Кой помак, кой македонец? Спорят Ефремов и Каракачанов

Двамата влязоха в яростен спор за бъдещата партия "Помак"
Обновена: 26 ное 2013 09:50 | 26 ное 2013 09:49,
171
Кой помак, кой македонец? Спорят Ефремов и Каракачанов
Ефрем Моллов. Снимка: europomak.com

Партия "Помак" (Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура) ще обедини страната, категоричен е основателят на бъдещата формация Ефрем Моллов.

"Това е новият модел на страната. В партия "Помак" искаме да спрем със статуквото. Ще поканим всички етноси на масата, за да изградят нов модел на политика и на развитие на България", коментира той пред Нова телевизия.

"Вие разделяте българите", опонира му веднага лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"В последните години България се превърна в разграден двор и всеки може да си прави каквото си иска, да си измисля каквото си иска", настоя войводата.

По думите му по Конституция подобна партия не би трябвало да съществува, защото откровено се говори за нов етнос в България.

Каракачанов оспори твърденията на Ефремов, че в страната ни има македонски и помашки етнос.

Още по темата
"По вашата логика би трябвало да има шопска, добруджанска, тракийска нация. Това са глупости. Обединение чрез разделение е абсурдно", настоя лидерът на ВМРО и обвини Ефремов, че с основаването на "Помак" иска да изкара "едни пари".

Моллов пък му отговори, че не сме единна нация, а сме сбор от етноси. Той дори цитира Христо Ботев, който пише, че "народонаселението е от българи, помаци и власи".

"Четете си Ботев и не ми говорете, че няма помаци", обърна се той към лидера на ВМРО.

Спорът между двамата се задълбочи с коментири на исторически факти, родословни корени и терминология.

Красимир Каракачанов заяви, че назоваването "помаци" е обидно и затова нарича тази група хора българомохамедани, на което пък Моллов възрази и каза, че той самият е помак и се гордее с това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За подобни комедии допринесоха най-вече т.нар. интелектуалци - разни доценти и професори по история, които буквално словоблудстваха с българската история. Нека да ви припомня, че имаше една дропла, която отрече клаенто в Батак. Всички тези "трудове" се финасират от Сорос и неправителствени организации с цел да се раздроби всяка държава, която са си набелязали.
62
10
 
4
 
! Отговори
******************** преди 10 години
Каракачанов да си земе каракачанката и марш у Македонско
61
5
 
11
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
до ГурбетчияИмето на партията не е случайно подбрано и подсказва, че целта не е обединение на етносите, а обединението на конкретен етнос с конкретна цел. Съдейки по ника ти и това, че защитаваш ДПС и нападаш Атака, ми става ясно защо подкрепяш помашката партия.
60
14
 
3
 
! Отговори
мръсни гадини макета преди 10 години
Тази Македонска партия ВМРО каква работа има в България , защо се меси в Политиката на България , вън мръсни гадини макета , освен това Александар Македонски е чист Българин а не Македонец
59
0
 
14
 
! Отговори
Lan преди 10 години
О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин?
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 47А ти срам за християните, защото по света няма гладни християни а и такива дето си продават органите по е бай.
57
2
 
17
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Напоследък активно се работи за етническо и религиозно разделение на нацията, наред с разделението по политически убеждения, обвиненията в ксенофобия и така нататък. Какви етноси ще обединява Моллов, след като партията му носи име "***"? Направо да си каже кой го финансира и пъзела ще се нареди.
56
6
 
10
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
П.С. 100 депутата и *** на всички кат Моллов, Каракачанов, Доган, Местан, Волен, Сергей и т.н. ДС-агенти. В България съм роден, тук почиват дедите ми, тук се родиха децата ми и внуците, тук е Родината ми, тук останах и тук искам да бъда погребан до родителите ми като мюсюлманин. Ще симпатизирам на която партия аз си избера, ще псувам който си искам, ще обичам който си искам, а който не ме харесва няма вкус и е ***!!!!
55
0
 
11
 
! Отговори
пошлост преди 10 години
с помащината с простащината или със словоблудството си не разбрах с какво точно се гордее този електорален ***
54
1
 
7
 
! Отговори
До prof.Solomon преди 10 години
Много добре знаете че в тази ''държава'' съдебна с-*** НЯМА!
53
2
 
14
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До АнонименПравилни съждения а извода е:-произход - тракийски-история - балканска-роднинство - славяни и прабългари-религия - мюсюлмани значи ислям-култура - българска-език - български-територия - българска- основно Родопите но има и в Гърция, Турция, Македония дори в САЩ и КанадаПисна ми гадове като гагаузина Доган, фашиста Волен и комуниста Сергей да ме самоопределят и гонят ту в Анадола, ту в Македония,ту в на м---а ми в п-----а!!ОСТАВКА и избори за ВНС, президентска р-ка, 100 -
52
2
 
7
 
! Отговори
700 години преди 10 години
Помаци,българи,турци,македонци и т.н.Всичко е таратор работа в Бегето. След 500 годишно присъствие на Османската империя и 200 годишно на Византийците никой не може да докаже какъв е::::::::::::)))))))))))))))))))))
51
1
 
14
 
! Отговори
prof.Solomon преди 10 години
Toзи потурнак трябва да бъде съден за антидържавна дейност и за тероризъм ! За съжаление на този етап от развитието на нашата държава е в пълен застой държавността . Държавата от 24 г е в ръцете на престъпници които поставят за ръководни кадри хора с доказани зависимости и с прекарани психични заболявания в остра форма . Местото на *** МОЛЛОВ Терористичната група ние сега ДПС е в затвора както и на БСП . Свички управлявали държавата в последните 24г на съд за държавна измяна ПРОДАЖНИЦИ
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
У нaс финaнсирaнето нa пaртиите достa щекотлив въпрос и aко истинaтa излезе нa яве незнaм дaли евроaтлaнтиците ще бъдaт рaзочaровaни, или руските поклонници!
49
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Тези двамата трябва да ни разсейват и да ни разнообразяват ежедневието.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Представете си в Германия,например да се основе партия "Нибелунг".Как мислите, дали държавата ще го допусне.В същата тази германия е пълно с 3-то поколение турци,но не знам да имат тяхна партия.
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха тоя Моллов за облага всичко прави !! Да каже, щом са онеправдани помаците, как е станал директор на училище в Смолян. И понеже за пари всичко прави, беше и подсъдим за издаване на фалшиви дипломи !
46
1
 
16
 
! Отговори
Цеко преди 10 години
Е стига де ! То не останаха бьлгари ! Ако направим партия БЪЛГАРИН , че то няма да имаме електорат бе !!!
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не се поиска от компетентните органи да направят проверка на източниците на финансиране на т. нар. Европейски институт "***"? Сигурен съм, че резултатите няма да се харесат на евроатлантическата ни пасмина.
44
1
 
1
 
! Отговори
Не се крийте преди 10 години
Всеки мулти следва да носи знак за да го разпознаваме. Евреин, турчин, арабин. Българите и *** ще бъдат освободени при желание. Свободното говорене на анти българска пропаганда което предизвиква нерв трябва да се криминализира.