Да осигурим кворум, да пратим Станишев в Брюксел!

Борисов с молба към парламентарната група на ГЕРБ
25 юни 2014 13:25,
216
Да осигурим кворум, да пратим Станишев в Брюксел!
Снимка: Reuters

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е помолил парламентарната група на ГЕРБ да осигури кворум утре, за се удовлетвори желанието на лидера на БСП Сергей Станишев да стане евродепутат.

Още по темата
Това съобщи лично той през профила си във Фейсбук.

Днес поради липса на кворум не се състоя заседанието на парламента, на което трябваше да се гласува освобождаването на Станишев като народен представител. Председателят на парламента Михаил Миков обясни по-рано, че няма проблем пред лидера на БСП той да стане евродепутат.

Според Изборния кодекс българските евродепутати трябва да напуснат Народното събрание седмица преди първото заседание на Европейския парламент, което ще се състои на 1 юли. В противен случай ще има ситуация на несъвместимост.

Миков припомни, че подобен казус е имало и с Ивайло Калфин.

Към момента единственият „неосвободен“ евродепутат е именно Сергей Станишев, който на 23 юни подаде заявление за освобождаване от Народното събрание.

По време на предизборната кампания Станишев многократно заявяваше, че оглавява листата на левицата, за да покаже лидерство и отговорност, но няма да замине за Брюксел. Вчера той мотивира решението си да заеме мястото си в Европарламента с новата политическа ситуация в Европа след вота и необходимостта да отстоява левите политики в качеството си на президент на ПЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щесе беся от кръста със тоалртна хартия
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цяла година викаха тоя Станишев да се маха,сега пък викат тоя защо се махаа е много сте долнии брее ДОЛУ ГЕРБ И БСП
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сатанишев, ако не оставиш Партията да се реформира и обнови ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО, няма да гласуваме и няма и така до края на света!
58
2
 
14
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
Драги ми когато видя този забравям за правописа, защото ритам топка,***, садя картоф, тичам да дам на кучетата пържолки докат лапам маста с хлебо, конграчулейшън и до сабхлям .
57
8
 
14
 
! Отговори
ОЛЕЕЕЕ!! преди 9 години
КАКВА ЗЛОБА ЯД ГО Е ЧЕ СТАНИШЕВ ЗАМИНАВА И НЯМА ДА ИМА С КОГО ДА СЕ ЗАЯЖДА..А МОЖЕ БИ ЗАЩОТО СТАНИШЕВ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ИЗДИГА -- АЗ МИСЛЯ ДА ПОМОЛИМ СТАНИШЕВ ДА ВЗЕМЕ И Б.БОРИСОВ ВСЕ ЩЕ МУ НАМЕРИ НЯКАКВА РАБОТА
56
2
 
6
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Да го беше направил и немаше нужда от обяснение
55
3
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Истински ми се иска да останеш, Серж, и никога да не си отидеш от поста.Докато Станишев е начело на БСП, Борисов ще го мачка на избори."Защо кворум, ами че техните избиратели ясно казаха кой трябва да отиде в европарламента?Самия Сергей сто пъти отрече, че ще става евродепутат!Духова музика и китка здравец няма ли да има на изпроводяк ?Сценарий за изпращането с танци или някой сълза за трънливия път, който го чака ?
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Треперете гейбери, сега кулският алкохолизиран опиняк Миков ще ви се издрайфа на букета- бляя! БСП- НАЗДРАВЕ! Иху-хуу!
53
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Киро кофражистаЕдна държава не може да съществува само с мостове, магистрали и рязане на лентички. Трябва да се откриват предприятия за да се оправи икономиката, а не да ставаме само консуматори- да купуваме стоки произведени отвън.
52
0
 
11
 
! Отговори
@@@@@ преди 9 години
Ама *** ли сте какви сте - не мога да разбера?!Казвате колко хубаво е било при управлението на ГЕРБ!Други казват какви велики промени е направил Орешаркси за малкото време...Аз ще ви кажа истината! И при Орешаркси и при Борисов, а и по назад като се върнем - БСП, НДСВ, СДС... При всички беше зле! При едни по малко, при едни повече, но при всички беше зле!Направили промени в закона, режели лентички... Еми то и това оставаше да не правят!А колко още има да се прави! Всички са ***....
51
2
 
2
 
! Отговори
алилиии преди 9 години
До дори и Димитрова ве селянин, свани се у праописо бе опънец, па после дращи за димитроф шото той поне праописа го е знаал!
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съси, на кого ни оставаш, Съсиииии!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EC iska da pokaje na Putin che komunisticheski lideri sa gotovi da se presaediniat kam Evropa. Stanishev se vazpolzva ot vsichko. pod vazdeistvie na gospoja Monika- mafionika.
48
8
 
10
 
! Отговори
дори и Димитров преди 9 години
при вида на тая снимка по горе би се съгласил и би признал, Да видни е че не само фашистите са диваци и варвари в България , но и бившите комунисти с бащи слугинаж в бившата държавна сигорност. Той че станишката си е гризач е вярно, но това по горе ако не е най *** същество в Българският парламент здраве му кажете и помнете тоя борсук ще угаси и последната лампа на българина, тоя ще надупчи златна добруджа и няма да има вида за пиене камо ли за миене, ейй тая мазна моцуна ще ни тозатрий жалко
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно господа- другари, Съси оправи България, сега ще оправи и ЕС. Геерп!
46
11
 
15
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Банкянски хумор - плосък и заядлив...
45
5
 
6
 
! Отговори
БАНАНА преди 9 години
МОЖ ДА Е *** *** КО КАЙВЕ ПРАЙ САМОО,
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм "За".
43
15
 
16
 
! Отговори
До Киро преди 9 години
Кироо забравяш колко души се запалиха заради тази мутра той само ленти ряза и ограби БГ *** ти си му *** вижда се *** да те гушне бат боко и да ти го намести
42
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обикновено Рапона си сменя мнението от сутринта до вечерта.Този пън не издържа и до обяд. Сутринта не иска кворум, вече го иска.За петък нямаше да участва в консултации, вече реши, че ще участва