За военните фрегати - 90 млн.лв., може и от бюджета за 2018 г.

Лесно било да служиш в богата армия, достойно било, когато има трудности
48
За военните фрегати - 90 млн.лв., може и от бюджета за 2018 г.
Снимка: БТА

Необходими са 90 милиона лева, за да бъдат модернизирани фрегатите на военния флот, каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му проектът вече е приет от Съвета по отбрана, но трябва да бъде одобрен от Министерския съвет.

Каракачанов уточни, че парите може да бъдат заложени в бюджета за следващата година.

Още по темата
Той допълни, че се работи за повишаване на заплатите на военнослужещите. По думите му разговорите по темата ще са най-активни през септември-октомври, като тогава ще стане ясен и процентът на увеличението.

Проведените учения през тази година доказаха, че въпреки недостатъчните средства, българските военнослужещи са много добре подготвени и си носят службата с достойнство, каза Каракачанов, цитиран от БТА.

Той допълни, че е лесно да служиш в богата армия и държава, достойното е да служиш, когато има трудности, както българските воини.

Във Варна днес министърът на отбраната участва в официалната церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от Випуск-2017 на Висшето военноморско училище /ВВМУ/ "Н. Й. Вапцаров". Тържеството бе част от честванията на 138-та годишнина от създаването на Военноморските сили. Сред гостите бяха началникът на отбраната ген.-лейтенант Андрей Боцев, представители на местната и държавната власт, офицери, много граждани.

Предстои ви дълъг и сложен, но изключително интересен път, се обърна към младите лейтенанти командирът на ВВМУ Боян Медникаров. Той ги призова да пазят офицерската чест и името на родината си.

В обръщението си към випускниците министър Каракачанов посочи, че влизат в редовете на велика армия, която никога не е губила сражение. Той допълни, че България съществува вече близо 1400 години благодарение на своята армия и никога български офицер не е предавал Родината си.

От името на своите колеги отличникът на випуска лейтенант Виктор Атанасов посочи, че никой от тях не служи на празни химери и всички са готови да преодоляват предизвикателствата със смелост, професионализъм и патриотизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Aferim be .......na ovoj Karakacanov..... ednas dojde Makedonija i ja oslobodi.......
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, а пенсионерите ще ядат дедовият.
36
0
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Да продадат Тиквата на ПСЖ, ще има не само за фрегати, но и за самолети ще останат.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов, ДЕБЕЛА ***, а какво стана с пенсиите по 300лв. бе ???
34
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 години
След 1944г. едни офицери избиха други офицери -едните поне са предатели,но кои?
33
0
 
7
 
! Отговори
Извратено положение преди 6 години
Тия дето бяха против ЕС ще пазят ЕС ....Владо Кузов директор на момчешки лицей в планината все едно.
32
3
 
3
 
! Отговори
Жега преди 6 години
До АнонименЩом ще пазим дупето на ЕС да ни дадат с кво ....Когато хора измират от студ и глад с по 100Е на месец ,а зимата само ток или дърша са ти по 300лв на месец е малко грубо.
31
1
 
4
 
! Отговори
Фарамацефт преди 6 години
Засега от тримата умници, Волен най-умен излезе трае и гледа сеира на Валерката и Каракачана и мъките им.
30
2
 
3
 
! Отговори
Социолог преди 6 години
То ясно ,че новия враг сега е Русия само дето за 10 мин и няма да има и следа от флота ни....Когато връга беше Турция-НАТО раша поне ни даваше гемии за чушки ,паста за съби и вино....
29
1
 
0
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Какво не е вярно и точно в коментар 32, че и аз да му прасна една червена точка ???
28
1
 
11
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Първо се гради!Започва се с образование, възпитание, култура и наука!, защото децата са бъдещето на държавата.След това:- икономика, промишленост, производство, сел. ссопанство... и се очертават основните отрасли и сектори на производствотоСледва военната доктрина:-армиячисленост на личения съставколичество воена техника съобразена с личния състав на армията и икономическите ни възможностиПри нас се наблюдава пълен хаос, защото нямаме никаква национална доктрина, тоест поглед в бъдещето
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30 "упс..." Е,хайде сега,ако така разсъждавахме,нямаше да имаме метро,магистрали...ще стане,защото сме се обвързали с 2% от бюджета по линията на НАТО,за военните ни сили.
26
1
 
4
 
! Отговори
упс... преди 6 години
"На гол тумбак - чифте ппищови"Всяка държава - ако, иска да бъде наречена държава - има изградена национална и воена доктрина!Тези две доктрини са ядрото около което се градят вътрешните и външни национални интереси на държавата: -образование-възпитание-култура-наука-икономика-промишленост-социална сфера и т.н.и разбира се силовите структори -армия-разузнаване и контраразузнаване-национална гвардиясъдебна с-*** и т.н.дипломация, външна и вътрешна политика.А ние нямаме такава!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е морска страна,външна граница на ЕС и трябва да има силни,модерни и надеждни военоморски сили.
24
2
 
2
 
! Отговори
бай Хасан преди 6 години
Хайде на чеверметата и къркачката. Тези другари ги интересува армия, войници и шапкари , точно толкова , колкото ме интересуват амазонските бръмбъри и има ли живот за тях. Цирка е пълен , но ще излиза солено през носа , гъзъ и т.н. ........
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗа 100 мил. и САЩ ще ни продъдат. А и сами ще си построим.
22
2
 
1
 
! Отговори
Razki преди 6 години
Mnogo skapa tasi machta ve....
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21Ти май не можеш да четеш а? "Земна маса се срути ВЪРХУ..." Червените *** не мислите много по принцип ама това всички го знаем.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се иска оставка на вицепремиер в нощен бар е проява на здрав разум.
19
5
 
12
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Дано Красимир Каракачанов разбира, че като го направи министър на отбраната Борисов всъщност го лиши от възможността да влияе на реалната икономика и вътрешна политика, което е залог на неуспех на лидера на ВМРО. Въоръжаване, превъоръжаване, силна българска армия - това всъщност е отклоняване на средства от съществени социални проекти, каквито държавата ни няма. Ние сме превзети отвътре - никой млад човек няма да отиде се сражава за България - стават наемни войници, защото нямат пари.