БСП към Бъчварова: Оставка до седмица!

Поредният призив за оставка от страна на столетницата
45
БСП към Бъчварова: Оставка до седмица!
Снимка: БТА

Откакто Корнелия Нинова застана начело на БСП призивите към управляващите за оставки не спират.

В четвъртък от левицата не направиха изключение и Красимир Янков призова МВР шефът Румяна Бъчварова да си тръгне до седмица, за да спре провалът в системата.

Според него проблемите с битовата, но и с организираната престъпност, се засилват и единственият изход от ситуацията на оставката на цялото ръководство на МВР.

"Преди дни Румяна Бъчварова направи фундаментална констатация, че битовата престъпност отразява всички икономически и социални проблеми в обществото и ако приемем, че това е първото осмисляне на ГЕРБ на истинската функция на МВР като система за сигурност, от действията и бездействията, на което има последствия за всички области в живота на хората, възниква въпросът какви са щетите от цялото управление на ГЕРБ“, коментира Янков.

Той допълни, че в малките населени места, където безработицата е почти 100%, престъпността има огромни размери, което стана и причина да бъде пратена жандармерия по селата.

"Две години по-късно Бъчварова откри, че е нужна организация, която да осигури използването на всички ресурси на МВР, а последната идея е местните комисии по сигурността да отговарят за реда, което обаче е прехвърляне на отговорност“, разкритикува социалистът.

Според него МВР се е провалило и в борбата с бандитите и това се доказва от стрелбата в Слънчев бряг, която носи всички белези на акция на организираната престъпност без значение какъв е поводът.

Той отсече, че това се отразява на туристическия сезон.

"Липсата на вътрешна информация, постъпваща от обезпечени източни на МВР за намерения и действия, планирани от криминалния контингент е очевидна, както и липсата на бърза реакция на МВР в такива случаи, а Бъчварова установи, че ключовият участник Митьо Очите е честен бизнесмен и това две години, след като е излежал присъдата си“, нападна още Янков.

Според него строгият пропускателен режим в Слънчев бряг е чиста полицейщина спрямо почиващите в курорта.

Отделно МВР се провалило и при контрола на границата с Турция, защото залавянето на мигранти във вътрешността на страната доказвало, че има канали за преминаване, а пък довършването на оградата на браздата с Турция се бавило и оскъпявало.

Янков повтори и старата теза на БСП, че новият закон за МВР ще доведе до масово напускане на полицаи и силовото министерство няма да може да работи поради недоокомплектоване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 7 години
До всички плюещи др.Живков, питайте за него геманският канцлер Хелмут Кол. Отворковци, след 45 г. Тоталитарна власт не съм чул до сета нито едно име от семейството му да е замесено с мръсотия както демократите от прехода до сета.
31
1
 
2
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Мислех си че Видовден наближава, но като гледам никакъв не се вижда. Така че господа управляващи развявайте си спокойно байряка
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР+ Бъчварова = риба кацнала върху жица
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарката СДС-сарка *** Нинова мисли , че като се снима в с. Правец пред паметника на Тодор Живков някой ще гласува за БСП . Другари милионери , аз съм гласувал само за БКП вие сте ренегати и предатели .
28
3
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Другаре, в цялата левица има само един човек който се ползва с обществено доверие и това е бате Серго от на всеки км. Ама една птичка пролет не прави както е казал народа. Все пак дерзайте друзя.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
както се казва: "Луд умора няма!"
26
3
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Хехе, *** от столетницата какво друго им остава. Толкова изпаднаха от реалността е и ДПС-арите не ги бръснат за нищо вече. :)
25
2
 
9
 
! Отговори
Радо преди 7 години
До Да питам-----Как така БКП/БСП да не са направили нищо ? Направили са ! Направиха си пари за имоти, хотели, дворци, както в българия така и в чужбина, направиха си служебни екскурзии по цял свят, подредиха живота и за пра внуците си. Ти на това нищо ли му викаш ? Този, който нищо не направи, това беше заспалия народ. Същото е сега и с партииците на Бойко. Министерството работи, обществени поръчки с реална стойност 5 милион, народа плаща 15 милиона. Разликата остава в джоба на управниците
24
5
 
7
 
! Отговори
Станишев кей преди 7 години
Я се скрийте комунисти! При вас беше 3пъти по зле
23
2
 
5
 
! Отговори
Истински Комунист преди 7 години
Другарко Нинова, докато не излезете с програма за нова национализация, вкарване на богатите в затвора(включително и от БСП, даже първо тях) и възвръщане на социалистическия строй, нашите гласове не ги бройте. Ние сме пас.
22
0
 
7
 
! Отговори
бг преди 7 години
Кой положи фундамента на организираната престъпност в България?Кой?СИК и ВИС борчета мутрагени...ДС агенти..кредитни милионери...банки..масова приватизация...какво ли не още.Какво ли не преживя тоз народ за да го смачкат и му вземат страха.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най после Иван Костов , който и скритата лимонка и най верен приятел на БКП-БСП си сложи негов човек в БСП . Бившата СДС-сарка др. *** Нинова се подготвя за избори въпреки , че всички социолози им дават 6 % подкрепа . Явно не могат да преживеят , че Бойко Борисов е на власт . Другари ГЕРБ още 10 години ще е на власт благодарение на такива като Станишев, Миков , Нинова .
20
4
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Тия "пак забравиха" че също бяха на власт не 1 път и съответно нищо не направиха за реформирането на полицията, а битовата престъпност е следствие на това! ГЕРБ просто вървят по тяхните стъпки....А че Бъчварова е абсолютно недоразумение и кьоравия го вижда! Бат ви Бойко за това е сложил социоложка за МВР министър просто да имитират борба с престъпността, каквото намерение реално изобщо нямат! Полицията се използва САМО за пазене на врастта!
19
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До азА пък аз викам освен Бъчварова, всички дружно да се хванете за ръчичка и ОСТАВКАти си ясен - напекло те е слънцето. Скоро няма ли пак да нападате с вожда ти някой клек-шоп?
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто Корнелия Нинова застана начело на БСП призивите към управляващите за оставки не спиратами те камуняките толкова могат. Дай им да разнасят слухове и да правят конспирации. Некъф другар с каскет донесъл една флашка :)
17
1
 
14
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Спокойно господа ! Те там за това са "политици", защото са безсрамници !! Народът казва : "хвани единия - удари другия". Някъде по света има дори министри, които ходят пешком на работа и без да им искат оставката / при гафове и несправяне със задачите / напущат ! Тука няма такова нещо ! От горе до долу да се *** - не мърда / заплата ,бонуси, почит, уважение, стаж / Трябва да го изритат! И кой - друг некадърник !!
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бившия член на СДС др. *** Нинова , която изгониха от министерството на икономиката за корупция и кражби ръси мозък и морал . Изведнъж стана шеф на БСП и почна да изпълнява опорните точки на ДС . Да ама не . Никой не ви вярва другари.
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП на Бунището където и е мястото
14
4
 
18
 
! Отговори
аз преди 7 години
А пък аз викам освен Бъчварова, всички дружно да се хванете за ръчичка и ОСТАВКА на всички хрантутници в парламента!
13
8
 
9
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Абе къде са червените тролчета да цъкнат по едно минусче, че мног негативни мнения за левицата гледам се събраха.