Пада давността за престъпленията на БКП?

Управляващите внесоха промени в Наказателния кодекс
Обновена: 13 май 2015 14:54 | 13 май 2015 14:52, Вера К. Александрова
74
Пада давността за престъпленията на БКП?
Снимка: архив Булфото

Управляващите внесоха промени в Наказателния кодекс, с които премахват давността за серия престъпления. Сред тях са и тези, извършени от ръководните дейци на БКП и техни сътрудници от 1944 г. до 1989 г. Предлага се обаче да няма давност и за икономическите престъпления, извършени след това - по време на прехода.

"Внесохме закона на 8 май, денят, в който Европа празнува победата над фашзма. Както няма давност за престъпленията на фашизма, така не трябва да има и за тези на комунизма", каза депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Той обясни и че промените в НК предвиждат да няма давност за тероризъм, за укриване и преправяне на документи на ДС, както и за укриване на информация за състоянието на околната среда.

"Не трябва да има давност и за престъпления, свързани с производство на наркотици и за склоняване към употреба на наркотици", каза още Андреев.

Сред предложенията е и падане на давността за престъпления, мотивирани от "радикална религия". Проектът ще въведе и определение на това понятие.

Вносителите искат и падане на давността за осъдените, които са избягали от изтърпяване на присъдата си. Според тях давностният срок трябва да спре да тече и когато дадено лице добие имунитет.

Под промените са се подписали депутати от ГЕРБ и РБ. Сред тях са шефката на външната комисия Джема Грозданова, зам.-шефът на парламента Димитър Главчев, Мартин Димитров, Найден Зеленогорски от РБ и др.

Андреев призова и депутатите от БСП, които според него можели така да станат социалдемократи.


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
До 55 преди 5 години
Нашенска шутко неофашистка, с удоволствие бих те просветил, светнал, свитнал или както щеш го кажи! Писна ми! Писна ми! ПИСНА МИ! Съветският съюз обяви война, а не нападна България на 5.9.1944 г. "и то при условие, че България беше формално минала на страната на антифашистката коалиция". За да не е формално, стига сме се усуквали като мокра връв! Българската армия достойно се би с немските фашисти, дадохме 30000 свидни жертви. Мои близки са се били!Бързането на СССР е било заради Турция, ***!
55
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До 65: А бат'ти Бойко бивш комунист и член на БКП е, ли е или бивш и настоящ? Внимавай, какво ще отговориш, за да не си загубиш хонорара за постовете.
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бивш член н БКП
Бивш милиционер, бивша к**ва и бивш бекапеец - няма.
53
0
 
6
 
! Отговори
До Бивш член н БКП преди 5 години
Бивши члене на БКП, а сега се изповядай на дяда си попа! Поради що отиде да станеш члан на тази партия? От користолюбие ли, чадо? Кажи какво спечели, като продаде душата си на безбожниците? В службата ли порастна, командировка в Захарна Германия ли си издейства или друго?Натопи ли някое другарче, че разправя вицове за Партията,Правителството и лично за другаря Живков?Защото такива като тебе, Бог да ги убие, сега са най-големите комунистомразци! Признай си и щи ти олекне, а Бог може да ти прости
52
1
 
3
 
! Отговори
До Бивш член н БКП преди 5 години
Започна добре, а се осра накрая! ЗАПОМНИ! Това за прасетата е гнусна лъжа! Само перверзен мозък можа да я измисли, а други подобни да повтарят! ИСТИНАТА Е, че веднаж, само ВЕДНАЖ, потретвам ВЕДНАЖ, след високи води на Дунава се разкрили плитки гробове и ДИВИ СВИНЕ, повторям ДИВИ СВИНЕ, потретвам Д И В И С В И Н Е са се появили и охраната ги е пропъдила с изстрели! А *** мръсни, с мръсните си езичета направиха от това символ! Перверзни създания! Та кой ще яде месо от такива прасета?!?
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 59
Ти какво очакваш от *** като Методи Андреев, Мавъра и Тиквата?
Тези са толкова неграмотни и глупави че ме ужасява мисълта какви ще ги сътворят с икономиката а от там и всичко останало в Бг.
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партията майка е жива, сега официално е реабилитирана, а утре отново на власт.
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубав закон.
По този закон ще съдим Мавъра, Цвинокио, Боко и останалата криминална ***.
48
4
 
