Важни закони се приемат за 2-3 седмици, чуди се Алън

И при нас има скандали, но депутати влизат в затвора, заяви посланикът
Обновена: 15 сеп 2013 20:41 | 15 сеп 2013 20:37, Александър Попов
29
Важни закони се приемат за 2-3 седмици, чуди се Алън
Снимка: Булфото

Това, което се случва в България, понякога има последици и за други държави, включително и в моята. Това заяви британският посланик Джонатан Алън пред bTV.

Затова и посланиците взимат отношение по политически въпроси. Той е категоричен обаче, че не се е месил във вътрешните работи на страната и не е против една или друга партия.

Алън определи изминалото лято не на посланниците, а на гражданското общество.

Според него България има някои слаби закони като тези срещу корупцията. Въпросът е в прилагането им.

Той даде пример как закон във Великобритания срещу организираната престъпност е бил писан две години и половина след много консултации с институции, бизнеса и граждански сдружения. И се учуди, че важни закони у нас се приемат за няколко месеца или дори седмици.

Джонатан Алън защити за пореден път тезата си, че страната ни има нужда от закон за лобизма. "Той е важен, защото сега няма голямо доверие в политиците в България, а това е опасно за демокрацията. А това доверие трудно се възвръща. Важно е при вземането на решение да има публичност и прозрачност", заяви посланикът.

Алън останал учуден от скандала с тефтерчето на Филип Златанов, но призна, че в родината му също има скандали. "Последният бе за доходите на депутатите. Но важно е какво се случва след това. Някои попаднаха в затвора", подчерта той.

Британският посланик коментира и темата с назначението на Делян Пеевски, като го определи като "голям шок".

„Този пост е много важен за България, а и за нас. Аз не смятам, че той има квалификациите, има по-качествени хора. Като сегашният председател на ДАНС", каза Алън.

Той завърши с добрата новина, че семейството му очаква второ дете. През ноември съпругата му ще го дари с момче, като плановете засега са да се роди в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: посланикДжонатан Алън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
15
 
! Отговори
Раждив Зил преди 10 години
До 22 - никога вече гербДобре де какво те кара да мислиш че България не е маймунска държава? Цялата ни реалност показва че сме дълбоко в маймунярника.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dobre doshal v Balgaria, g-n Alan! Na kolko oshte absurdi shte stanete svidetel... Ta ne se chudete! Tuk niama nishto nevazhmozhno!!!
16
4
 
22
 
! Отговори
:) преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Господин платен ***, пак ли изплувахте? Не се напрягайте да мислите, не ви се отдава.
15
2
 
16
 
! Отговори
2-3 седмици? преди 10 години
Даже са им много... те така, на втора ракия, като си вземат подкупа и го решават. Колко му е да изпиеш две ракии? Не повече от час, а този господин 2-3 седмици му се привиждат. Важното е след двете ракии, да запомнят името на закона, защото иначе се налага в ПЗР на друг закон да ги включват поправките и става някак неудобно.
14
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мистър Алън,в държава,където чалгата е станала стил на живот и чалга-мастиите са издигани в култ от МЕДИИТЕ и ги правят пример за младите хора,не се учудвайте от нищо!Наздраве!
13
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
При нас влизат тези които говорят. Или изчезват. Закони няма за нашите от средна заплата нагоре
12
35
 
2
 
! Отговори
@ преди 10 години
Tova se kazva nahalna namesa vav suvereniteta na edna strana
11
1
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Законът за лобизма е всичко друго но не и прозрачен !! особенно в Бг ще е много смешен - а факта че и в Англия има политици които са за затвора -говори, че политическият елит е един и същ - няма значение неговата раса националност и порода ) принципа е - да напълним джобовете по бързо а бедните да го духат ,,,това е грозната истина - за съжаление ,,,
10
1
 
26
 
! Отговори
форумец преди 10 години
Ми така е...Не може да се възприеме пародията наречена Република България лесно...Очевидно на посланика ще му трябва доста време за да проумее в какъв цирк се е забъркал.И най-вече, че никой не го интересува какво има да каже този посланик,докато не заплаши по някакъв начин парите на мафията която върлува тука от 89-та.Дотогава ще го изслушват съчувствено,и ще му обръщат гръб при първа възможност.А тои ще се чуди казал ли е изобщо нещо!!? Или може би сам на себе си е почнал да говори?
9
21
 
25
 
! Отговори
Жоро Алъна преди 10 години
Ние мутра(бандит,мафиот) за премиер си избрахме преди 4 години,а вие господин Алън за някакви бавни закони говорите не разбрахте ли,че вече се намирате в ориента!?
8
52
 
6
 
! Отговори
boko tikvata преди 10 години
tapanar da si xodi na ostrova
7
65
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От кога посланниците са телевизионни и медиини звезди?Да му имам заплатата на този ***!Наздраве
6
62
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господин Алън, я ми кажете едно име на влязъл депутат в Англия в затвора за корупция ???? Та вие там сте я узаконили, под звучното име- лобизъм......И ти не заслужаваш дори ордена с най-ниска степен цццц....Излагаш се Алън..
5
67
 
17
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Тоя досаден ***, кога ще спре да дава акъли, и да си вре гагата навсякъде..., или си мислите, че заради черните ни очи се е загрижил за нас! Да си гледа великата Англия....
4
4
 
8
 
! Отговори
slav преди 10 години
За обобщение БГ т...к страна.
3
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ до колко се сещам беше според Хамстера ,групировка за едноличен режим на Боко...и кво стана то? Големите либерали,зададоха на Орешарски един неудобен въпрос и оп журналистите от БТВ ги уволниха...Това ли ви е свободата бе ***?? Годината не е 1972 и това не е ЦК на БКП...на изборите кървави сълзи ше плачете,***.....
2
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2-3 седмици ?Ае г-н Посланик ,Д.Пеевски го избраха за части от секундата....като излезе Орешарски и каза новия шеф на ДАНС е г-н Пеевски.....точка,това е.....няма дебат,нямаше нищо...това беше,обсъждането....съобщаването на едно име от трибуната на НС...като преди това разбира се закона беше променен ,по такъв начин ,че да пасва на трудовата характеристика на тоя борсук...Това е истината
1
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
To ako ima6e zakoni sergei sega trqbva6e da e v zatvora