Не сме се отметнали за "Белене", отсече Сидеров

Оттеглянето на предложението било техническо, налагали се корекции
5 фев 2014 20:00, Анисия Иванова
130
Не сме се отметнали за "Белене", отсече Сидеров
Волен Сидеров. Архив: Булфото

Ако правителството продължи политиката на ГЕРБ по АЕЦ "Белене", ще изгубим арбитражното дело в Париж. Това заяви пред БНР лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Партията предлага да се отмени решение на парламента от 2012 г. за прекратяване изграждането на АЕЦ "Белене", днес в парламента като точка първа беше входирано искането на “Атака” за рестарт на проекта, което обаче беше оттеглено от Сидеров.

Още по темата

Оттеглянето на предложението тази сутрин от пленарна зала било технически въпрос, поясни атакистът.

"То е внесено ноември и ние имаме допълнение и корекция по темата. Нашата решителност по въпроса за "Белене" остава", допълни Сидеров, като се надява аргументите им да въздействат на парламентарните групи.

Според него спирането на проекта е ход, продиктуван на ГЕРБ по геополитически причини от външни сили, и не носи ползи на страната ни, а нанася щети.

"Подхващането на темата за АЕЦ "Белене" не е предизборно, ние не сме изоставяли тази тема, ние бяхме най-силните поддръжници за референдума", категоричен Бе Сидеров. Според него по време на референдума е имало много спекулации, които са объркали мисленето на хората и на това той отдава ниската активност.

Той обясни, че проектът на руската страна няма конкуренция и ще струва около 4 млрд. лв., а срокът за построяването е бил 5 години и 1-2 месеца.

"Явно е, че тук не е до технологиите, въпросът е геополитически и лобистки, защото Турция и Румъния строят ядрени централи, те нямат изгода България да има такава мощност, Гърция също няма изгода", обясни Сидеров.

На въпрос кой ще подкрепи тяхното предложение за рестарат на "Белене" Сидеров смята, че това предстои да се види, когато предложението влезе в пленарна зала. "Надявам се на разумен подход от страна на парламентарните групи, не на партизанска съпротива и нападки заради спорта", коментира той.

Националистът обясни, че турската страна търси наши специалисти по ядрена енергетика по повод строителството на новите си ядрени мощности. Лидерът на "Атака" предупреди, че ако правителството не започне спешни преговори за удължаване живота на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй", то през 2019 година ще останем без ядрени мощности. "Ей така ще минат годините в шеги, закачки, изборни страсти", допълни той.

Относно проверките на ЕРП-тата Волен Сидеров каза, че прокуратурата трябва да отговори. "В някои случаи тя е светкавично бърза, що се отнася до моя милост, ще ми се да е такава и по тези случаи", уточни Сидеров.

За скандала на летище Варна, атакистът каза, че до момента не е викан в прокуратурата на разпит.

"На 22 януари аз свалих своя имунитет, в този срок няма нищо нито за мен, нито за колегите ми", уточни той.

По повод новопоявилите се партии, Сидеров коментира, че ако те нямат идеология, са просто поредните кандидати за партийни субсидии.

"Не мога да схвана какъв е този напън всеки новопоявил се политик да се пише десен, като проблемите в България са леви: безработица, социална несправедливост, липса на защита труда на работника.", допълни той.

"Трябва да имаш идеология, аз съм изграждал идеологията на "Атака" години наред, зад гърба ми са ми книгите, статиите, работил съм по тези теми. Зад речите трябва да стои ясна идеология.", убеден е депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Константин Близнаков преди 10 години
Атака поне отстоява и до днес българските интереси!
101
0
 
2
 
! Отговори
Константин Близнаков преди 10 години
"Нито правителството на Герб, нито сега управляващите нямат волята да построят АЕЦ Белене..."
100
1
 
