ДОСТ може да издигне свой кандидат-президент

Местан смята, че той трябва да е изявен евроатлантик
Обновена: 27 авг 2016 18:55 | 27 авг 2016 18:55, Веселина Йорданова
62
ДОСТ може да издигне свой кандидат-президент
Снимка: БТА, архив

ПП ДОСТ ще се регистрира в ЦИК за предстоящите предидентски избори, създава се предпоставка и да издигне самостоятелна кандидат-президентска двойка, заяви днес на пресконференция в Кърджали лидерът на партията Лютви Местан. За него по-важно е тази фигура да е изявен евроатлантик и на тази база ще се търси най-доброто решение в национален план.

Той припомни, че ДОСТ е била първата българска партия, която в ранното утро на 16 юли чрез своя официална позиция остро е осъдила опита за преврат в Турция. За нас тя е съседна, приятелска страна и на всички наши срещи търсим активен диалог както с управляващите, така и с опозиционните партии там, заяви той.

Предаването на Абдуллах Бююк от нашите власти на турската страна Лютви Местан смята, че е станало без да бъдат нарушени международните стандарти и след правилен анализ на кабинета на Бойко Борисов и показва, че българското правителство е имало доверие на демократичната съдебна система в Турция.

По отношение на бежанския проблем лидерът на ДОСТ е убеден, че най- добрата защита не е телената ограда, а активният диалог, защитаващ преди всичко българските национални интереси, предаде БТА.

В отговор на въпрос за предупреждението на Красимир Каракачанов Местан да не настъпи българска мина, лидерът на ДОСТ бе категоричен и лаконичен: "Това е само едно предизборно каракачанско ръмжене!".

Още от следващия месец ДОСТ се заема с един голям проект. Ще бъдат издирени имената на всички загинали и репресирани от комунистическия режим и включени в алманах. Тази задача ще бъде поверена на известния български дисидент Петър Бояджиев, който присъстваше на пресконференцията.

Тази сутрин голяма част от ръководството на ДОСТ, изселнически организации в Турция и гости от цяла България се поклониха и поставиха венци пред гробовете на Нури Адалъ, наричан българският Нелсън Мандела, и на загиналата 17-месечна Тюркян. 


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
9
 
! Отговори
Д-р Мучачос/психолок преди 5 години
Имаме свободни места във ВИП психодиспансера.Политици почувствали се като императори моля да ни посетят за профилактичен преглед.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се надяваме , че господин Местан чрез този коментар видя лицето и цената на успеха в кандидат - президентската кампания . Чудя се защо Астор , когото в момента интевюират по телевизията не направи Фонус или Магия , с които да оправи затъналата в собственната си паяджина България .
32
0
 
3
 
! Отговори
Бибси преди 5 години
Ако от тази партия имаме президент,аз лично бих искала да стана апатрид!
31
2
 
2
 
! Отговори
Bulgarin patriot преди 5 години
Ot kade na kade tia turski *** shte se kandidatirat za president na Bulgaria? Da si varviat v zasranata Turzia I da go duhat zdravata,zashtoto pak shte stave klane na zelki I to v modern vreme. Nikoi bulgarin ne e zabravil gavrata kojato si praveha turskite mekereta prez pet veka! Da sa zivi I zdravi Rusnatzite za da im podujat zadnitzite pak!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо много се е спаружил напоследък. Сигурно в турското посолство спи в килера.
29
4
 
16
 
! Отговори
Нас преди 5 години
Национален предател!!!
28
16
 
8
 
! Отговори
Pasha преди 5 години
MESTAN PRESIDENT !!!
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перник, не си българин. Ходи ближи турски зад.... Ци
26
29
 
11
 
! Отговори
Перник преди 5 години
Българин съм,но ще гласувам за ДОСТ. Местан е турчин,но владее българския език по-добре от националистите. По-добре вилает на Турция отколкот слуга на Русия и САЩ.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бъди толкова сигурен московеца на чия страна е. Путин може да се усмихва, но не забравя.
24
1
 
8
 
! Отговори
Радио Ереван преди 5 години
Имаш много здраве от арменския поп.
23
2
 
3
 
! Отговори
Вотан преди 5 години
До АнонименТози път Московеца е на страната на *** и не знам кой ще плаща и в чия сметка ще отива това!
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този циraнин няма думата изобщо. Никой не го пита нищо, за да изказва някакво мнение изобщо. Пис кьопек!
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро пак ще ближете ботуша на Московеца, поганци проклети и за всичко ще си платите...
20
10
 
9
 
! Отговори
ДК преди 5 години
Та това чу чело даже не е турчин, казълбаш е. Както предаде българите, така ще предаде всеки друг. Ердуган бе направил десетки албанци полковници и генерали от турската армия. Как му се отплатиха те? С нож в гърба. Та и агент Зидаров ще му се отплати по същия начин. Гаранция Франция!
19
14
 
6
 
! Отговори
Вотан преди 5 години
До Анонимен 27Свършиха вече възродителните процеси,Бойко предаде България на Турция и пак робът ще ближе ботуша на господаря си!
18
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този още не му е регистрирана етническата турска партия. Освен това никой не му иска мнението. Никъде.
17
8
 
8
 
! Отговори
Лала преди 5 години
Турците не спират да плачат от възродителният процес. Дано много дълго да ги боли та чак да умрат!! Много ги боли като българите им го вкарат!!! :-)
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглец е този човек, но най-виновни са тези които му позволяват да си вее байрака.
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече го знаем вашият кандидат-президент! Ердоган!