БСП и ДПС си броят гласовете на евровота

Цонев: Ако нямаме общо 50% подкрепа, може да насрочим избори
Обновена: 19 ное 2013 11:34 | 19 ное 2013 09:52, Камелия Цветанова
96
БСП и ДПС си броят гласовете на евровота
Йордан Цонев. Снимка: Булфото, архив

„Не можем да накараме правителството да работи като служебен кабинет, а това ще стане, ако се насрочи дата за предсрочни избори. През май ще отидем на европейски избори. Резултатите там ще покажат – ако ДПС и БСП спечелят повече от половината от местата в Европарламента, тогава става ясно, че ние сме водещата политическа сила. Ако партиите, които не са в мнозинството, спечелят над 50% от гласовете, тогава ще насрочим нови дати за предсрочни избори. Ако тогава нямаме подкрепа – отиваме на избори, ако имаме – сядаме и почваме да говорим". Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев по Нова телевизия. 

Той коментира още, че избирателите на движението не искат да подават оставка и това е станало ясно и на митинга на 16 ноември в София, организиран съвместно с левицата.

Още по темата
„Нашите избиратели не искат да си подаваме оставка, а искат да изпълним обещанията си. Ние всяка седмица се срещаме с тях. Не е грешно хората, които не знаят името на премиера, да го подкрепят. Те виждат политиката, която се извършва. Някои от избирателите ни дори имат проблеми с българския език”, посочи Цонев.

Той обеща, че през следващата година хората с минимална заплата ще получат обратно данъка за доход на физически лица – данък общ доход”.
 
„Данъкът ще се събира и декларира, а в края на годината се връща на даденото лице. Между 250 и 400 хиляди души ще получат това данъчно облекчение. В края на годината ще им бъдат върнат към 350 лева. Искането за връщането на данъка на хората с минимален доход беше на КНСБ, това е удовлетворено", подчерта Цонев, който е и председател на бюджетната комисия в парламента.

Депутатът отказа да навлиза в подробности около случая с Христо Бисеров, който напусна политиката и вече е с повдигнати обвинения за невярна декларация пред Сметната палата и за финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление.

„Естествено, мъчно ни е, че Христо Бисеров си подаде оставката. Информацията, която господин Местан представи, е всичко, което знаем в ДПС. На този етап случая за нас е приключен. Той реши да напусне партията. Познавам добре Бисеров и той не се е поддал на чуждо влияние. Негова преценка е да си защити името в съда като обикновен гражданин. Добре е и други хора, за които се водят такива дела, също да постъпят така. Редно е и президентът, и Цветанов да си подадат оставката като Бисеров”, каза депутатът от ДПС.
 
Цонев отказа да коментира слуховете, че чуждестранни служби за пресекли траншове на Бисеров.

Депутатът от ДПС сподели също, че имуществото на политиците е публично и всички техни сметки се проверяват от НАП. „Всичко е прозрачно, законът няма пролуки. Ние декларираме всичките си сметки. Нито аз, нито близките ми имаме сметки в чужди банки. Трябва всички да го декларират доходите си. Ако не го направят, нарушават закона, а наказанието за това е затвор. Дори тук е много по-строг законът от този в Германия например”, допълни той.
 
Цонев коментира ситуацията за подслушванията, както и информацията, че ще бъдат дадени повече пари за тях, отколкото по времето на ГЕРБ. „В момента строим нова сграда, голяма част от парите са за сигурност. Цветлин Йовчев гарантира, че за подслушвания ще бъдат дадени три пъти по-малко, отколкото при ГЕРБ”.
 
Според Цонев, ако 36-те ИТ компании, които вчера подкрепиха протеста на студентите, са от кръга на Саша Безуханова и Прокопиев, призивът от тях за оставка на кабинета е абсолютно политически. „Правителството не е направило нищо на този сектор”, категоричен бе народният представител.
 
