Ще работим за оздравяване на енергетиката!

Орешарски чака конструктивна критика от опозицията
Обновена: 30 май 2014 09:39 | 30 май 2014 09:30, Веселина Йорданова
37
Ще работим за оздравяване на енергетиката!
Пламен Орешарски. Снимка: БТА, архив

Ще продължим да работим за оздравяване на енергетиката, декларира премиерът Пламен Орешарски от парламентарната трибуна веднага след като кабинетът оцеля и при четвъртия вот на недоверие.

Той бе внесен от ГЕРБ за провал в енергетиката, но депутатите от партията на Бойко Борисов напуснаха пленарна зала веднага след гласуването и не изчакаха да чуят думите на Орешарски.

Още по темата
Като благодари за подкрепата, той се обърна и към опозицията с думите, че би се радвал на градивна критика от нейна страна.

„Бих се радвал, ако повечето са градивно критични, а не целенасочено неконструктивни, но дори и неконструктивната критика е сигнал, от който трябва да се правят изводи“, смята министър-председателят.

Орешарски посочи, че енергетиката не е в добро състояние и проблемите в сектора вероятно датират от края на 80-те години.

По думите му вероятно най-големите грешки са от 2000 г. и 2012 г. – договорите с американските централи и големия обем ВЕИ, а по проблемите трябва да се дискутира, защото днешните решения ще дадат отражение след години.

Все пак той смята, че в последната година правителството е било принудено да вземе редица мерки и сега имаме значително по-балансиран пазар.

Според премиера мотивите за вота на недоверие важат в пълна сила „за преди една година“ и вносителите са изпуснали някои от слабостите оттогава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
ЩЕ преди 9 години
До 6Защо ние, а не Орешарски да не си търси да управлява друга държава?Това ЩЕ работим, ЩЕ анализираме, Ще проверим, Ще вземем мерки, ЩЕ, ЩЕ ЩЕ ..., ама не Ще.
8
1
 
5
 
! Отговори
ескпертно преди 9 години
Повишаване на цените, на които продават топлоенергията повечето централи в страната, от 1 юли, утвърди Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на свое закрито заседание.От предложението става ясно, че най-рязко цената на парното и топлата вода ще се повиши за клиентите на Топлофикация-Русе с 18,9%. В Габрово цената се повишава с 13%, а за клиентите на Топлофикация-София увеличението е от 11,6%.За пловдивската топлофикация "ЕВН България Топлофикация" увеличението е 10,3% и цената се вдига от 71,97 лв. на мегаватчас на 79,37 лв. на мегаватчас. За "Далкия Варна" предв
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аве *** народа тто гоказа че не те иска ве,за какво оздравяване говориш.Народа ви показа червен картон.Ама ви толкова силно сте хванали кокала че без бой няма да го пуснете,за това още след изборите опростихте на Ковачки дълг от 41 милиона,за благодарнст че купува гласове за вас.Единсвено ще паднете ако станем като в Украйна,трябва да ви изметем от там.Защото вие сте опасни за Българския народ.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На гъонсурат конструктивна критика. За теб само шут.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
po dobre odi se gramni be oligrofren
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски си управлява много добре, пази си интересите.. просто ние нормалните българи трябва да си намерим друга държава.. Гнус ме е от тия в правителството!
3
1
 
22
 
! Отговори
Тошо преди 9 години
за какво оздравяване говориш,умните българи ти казаха на 25 май,че не искат комунисти,турци и предатели като злодея да управляват ,а вие се натискате,но много правилна е поговорката,че комунист без кръв власт не дава,миналата зима запалихте цяла България,и сега това ли ще правите пак
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тея изобщо не им пука за нас, за тях сме само електорат за стригане. Гледат ни в очите и ни се смеят на глупостта ни да ги избираме.
1
0
 
29
 
! Отговори
cop преди 9 години
70 години работите за народа и фактите са следните 150 евро запллата никакво спазване на законодателството,и 2 000 0000 умни българи зад граница ,но нали на бюлетините пишат на двете места числото 15 какво ви дреме,играете си с огъня другари