14
 
! Отговори
. преди 5 години
ГОЛЯМА ГЛУПОСТ И ВОПИЮЩА НЕГРАМОТНОСТ.
НЯМА НАКАЗАТЕЛЕН ЗАКОН, КОЙТО ДА СЕ ПРИЛАГА С ДЕЙСТВИЕ EX TUNG, А ДАВНОСТТА ВЕЧЕ Е ИЗТЕКЛА.
А И КАКВО ЗНАЧИ "ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА БКП"?
ПРЕДЛОЖЕНИЕТО Е ПОПУЛИСКТО, ТЪПО И ЕЛЕМЕНТАРНО ДА ВЛУДЯВАНЕ.
НЕГРАМОТНИЦИ.
47
6
 
8
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 5 години
Другарю не търси вина в леля Гицка , че е била член на БКП. Престъпления са вършели малко на брой хора . Останалите членове на БКП са били обикновени хора . Тази опорна точка не върви. Ако ти си вършил престъпления ще лежиш в затвора или в Белене където бай Тошо хранеше прасетата с човешки трупове .
46
9
 
13
 
! Отговори
t60 преди 5 години
1989г. БКП има над 1200000 членове. Прибавете роднини и приятели. Няколко стотин хиляди комсомолци. Прибавете роднини и приятели. Земеделци, провсъюзи и демократи, издигнали се при социализма. От 9млн. българи остават 100000, от които 90000 селяни, несвързани с власта.И сега 10000 ще съдят останалите 7200000. Всички в България са ***,техни деца и внуци. Президент комсомолски секретар, председател на НС партиен секретар, премиер партиец.Лошото,че управляващите търсят Големия брат,а не мислят
45
12
 
12
 
! Отговори
до 52 преди 5 години
Руска шутко, а кой ни обяви война на 5-ти септември 1944 и то при условие, че България беше формално минала на страната на антифашистката коалиция и в България нямаше германски войски? Кой? Не беше ли това руския агресор с цел да окупира България и да сложи мракобесническия комунистически (разбирай руски) режим у нас. И ти сега тъпо *** имаш наглостта да питаш защо Русия щяла да ни напада. Двуличен руски наглец и шпионин.
44
2
 
13
 
! Отговори
Муца преди 5 години
Боко кат сътрудник разтриваше ушите на Тато , а пък Цвиноко носеше шлифера и папките на Тиквата!!!
43
7
 
4
 
! Отговори
до 50 преди 5 години
А ти другарю ако имаше 1 милион нямаше ли да купиш имот в Гърция? Но нямаш милион и няма и да имаш, защото и за това се иска акъл. Прост човек и на пътя да намери един милион пак ще го загуби.
42
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 49
Ненормалник, защо да те напада Русия бе клоун??
Какво има скъсаният ти гол задник да та те напада Русия?
Петро ли имаш, газ ли имаш, злато ли имаш ??????
Имаш едно опикано море и едни 5-6 милиона *** които не могат да си вържат обувките без чужда помощ!!
ЗА какво да харчи някой и 5 лева за тази смърдела територия и тази проста??
КАЖИ!!!
41
2
 
14
 
! Отговори
Муца преди 5 години
ЗНАЧИ И БОКО И ЦВИНОКО МОГОТ ДА СИ ГИ СЪДЯТ ПО ВСЕКО ВРЕМЕ!!!!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Българи масово купуват имоти в Гърция за над 1 млн. лв."

Ето ги днешните демократи "родолюбци" начело с Роско-тапета.
Превземат съседна Гърция.
Предполагам че и Мавъра си закупил имотче там с паричките които окраде покрай "ПриватоКРАЖБАЦИЯТА"
Давнос за това има ли??
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РОСИ 46
Права си и за товца си има и пеньовка ........... За милиони няма закони за кокошка няма прошка.
Боко-тиквето му е любима.
И на Илия Павлов беше любима.
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 45
Ако Русия е враг на България то се питам КОЙ е приятел??
Може би Того, Гана, Пакистан или пък Перу?
Болен си човече, много си болен.
Вземай хапчета че току виж скочил и ти от някой висок балкон.
37
0
 
7
 
! Отговори
РОСИ преди 5 години
досега в бг един не е влязал на затвора за злоупотреба с държавни пари.това означава няма крадци или закона не съществува за едрите риби закона съществува само за кокошкарите