Ако няма партийни субсидии, обръчите от фирми ще се върнат!

Субсидиите не са лукс, а необходимост, категоричен е Йордан Цонев
Обновена: 4 дек 2013 10:00 | 4 дек 2013 10:00, Камелия Цветанова
151
Ако няма партийни субсидии, обръчите от фирми ще се върнат!
Снимка: Булфото, архив

Ако партиите не се финансират от държавата, това ще става с парите от сивия сектор, партийните субсидии не са лукс, а необходимост,  коментира депутатът от ДПС Йордан Цонев, който е и председател на бюджетната комисия в парламента, по bTV тази сутрин.

По думите му партийната субсидия замества обръчите от фирми около партиите и те ще се върнат, ако няма субсидия.

Според него в момента обръчи от фирми около партиите няма.

Още по темата
Депутатът коментира и общия семинар на БСП и ДПС, който бе проведен в Боровец миналия уикенд. Тогава лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че страната разполага с най-доброто управление от прехода насам.

„Не знам дали е така, но Пламен Орешарски и кабинетът му дават заявка да бъдат такова управление. Това го казвам без никаква доза излишно самочувствие или помпозност, не ми е характерно”, каза Цонев.

Като успех той посочи нещата, които се правят в икономиката и регулацията на бизнес климата само за 3 месеца.

„Ходя и се срещам с избиратели и с бизнесмени, те признават, че се усеща нов стил на работа, че неправомерният натиск от приходните агенции е спрян, че държавата е започнала да се разплаща”, посочи Цонев.

Относно социологическите проучвания, които регистрират постоянно падащо доверие в кабинета, той обясни, че това се отнася за доверието в цялата политическа система.

Йордан Цонев отрече БСП и ДПС са си взаимодействат с „Атака“.

„Атака” ще продължи да осигурява кворум, без дори да си говори с нас. Още в предизборната кампания „Атака” обещаваха, че ще свалят ГЕРБ от власт. Казвали са и неведнъж, че ще правят кворума, за да не върнат ГЕРБ на власт, което не означава, че имаме комуникация с тях и че ни подкрепят”, добави той.

Според него националистите си водят собствена политика.
 
На въпрос дали отцепилият се от ГЕРБ и станал независим народен представител Георги Марков ще се превърне в 121-ия депутат на мнозинството в парламента, той отговори: „Аз лично не го познавам, нищо че сме колеги, дори по физиономия не мога да си спомня. Това не е обида, просто нямам време”.

С напусналия ръководството на ДПС Христо Бисеров, който вече е с обвинения за финансови престъпления, Цонев обясни, че сa се чули в деня, в който Бисеров подаде оставка.

„Аз се разтревожих да не е болен, той каза, че не е, оттогава не сме се чували. Мога да коментирам само акта на напускане на политиката, след като той очевидно е решил да се яви пред правораздавателните органи като обикновен гражданин. Това не го направи никой друг политик. Въпросът е защо други не го последват. Защо Цветанов стои в политиката, след като има 3 обвинения? Просто питам”, отбеляза Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
1
 
! Отговори
я преди 10 години
Защo не го пратим до Бисеров да се гушkaт в една килия
115
0
 
8
 
! Отговори
Гадни менти преди 10 години
Грозен, нагъл и много нахален. Какви са субсидиите в Германия - 0,85 евро за глас. А Данчо и ортаците му получават по 6 . И ни заплашват, че ако ги дадат за пенсии и здраве, ще се наложи да крадат! Ше тънат в нищета, ще карат москвичи и няма да могат да си веят байраците по Боровец. С нашите пари !
114
0
 
14
 
! Отговори
с лекота преди 10 години
Този надмина Съсела и играещият си с думите по безочливост!
113
0
 
15
 
! Отговори
тя преди 10 години
Уяли се нагли престъпници на гърба на народа.
112
0
 
15
 
! Отговори
тя преди 10 години
То със или без субсидии , винаги е имало обръчи.
111
0
 
