Да се смени поколението в левицата, зове Страхил Ангелов

"Станишев и Янаки Стоилов прекараха дълго време в политиката"
Обновена: 29 май 2014 10:10 | 29 май 2014 10:04,
101
Да се смени поколението в левицата, зове Страхил Ангелов
Страхил Ангелов, Снимка: bTV

След тези избори на „Позитано“ 20 дойде много висока сметка. Ние не можем да си я позволим. Така социалистът Страхил Ангелов коментира слабите резултати, които БСП получи на евроизборите.  Партията плаща чужди сметки, не само на ДПС, но и на „други другари“, коментира той пред bTV.

Още по темата
Ангелов не уточни кои „пируват” на гърба на партията, но все пак намекна, че до голяма степен визира хора в ръководството на столетницата.

По думите му тревожното за БСП е, че мнозинството от гласоподаватели на партията е на средна възраст 65 години. „През 1995 година ни се довериха 3 млн души, сега са 400 000. Подходът към избирателите е сбъркан явно, щом има такъв резултат”, заяви той.

Депутатът от левицата изрази надежди, че партията има своето бъдеще, но са нужни незабавни структурни промени. „Трябва да се направи плавна смяна в поколението. Сергей Станишев и Янаки Стоилов са сравнително млади, но прекараха прекалено дълго време в политиката. Когато си толкова дълго време в една сфера, се амортизираш и започваш да дефектираш“, коментира Страхил Ангелов.

Социалистът определи, като положителен развоя с преференциалния вот в листата на левицата. Така се даде шанс на един млад човек, заяви той.

По думите му е некоректно да се заявява, че 15-ият в листата Момчил Неков, който благодарение на преференциалния вот измести от първото място Сергей Станишев, не е подготвен да бъде евродепутат.

Тази листа не е паднала отнякъде. Янаки Стоилов се появява и обяснява, че този не бил подготвен. След като е така, защо си го поставил? Всички 17 трябва да бъдат изцяло подготвени, коментира още той.

Ангелов изтъкна още, че му допадат идеите на новия политик Николай Бареков, но изключи възможността да премине в неговата партия.

Нямам против „България без цензура“ да е коалиционен партньор на БСП. Няма да е зле за нас да сменяме партньорите си, каза Ангелов, като допълни, че дори това да се случи, всички преговори и уговорки, които се правят между партиите, трябва да бъдат публични, за да бъдат открити пред народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: БСПСтанишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Хората от сегашните поколения в България стават само за околовръстните шосета в чужбина и у нас и за нищо друго на тях не може да се разчита,защото са безмозъчни социал-фашаги.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До илия в тия - ВСИЧКИ ДЕДО ПОПЕ ВСИЧКИ ,НЕ САМО ТРИТЕ,
78
0
 
3
 
! Отговори
допълнение към 96 преди 9 години
До илия в тияНе, едни стари вълци, пращат личните си пекинези (щото вдигат много шум, ама като цяло стават само за майтап) срещу други стари вълци, след това другите стари вълци ще пратят пекинезите си срещу другите пекинези и ще се вдигне врява до небето. След това- няма пекинези, има само стари вълци (междувременно са се споразумяли)
77
2
 
6
 
! Отговори
илия в тия преди 9 години
Младите вълчета срещу старите вълци. Кофтито е, че все за вълци иде реч.
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** били се объркали - ами какъв извода - по -добре не наемайет *** или въведете машинно гласуване тутакси. народът изсакше образоватеелн ценз - ето вижда се че когато бюлетинаат е сложна няма нужда от такъв.
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-първоот нещо което трябва да се смение мисленето не може Дъбов, Кутев,Янаки и Иияна Йотова да се изакзават СРЕЩУ ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ - ами че това са ръковдните органи. - направили били грешка. да направиха обаеч не като позволиха прагън на преференциите да е нисък, а като не водиха лява политика, а се гушкаха с ДПС-то И ако вднигнат преференциите още повееч ще загубят.
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не го жалете сергей - той сега ще стане евродпетат или еврокомисар и пет години ще взима по 18 000 евро,. А и жена бу е банкерка....ох как искам да съм Станиев - начаас отивам в европарламенат и зарязавм тази скапана компартия.
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се смени поколението но и произхода им. Каква е ползата ако просто дойдат други синове на партийни секретари или кадри на ДС? И изобщо дали има шанс т.нар. левица да стане нещо като европейските социал-демократически партии?
72
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
защо когато стане гаф търсят други виновни.аз не помня от 1989 да са били на власт комунистите.след тази дата управляват хора на ДС/държавна сигурност/ компетентни сте вижте досиетата на политици и управляващи независимо от партията те и техните деца пак ще бъдат на власт.а защо най-много ги има в ДПС.
71
3
 
8
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Страхилчо, вица е кабарето ново ку...те стари. Ти искаш Ку.....те нови кабарето старо. Все едно е Страхилчо.Мястото на политическите ку....ви е на околовръстното- извън парламента.
70
2
 
12
 
! Отговори
кьорфишеци преди 9 години
В БСП нещата стоят така- намират един *** или някое камикадзе да дрънка по радиа и телевизии разни неща, които му ги диктува някой от разните интересчийски кръгове в партията. Разиграваната в момента сценка е: "Страхил Ангелов/Илияна Йотова- бунтари". Това са хора от същата *** срещу която и протестират. СмеХ!!! Следващото БСП ще е същия бърдак като сегашното, само лицата може да са други. А може пък БСП да изчезне и ДПС да прибере разни окъсали пишман-социалисти в редиците си
69
1
 
11
 
! Отговори
Феята Станишев преди 9 години
За Бобов дол - тая година половин кренвирш, догодина цял!
68
0
 
9
 
! Отговори
ПРОФАЙЛЪР преди 9 години
"Ангелов изтъкна още, че му допадат идеите на новия политик Николай Бареков" ами вече си ми ясен!
67
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво направихте за 1 година бе, червени фашисти? За цяла София има 7 линейки, хората *** като мухи, в Бобов дол се бият за 3 кренвирша, иначе от 4-те млрд заем Ореха пусна по 4,50 лв на пенсионерите??? Къде са парите, червени крадци и българоубийци???
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е проблема в "поколението", а в генетичния код. При кръстоска на комунист с троянски кон не остава нищо българско.
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AVE STRAHLIV ANGELOV PODAVAITE SI OSTAVKATA
64
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе вие нормални ли сте бе, да искате оставката на Станишев? Знаете ли каква нечовешка капиталистическа експлоатация над обикновените трудови хора и особено върху социално слабите ще настане в цяла Европа, ако другаря Станишев напусне ръководството на БСП и ПЕС.
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхил Сириеца е много подходящ за последния човек, който ще заключи вратите на партийния дом на БСП-то след като последния избирател се откаже от тях.
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП се размириса! Разнесе се вонята на разлагащ се труп! В това топло време, колкото по-бързо ги заровят, толкова по-добре!
61
0
 
8
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Съгласна съм.Този "случаен" избор на Момчил дава възможност на БСП. От тях самите зависи как ще я използват. Или ще изплуват или ще потънат.Йотова, Станишев и Стоилов се произнесоха за "потъването" след като се държаха изключително грубо и надменно към един млад човек от собствената им партия.Каквото и да се случи - зависи от тях самите.