Цонев сподели и причините, които стоят зад изказването на министър-председателя Пламен Орешарски, че държавни служители, които участват в антиправителствени протести, ще бъдат уволнявани. „Засечени са много служители, които излизат в работно време и се включват в организации срещу правителството. В ОП „Околна среда” има доказателства, че някои служители укриват документи и саботират работата. Доказано е, че има такива случаи. Няма да цитирам имена, но самият аз съм виждал такива неща и в министерствата”, завърши Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
1
 
! Отговори
стоян преди 10 години
тез колкото и да броят мсетките им няма да излезнат, време е да си ходят, дано до тогава да са си тръгнали, и за наше и най-вече за тяхно добро е
84
1
 
1
 
! Отговори
Петрова преди 10 години
Ненаядоха се... Айде оставка най- накрая!
83
1
 
1
 
! Отговори
куклата преди 10 години
Цонев, ясно е, че от политика нищо не разбираш! Ходи с Бисеров да си приказвате! Мразя ви, не искам да ви гледам, дайте ОСТАВКАААААААААААААА!
82
0
 
2
 
! Отговори
мента преди 10 години
Този паткан се взема за великан.Егати простаците дето ни управляват.Студентите ще чакат такива простаци да ги управляват.Нямате почва за развитие в България.Запада Ви зове.
81
1
 
2
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Колкото и да ги броят взети заедно на двете партии ще са по-малко от тези на ГЕРБ. Лошото е, че до евро изборите ще забатачите до такава степен държавата, че 10 години след това няма да можем да се оправим.
80
1
 
5
 
! Отговори
душица! преди 10 години
душица сладка мамина! Как да не му *** турнем в устенцата знаещи на данчо :)
79
1
 
3
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Търсят си оправдание...
78
1
 
3
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Търсят си оправдание...
77
1
 
6
 
! Отговори
batmario преди 10 години
Страшно ми тежи това че тва нещо йордан цонев е от Бургас...направо ще се пукна...Най-българския град...
76
1
 
9
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
откъде по-дяволите ти е този прякор"МЕНТАТА"...не ми вдъхваш особено доверие...кардинала да не вземе да ви дръпне всичките дето сте се навързали като свински черва...и си джиткате необезпокоявани 24 години
75
3
 
7
 
! Отговори
don_toni1979 преди 10 години
САМО С ЛЪЖА И ПЛАЩАНЕ НА ХОРА ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ МОГАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ ТИЯ *** ОТ БСП И ДПС
74
5
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 10 години
Ше ви изринем на изборите, ей..мръсни комунисти! Времето ви изтече! Народът не търпи вече робство!
73
4
 
16
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Цонев Цонев тръгнал си по пътя на Бисеров внимавай
72
4
 
13
 
! Отговори
ку ку преди 10 години
Мента, да прочете в коментарите нещо хубаво за себе си? Или усещаш силата на народната любов и си се запътил към Брюксел, да се поскриеш малко, та дано те забравим! Мента, другото *** те чака пред вратата на затвора!
71
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо ли някак си не мога да повярвам на Цонев и цялото правителство Орешарски?-колко пъти до сега подведоха народа н!(за 24 год преход)
70
24
 
24
 
! Отговори
Демостен преди 10 години
До PedroEми разбира се. Независимо какво направи правителството вие ще го плювате. Това е заложено във всеки българин. И Герб направиха добри неща за страната, но това правителство направо повече въпреки всичките хейтъри и анти-комунисти сини до кокалите.Но едрият бизнес вече се преоориентира и правителството вече е бетон колкото и да не ви се иска.
69
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се до евровота ще откраднете каквото можете,ще изтеглите още заеми за да раздадете на глупаците,които ви подкрепят,а после Орешарски и Чобанов ще излязат виновни,а вие ще си живеете докато някоя чужда служба не сигнализира за поредния бисеров.
68
1
 
23
 
! Отговори
серго стокхолмски преди 10 години
стокхолмски синдромдпс и атака = победааадавайте ние сме оТзадние сме патриотите със закваскатасамо моралът ще спаси родинатасамо честни и морални хора катобисеров, бат сали, пеевски, барековимат необходимата закваска за да възродят БългарияИ после да се извинят за възражданетодпс и атака = победаааа
67
2
 
14
 
! Отговори
Pedro преди 10 години
Balgarska Prestapna Socialisticheska Kriminalna Partia
66
1
 
20
 
! Отговори
mihaela85 преди 10 години
Какво имате предвид с това изказване г-н Цонев? Нима искате да ни подготвите ,че до тогава ще извършите такава кражба на пари от нас , която да ви подсигури 50% от гласовете?