БСП: Оставката на Цветанов - закъсняла!

Корупцията пребори партията му, заяви Ченчев
Обновена: 27 мар 2019 21:21 | 27 мар 2019 20:52, Петя Славова
67

Цветан Цветанов вече няма да бъде депутат. Вторият човек в партия ГЕРБ напуска парламента, където оглавяваше вътрешната комисия. Въпреки това той остава заместник-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията. До решението му се стигна след скандала "Апартамейнтгейт".

Скандалът с луксозните жилища вече принуди правосъдния министър Цецка Цачева да подаде оставка, защото се оказа, че тя също е купила апартамент от фирма "Артекс" на цени, които са под пазарните. Същата беше причината с постовете си да се разделят още заместник - министрите на спорта и енергетиката Ваня Колева и Красимир Първанов.

Още по темата

Народният представител от БСП Иван Ченчев заяви в студиото на "Денят ON AIR", че напускането на парламента от страна на Цветан Цветанов е закъсняло.

"Не веднъж казахме, че Борисов като отреже главата на някой от своите подчинени и като дойде друг, моделът остава същия. Цветанов си отива, моделът си остава", категоричен беше Ченчев.

Депутатът от левицата припомни, че Бойко Борисов е създал ГЕРБ и обявил, че целта ѝ е да бори корупцията и заключи:

"Сега 10 години по-късно, корупцията пребори неговата партия", заяви Иван Ченчев пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител от БСП беше категоричен още, че предсрочните парламентарни избори у нас са изключително необходими и за пореден път изрази заявката на левицата да спечели евровота след два месеца.

"Консистенцията вътре от парламентарните сили, които в момента са в парламента, са едно цяло. Те са едно", посочи още Ченчев пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни още, че за предстоящия избор на български представители в Европейския парламент всички изразяват сходни приоритети, но въпросът е как се отстояват те, защото по думите му представители на други партии сменяли позициите си по дадени въпроси.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
9
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Абе с Ленчето Йончева кво става? Тя кога ще подава оставка заради парите от КТБ и офшорките? Нали в БСП-то уж са принципни да борят корупцията? Пък то - Ленчето - водач на листа за евродупетатка.
34
5
 
3
 
! Отговори
северомакедонец преди 5 години
До Не човек, аа.не бих отговарял на невежи примитви като тебе. ама лошия пример е заразителен. Поне се разходи по искърското дефиле и тогава пиши по форумите..екземплярино постбългарски.
33
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ненавиждам ГЕРБ ! Но съм доволен от Собственика на ГЕРБ , че остави Цвинокио за шеф на комунистическата партия ГЕРБ . Сега ще се види .... що за народ сме или боко.локо.луци !
32
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите милиционери надминаха по наглост и кражби червените милионери!
31
1
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
Чул си недочул! Къде го алкохолика, къде го Стефан Минев - Антон!?
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пламен Георгиев, шефът на комисията по АНтикорупция е ЛИЧНА НОМИНАЦИЯ НА ЦВЕТАНОВ. Той не е декларирал над 200 000 лева. Има имот чрез фирма АРтекс, чрез която е закупувал и ЦВетанов. Живее съвсем близо да Цветанов....и този човек трябва да го проверява????!
29
16
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Прави са от БСП че оставката на Цветанов е закасняла в този случаи ги подкрепям БСП не са ограбвали държавата те са градили държава
28
5
 
13
 
! Отговори
Не човек, аа. преди 5 години
Така ли беше писал един комунистически поет за един комунист,алкохолик.Който за бутилка ракия издава всичко на Гешев.Това сте комунистите.Продажници,крадци и манипулатори.Но власт, няма за вас.
27
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова такива иска да ги изгони от БСП, но всички, вместо да и помагаме и пречим!
26
9
 
23
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 5 години
Цветанов остава шеф в ГЕРБ. Това на нищо не прилича. Излиза че човек който трябва да е в затвора е начело на партията, която управлява България. ОСТАВКА!!!
25
9
 
11
 
! Отговори
Е.няма. преди 5 години
Наистина няма по голями наглеци,крадци и безочливи гадове от комунистите .С интриги,подлостижли смятате да спечелите.Гадове,никога власт за вас.
24
5
 
17
 
! Отговори
Кой каза? преди 5 години
,,Партиятя е на Цецуний!" Факт!,,Да се опитваш да мачкаш Цецов, все едно с голо дупе таралеж да мачкаш!" Факт!,,Разпореди съм на Цецерон - 2 избираеми места за проститутките от СДС! " Факт! Хайде вървете си без прът!
23
10
 
3
 
! Отговори
НСА преди 5 години
Ванка, Ванкааа, пичага си, ама откакто влезе в политиката се промени. Що критикуваш колегата от ВИФ-Цецо, та той ти е батко все пак. Некак си не е колегиално, нали така ;)
22
16
 
21
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
21
12
 
20
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
20
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб не са цвете но БСП са още по зле - докараха няколко национални катастрофи така че не са алтернатива на сегашното управление. Лошото е че колективната памет е много къса...
19
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом втората тиква в Партията краде така, какви ли ги върши първата тиква!?
18
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плиткоумен българино,много бързо забравихте Царя,Станишев,Орешарски,Доган и другите изедници!Сега плюете! Само червен терор за вас,вие сами си го искате!
17
9
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
И на червенушките не може да се угоди...
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При това момче има някакъв болнав рецидив да колекционира апартаменти!