БСП: В бюджет 2020 липсва желание за реформи!

Машинното гласуване е клучов въпрос, смята Крум Зарков
12 ное 2019 21:55, Петя Славова
3

Политическите партии БСП, ДПС, ВОЛЯ и ВМРО излязоха с общо предложение за временна комисия за Изборния кодекс. Около какво се обединяват партиите, в студиото на "Денят ON AIR" коментира депутатът от левицата, Крум Зарков.

"Предлагаме извън общия политически дебат в една комисия всеки да покани екпертите, с които разполага, в година, в която няма избори - да сложим проблемите на масата и да ги решим", каза Зарков.

"Има две неща, които трябва да бъдат решени, и те няма да присъстват в доклада на ЦИК", смята депутатът. Според него единият ключов въпрос касае въвеждането на машинно гласуване.

"В закона е записано, че трябва да има машинно гласуване. Въпросът е не дали, а по какъв начин да се случи то", заяви Зарков.

Другият сериозен проблем при провеждането на избори, според представителя на БСП, се състои в липсата на категорични решения при съставяне на избирателните списъци. А той може да бъде решен чрез активна регистрация на гласоподавателите.

"Ние имаме ясна представа какво трябва да се направи. Целим да извадим противопоставянето, да повикаме екперти, които разбират от изборния процес, да излезем с общ доклад и да си спестим големи неприятности при следващите избори", каза пред Bulgaria ON AIR Крум Зарков.

И продължи: "Предлагаме тя да бъде на паритетен принцип и не виждам нищо лошо да бъде с председател от ГЕРБ".

Относно Бюджет 2020 Зарков заяви, че липсва приоритизиране и желание за реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Я па тия - то при вас,когато бяхте във властта ,сигурно валеше от реформи ?! Ставате от смешни,по-смешни! Дръжте се достойно,бре! Нищо не правите освен да наливате масло в огъня и да търсите кусури ?! То така да "работи " всеки може - направете най-сетне нещо, ама и с ваши пари да е !!! Долна ***-само знае да иска,да краде и да плюе !
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз забелязах липса на желание у Нинова да си подаде оставката след дузината разгромни загуби на избори.
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А наука кога ще се развива? Кога ще имаме космическа индустрия и полети в космоса? Никога при Боко.