ГЕРБ няма да бъде "лъскава партия на номенклатурата"

Драмите, които се очаквали на конгреса, не се случили
8 юли 2019 09:49,
92
ГЕРБ няма да бъде "лъскава партия на номенклатурата"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Остраняването на Цветан Цветанов от ръководните позиции в ГЕРБ е превантивна мярка срещу действия на политици, които могат да засегнат имиджа на партията. Това заяви пред bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова по повод вчерашния конгрес на партията, на който бившият заместник на Борисов беше официално освободен от всички постове.

По думите й, за ГЕРБ е много важно да има здрави морално устои, защото това гарантирало дълъг живот на партията.

"За съжаление имаше примери, които налагаха последващи действия. При нас действието е едно - политическа отговорност се носи с оставки. Това е нещо, което ни отличава от нашите политически опоненти", каза Дариткова.

Още по темата

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че създаването на новата Комисия по етика към партията също е с превантивен характер. Според нея, тези действия на премиера Бойко Борисов ще предпазят ГЕРБ от това да се превърне в "лъскава партия на номенклатурата".

"Етичната комисия ще разглежда всички жалби и проблеми, които съществуват в различните партийни структури. Превенцията е винаги по-добра, отколкото последващата терапия. Членовете на тази комисия трябва да бъдат избрани с мисълта за това да бъдат отговорни хора с достатъчно компетентности, затова все още не сме оповестили техните имена", посочи Дариткова.

Тя уточни, че тази сряда се очаква да бъдат решени всичк неизвестни около Комисията по етика на ГЕРБ. На въпрос дали е имало сигнали срещу Цветанов, тя отговори, че такива не е имало и че делегати, които са гласували срещу освобождаването му - няма да бъдат разследвани.

"Нормално е след толкова години г-н Цветанов да има твърди привърженици в ГЕРБ, които смятат, че неговото оттегляне ще навреди на партията", заяви още председателят на ПГ.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пък беше категорична пред Нова, че след конгреса ГЕРБ гледа само напред, а предвещаваните от опозицията драми, не са се случили.

Попитана дали вярва на слуховете, че  Цветан Цветанов е свързан с фирмата „Еврохолд”, която има намерение да купува ЧЕЗ, Караянчева заяви: „Етичната комисия на ГЕРБ, която предстои да се сформира, ще се сезира за всеки сигнал, за да може наистина да се преценяват нещата и като виждаме опонентите колко агресивно работят и какъв черен пиар правят, трябва наистина да се оглеждат нещата, за да не се дават невинни жертви".

Председателят на НС съобщи, че в момента има сигнали за членове на партията в Сандански и в Банско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
19
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
Глаголното време на "няма да бъде" е правилно. Защото на практика вече е "е".
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е никаква партия. Това е една организирана престъпна група за ограбване на народа, съставена от най-долната и противна прослойка ченгета и провинциални подмазвачи и мошеници.
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха.............че каква "драма" може да има в партия, където ЕДИН коли и беси??? Има само "слушам" и това е!!! КЪДЕ ДА ИМА ДРАМА!??? Това да не е БСП, където всички "отлюспени" се изреждат по телевизиите и се жалват!!! Я някой да се "ожали" от бойко...........не само поста, ами и главата му сигурно ще хвръкне! Боже, че по тошово време имаше повече свобода, честност и почтенност!!! Язък, че ни управлява "ученика" му!!!
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герп и морал = бб владее чужди езици
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как няма? Все едно не е такава отдавна
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Драмите не се случиха?Е, значи са им дали поне по един суджук, да мълчат, докато дъвчат...
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Еврохолд" ще бъде хранилката на ГЕРБ,на вожда им,на внуците..Сега нали няма сенчести цигари,наркотици да ги хранят.ЕС поиска "чист" бизнес..Ето го "Еврохолд"-чист,прозрачен.И колко други ще има.Стара школа на капитализъма-правиш пари с черен бизнес-после ги "переш" чрез разни фирми..Защо няма проверки за депутати-с колко пари идват на власт и с колко тръгват?Разликата ще е огромна,ще проличи,защо населението е в мизерия,.няма пари за заплати,пенсии..
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ- Гробари Енергично Работят за България.
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Попитана дали вярва на слуховете, че Цветан Цветанов е свързан с фирмата Еврохолд, която има намерение да купува ЧЕЗ, Караянчева заяви: Етичната комисия на ГЕРБ, която предстои да се сформира, ще се сезира за всеки сигнал,"Каква е тая етична комисия на ГЕРБ? В държавата няма ли независими разследващи органи?
9
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветанов няма собствено значение- видя се, че ГЕРБ печели и без него. Определящ за политическите процеси в България е семантичния анализ на името на Червената лидерка. ***=.Ур-***-я=.Ур-нали-яде.Това автоматично се пренася като орис и върху Партията й.За Бойко Борисов звездите са по-благосклонни. Името го определя като човек, който се Бори успешно и раздава Бой, на който заслужава.Напълно се допълват двамата лидери като кармична двойка, всеки със своята полезна функция.
8
2
 
21
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Имате банани,имате тоалетна хартия !!!Нали това ви липсваше по мое време ???Кой не скача е червен...
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно си е. Министъра на правосъдието в типичен пример за човек от народа. Въртя очи, мънка и накрая се изказа за бял хакер
6
1
 
34
 
! Отговори
Дневален преди 4 години
Не изпитвам никаква носталгия по соца, но за съжаление в момента номенклатурата е в пъти повече от преди.Излъгаха ни и си създадоха нова каста.Кастата на партийците издържани в лукс от данъкоплатците.
5
0
 
27
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Пфу каква етична комисия може да става дума морала и българските политици са две несъвместими неща, ако имахме съд и прокуратура както трябва да бъде или поне като в Румъния затворите нямаше да стигнат за народните ни "любимци".
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вървите по пътя на СДС. И те се самозабравиха.Нали знаете по какво си приличат гълъжите и политиците? Докато са на земята кълват дребни трохички, но излетят ли, започват да с'рат на хората на главите.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъскави сте,че няма на къде повече...
2
1
 
27
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
ГЕРБ е христоматиен пример за това как се създава номенклатура в условията на "демокрация". Примери безброй. Разбира се и те не са достатъчно за онези 80%... Всъщност отдавна ГЕРБ отдавна задмина БКП
1
2
 
29
 
! Отговори
Цвъ Цвъ преди 4 години
"По думите й, за ГЕРБ е много важно да има здрави морално устои, защото това гарантирало дълъг живот на партията."Морално е да си подадеш оставката и да се оттеглиш със заграбеното.