15
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Ако този беше грък и правеше това в Гърция отдавна щеше да е мъртъв грък. Тук предателите ги вкарват в парламента и ги дават по телевизиите.......
110
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С ДВЕ ДУМИ: АКО НЕ НИ ДАВАТЕ ПАРИ,ЩЕ СИ ГИ ОТКРАДНЕМ.....ЦОНЕВ,НЕЩО КАТО *** РАБОТА СТАВА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. ЛЪЖЕТЕ,МАЖЕТЕ,А КАТО ГЛЕДАМ И СЪВСЕМ ОТКРОВЕНО ИЗНУДВАТЕ НАРОДА ДА ВИ ПЛАЩА.НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА РЕКЕТ И ПО ЗАКОНА НА БЪЛГАРИЯ Е НАКАЗУЕМО. ВРЕМЕ Е....ДА СИ ОТИВАТЕ С МИР. А ЗА ТЕБЕ И ДРУГИТЕ ОКОЛО ТЕБЕ...R.I.P.
109
0
 
16
 
! Отговори
st преди 10 години
Хей слушай субсидията ти е 12 милиона годишно а вие разполагате поне със 100 милиона тоест другите пак са от обръчи от фирми бе момче ама ти да си кажеш там глупостите, преди да говориш ти и др там пионе за 30 минути направете свестен репертоар малко така, не така просташки
108
0
 
17
 
! Отговори
Санчо преди 10 години
Тоя срам няма! Ходи от софра на софра. Обръчите си съществуват и със субсидии и без субсидии. Само дето приходите от субсидии са официални и известни, а тези от обръчите текат тайно!!! НИКАКВИ СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ! ДА СЕ ИЗХРАНВАТ ОТ ЧЛЕНСКИЯ СИ ВНОС!!!
107
0
 
15
 
! Отговори
sistemata преди 10 години
Другарят ефенди Цонев,откровено се гаври с вас,овце и с основание.Не можете да му пръ*нете на х*я.Цели 24 години такива като него се гаврят с вас и вие отивате и ги избирате,за да се гаврят пак.*** овце!!!
106
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мафиотско не сериозно отношение към държавничеството,ако се случи да имате връзки с обръчите,нима няма закони,закони,които да ви тикнат в пандела,или вие сте над всичко?!
105
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О,не-е-е?Само за тези думи трябва да те съдят .Значи сте престъпници,които трябва да бъдете добре охранени,за да не крадете.И просешката тояга ви е множко,не субсидии .Колкото и субсидии да ви дадат пак ще сте същите.Колкото повече имате,толкова по-алчни ставате.
104
0
 
18
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До бат пециНямало обръчи?! Тоя на кого мисли, че говори?!
103
0
 
12
 
! Отговори
Do 110 преди 10 години
Присъединявам се към вас като добавям че ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИВАТ БАРАБАР С ПОКОЛЕНИЯТА ИМ . ЕДИНСТВЕНО ДА СЕ ЩАДЯТ ТЕЗИ КОИТО ВРЪЩАТ ВСИЧКО КОЕТО СА ЗАГРАБИЛИ И ПОМАГАТ ЗА РАЗКРИВАНЕТО НА ДРУГАРИТЕ ИМ ПО СЪДБА
102
0
 
18
 
! Отговори
Избирател на добрите преди 10 години
А защо трябва да има обрачи? Нали избираме НАРОДНИ избраници - най-добрите, най-честните, най-некорумпираните. Другарю Цонев, за такова изказване преди пляскаха сериозно. Много неподготвен (или явно подготвен) се изказваш.
101
0
 
13
 
! Отговори
hjk преди 10 години
необходимост за какво?За да ви бъдат гушите пълни ли??Що изключваш възможността,да сте на минимални работни заплати и да нямате възможност да подкупвате,а хората да гласуват по симпатия за вас.МОШЕННИЦИ!!!
100
0
 
21
 
! Отговори
А така ! преди 10 години
Цонев това заплаха ли е ? Ти колко фирми имаш ? Абе къде е главният прокурор ???
99
0
 
17
 
! Отговори
бат пеци преди 10 години
Що за наглост.
98
0
 
21
 
! Отговори
avenir преди 10 години
А, бе Данчо, а, бе Менто, как да се върнат, като не са си отивали ?
97
0
 
18
 
! Отговори
elysium преди 10 години
....казал Данчо Ментата и станал милионер от партийни субсидии