Всички депутати от "Атака" се отказват от имунитета си?

Така ще протестират срещу искането за сваляне на защитата на Сидеров
Обновена: 15 яну 2014 09:34 | 15 яну 2014 07:06, Елка Василева
182
Всички депутати от "Атака" се отказват от имунитета си?
Волен Сидеров. Снимка: Булфото

Вкупом депутатите от "Атака" си дават имунитета днес, пише "24 часа".

Така те ще изразят протеста си срещу искането на главния прокурор Сотир Цацаров да се свали имунитетът на лидера на партията Волен Сидеров заради скандала на летище Варна.

Още по темата

Партийното ръководство отхвърлило идеята Сидеров сам да се откаже от депутатската си защита, защото това би означавало той сам да признае и поеме еднолично вината за скандала.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска миналата седмица Народното събрание да свали имунитета на Волен Сидеров. Според събраните данни в рамките на разследването на скандала, предизвикан от лидера на „Атака“ по време на полет на 6 януари от София за Варна, той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицай в Областната дирекция на МВР-Варна, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. Волен Сидеров  не е прекратил хулиганските си действия въпреки намесата на полицията.

Събрани са доказателства и за това, че Сидеров е причинил на Костадин Колев - полицай от МВР-Варна, лека телесна повреда. Телесната повреда е причинена на полицейски орган при изпълнение на службата му. Според Софийска градска прокуратура Сидеров е оказал физическа и словесна съпротива срещу полицейските служители при упражняване на правомощията им. По този начин той открито се е противопоставил на установения правен и обществен порядък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този се оказа пълен провал *** тъпака
69
2
 
7
 
! Отговори
Фаянсаджия преди 10 години
Местиме ли го?
68
6
 
28
 
! Отговори
Balgarin преди 10 години
До #151 Марио-38г-ЛидерТи определено имаш нужда да отидеш на психиатър! И как може да сравняваш тоя *** и ненормалник Сидеров с тази велика личност от нашата история - Левски?! Левски ако разбере с кого го сравняваш,ще се обърне в гроба! И Левски си е дал живота за нас,а кога Сидеров си даде живота за народа,ела ми се обади!
67
5
 
15
 
! Отговори
Патриот777 преди 10 години
Марио недей свързва името на този със снимката горе със Васил Левски.Когато допринесе наистина нещо хубаво и полезно за България и когато под негово управление България се възроди тогава можеш да го свързваш само под неговото име.Името Васил Левски е свято и никой няма да го свързва под какъвто и да е предлог.ПОКЛОН
66
5
 
29
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
Име - Деница. Професия - Гаджева.
65
0
 
11
 
! Отговори
Патриот777 преди 10 години
Трябва нашите деца да имат повод за гордост че са се родили Българи!!!Срамната история на прехода трябва да се забрави колкото може по бързо,жалко само за изгубените 24год.Трябва да се изгради нова и велика България за да може децата ни със гордост да произнесат Вазовото сихотворение:Аз съм българче и силнамайка мене е родила;с хубости, блага обилнамойта родина е мила. Аз съм българче. Обичамнаште планини зелени,българин да се наричам -първа радост е за мене. Аз съм българче свободно,в край свободен аз живея,всичко българско и роднолюбя, тача и милея. Аз съм бълга
64
1
 
4
 
! Отговори
Х преди 10 години
Тъпо, но никак лошо решение от тяхна страна.
63
1
 
13
 
! Отговори
Патриот777 преди 10 години
А относно темата по статията,арогантноста на политиците вече преля чашата.Мислят че са недосегаеми и могат да си позволяват всичко.Не само Атака,но целият парламент трябва да си даде имунитета,не стига че се хранят на нашият гръб,но и си позволяват всичко.България над всичко!!!Трябва да се обединим във общото дело за по добро бъдеще,за една силна България!
62
4
 
9
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
ами да се откажат... няма лошо - да г видим тогава как тогава ще правят зулуми по телевизиите.
61
7
 
24
 
! Отговори
! преди 10 години
ИЗВИНИ СЕ БЕ !Много добре знаете,че няма как юридически един депутат да се откаже от имунитета си!Питайте Нотев,той ще ви обясни!Имунитетът трябва да бъде поискан!--Но за малко популизъм и тупкане солидарно в гърдите върши работа.
60
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалкият цирк "Атака" продължава. Смешници. Сайдероф в лудницата, а останалите дупетати на площада! Клоуни.
59
3
 
5
 
! Отговори
Патриот777 преди 10 години
Mарио,наистина се излагаш със коментарите,хората вече не вярват на лидери,най малкото пък на теб.Спри се малко на думи а се докажи че си лидер ,вземи дружките си и отиди пред парламента да си кажеш открито мнението си!
58
7
 
17
 
! Отговори
АХМЕД преди 10 години
ВОЛЕНЧО НИЕ СИ ГО АШЛАДИСАХМЕ ОТДАМНА В ЕДНА ТУРСКА БАНЯ ГОТОВ Е ЗА ЗАНДАНА
57
8
 
12
 
! Отговори
Диана преди 10 години
Че като си дадат имунитета какво?.... И въобще да напуснат парламента на никого няма да липсват. Толкова нагли, безмозъчни и безскрупулни хора на едно място трудно можеш да видиш. Да си вземат пълководеца страхлив и да се скрият някъде. Без тях е по-добре. Дерзайте - МАХАЙТЕ СЕ (Дано го прочетат всички от Атака - и да го направят)
56
3
 
2
 
! Отговори
gun преди 10 години
и аз си давам имунитета да ви го на........
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Радвам се, че поне днес денят започва с хубава новина!
54
1
 
12
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
През прехода се чалгазира народа,масово опростяване,махане на задължителната армия,там поне учеха на ред и дисциплина.Политиците следваха мотото простото племе най добре се манипулира.Накараха младото и умно поколение да емигрира за да няма кой да им даде отпор! Но както и през турско е имало емигранти милеещи за България така и сега има ,ще се върнат някой ден и ще се обединим срещу тази чума която ни стопява като нация!България над всичко!!!
53
5
 
10
 
! Отговори
Четвърти километър преди 10 години
Простутка, заобиколена от прости магистрални зависими простутки, това е Агата Болен. Изобщо не ме интересува ще дава ли имунитет, който има благодарени ена лъжи или не. Важното е да бъде прибран със свитата си на Четвърти километър.
52
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** в затвора веднага да го вкарат.Докато не почнат да ги вкарват - било то Станишев, Доган или Цветанов - нищо в България няма да почне да се променя!
51
6
 
5
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
***!!!!! ))))))))))Евтина мелодраматична *** и компания!!!***!!!!! ))))))))