1
 
! Отговори
Станислав Стоименов преди 10 години
ДРЪЖТЕ СЕ АТАКИСТИ... трябва да си възстановим държавата!!! "То е внесено ноември и ние имаме допълнение и корекция по темата. Нашата решителност по въпроса за "Белене" остава", допълни Сидеров. За разлика от другите партии той не е предал народа си, отстоява и до днес Българските интереси.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МдааВзел е хапче,но не това,което е подходящо за него.
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не не сте,само сте се договорили с ДПС,а това е нещо друго.
97
0
 
5
 
! Отговори
Волен Фъшкията преди 10 години
Доган,Местан и *** не можеха дълго да баламосват умногледащият електорат, че Живков е жив и наеха пес да джафка . Да събира прогледналото стадо...това са последни дни на *** ,,,като рапър иска да бъде актуален/брутален в играта . *** депутат голем смех
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен --един луд за връзване.
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Lechisi , brigadata na Volen che nesa spali pochti cqla vecher ! Sashto taka gordo sa podkrepqli Belokosiq si LopatoFurniker...
94
2
 
10
 
! Отговори
Оооф преди 10 години
Скрий се бе ***! Какво стана, доган ти дръпна каишката май! Ами така е, не може да скачаш срещу желанията на този който ти плаща! КЛОУН! ЛЪЖЕЦ!
93
5
 
14
 
! Отговори
Мдаа преди 10 години
ПАК НЕ СИ Е ВЗЕЛ ХАПЧЕТО..
92
8
 
16
 
! Отговори
Волен Фъшкията преди 10 години
***, *** и пак *** изсрана от Меди Доганов за сплашване на тъпият си електорат. Волен *** е бита карта слуга на Доган,Местан и Накланя
91
14
 
10
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Що има толкова злоба тука? Не е ли злобата, която ни насаждат отвсякъде, една от причините да не се случва нищо добро в Родината? Сидеров е краен, да, е и какво от това? Все пак чуйте го и преценето какво той лошо прави за БГ, какво престъпление, което да вреди на нация и народе е извършил, какво предателство, какво е продал или откраднал, както повечето от депутатите и министрите ни през целия ни "демократичен" период? Един от няколкото политици, които по някакъв свой начин се боро за доброто.
90
7
 
20
 
! Отговори
Волен преди 10 години
Аз си папкам субсидията и почивам на Варадеро, а вие продължавайте да гласувате за мен. Заплата 5000 лева, пенсия 2000 лева обещавам.
89
6
 
22
 
! Отговори
опааа преди 10 години
Как ще се отметнеш , ибрик, нали си на заплатка в руското посолство ??!!?Да не те похарчат, като клетия Луканов, ''братушките'' ,ей...Фнимавай
88
1
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Riiiiiidiiiiii, pagliaaaacciooooo......
87
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наистина ли? Чак такава злоба? Понеже Сидеров управлява тези 25 години и е 100% отговрен за разграбването на България, понеже беше премиер 5 пъти досега. Хората ще започнат на инат да гласуват за Волен!
86
11
 
22
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 10 години
Болен Сайдера
85
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие гласувайте, а те да си вдигат заплатите.
84
1
 
37
 
! Отговори
. преди 10 години
Пишете, че утре от 18 часа има протест пред НС , защото депутатите решиха да си вдигнат заплатите понастоящем 2200 с още 350 лева за добрата работа по унищожаването на страната и народа ни , това става в момент , в който на бежанците се полагат по 1100 месечно , а българските пенсионери измират като кучета с пенсии от 150 лева , техните пенсии ще бъдат вдигнати с 4.50 лева , пишете ги тия неща и утре , когато има 200 човека не се чудете защо сме най-нещастния народ в Европа.
83
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще дойде ден и всички патриотични партии ще се обединят, за да се спаси България от ционистките марионетки, еврогейовете, олигарсите, продажниците, чуждите монополи, антибългарските неправителственни организации, тайните общества, сектите и другите народни изедници. Не гласувайте за БСП, ГЕРБ, ДПС, РБ, СДС, ОДС, НДСВ, защото всички, са клонинги на бившата БКП. Гласувайте за патриотичните партии, за да спасим България от юдомасоните. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!