trash на снимката?
52
20
 
9
 
! Отговори
6 преди 10 години
За сега браво на министърката - ремонтират се и второклсните пътища. Моля обърнете сериозно внимание на важния път Варна - Дюлино Бургас и пътя през Върбишкия проход.
51
28
 
2
 
! Отговори
Червен преди 10 години
Другарко, ако за тая магистрала няма европари то значи че ще правиш политиката на Боко тиквата който вземаше от резерва и бюджета за да строи пътища. Като вече е известно ние от вашия електорат асфалт не ядем. Лошото е че няма с кой друг да ви сменим, ще трябва да се примирим.
50
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При негово еличество свети свети Бойко и Борисов, немаше никакви задръствания и въобще не чакахме по 30-40 минути на малоумния светофар на Богров, който самия той постави и въобше никога не е имало задръстване от Ботевград до тунела на Витиня заради профилактика на единия ръкав и въобще не чакахме на петолъчката 12 часа заради взривовете в приближената му мутренска фирма...........При свети свети Бойко и Борисов всичко беше по мед и масло !!!
49
29
 
7
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До Spiro 48Бе тиквата добре е строил , ама ония фалцет Седянков ни върна в 1-ви клас. Опука 6 млрд. за 3.5г и нищо не остана след него.