БСП иска оставката на правителството с подписка сред народа?

Търси си съюзник в битката с паралелната държава
153
БСП иска оставката на правителството с подписка сред народа?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изпълнителното бюро на БСП реши да предложи на Националния съвет на партията в събота стартиране на подписка във всеки град и населено място за оставка на правителството. Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова и коментира, че очаква подкрепа от Националния съвет.

Още по темата

Наш съюзник в битката с паралелната държава е народът. Ще потърсим него чрез всички свои структури, членове на Националния съвет, депутати, кметове. Искаме народен вот на недоверие, заяви тя, цитирана от БТА.

Нинова коментира, че подписката може да прерасне в искане на вот на недоверие в пленарна зала, но вече подкрепен от народа.

Нинова посочи, че Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на "БСП за България" са разгледали днес писмото от Васил Божков, с което са били сезирани като партия, както и обясненията на властта, давани досега.

Тя съобщи, че ще предложат на парламентарната група да внесе в Народното събрание предложение за създаване на нарочна анкетна комисия, която да провери всички изнесени публично факти и да извика на изслушване замесените лица от Борисов, през министри, чиновници до пиари.

Истината трябва да излезе в парламентарната комисия, посочи Нинова. Искаме фактите и истината, ние не сме нито съдии, нито прокурори, те трябва да си свършат наказателно-правната част от въпроса, добави тя. Нинова обясни, че писмото на Божков е пристигнало до БСП и то е със същото съдържание, което е било изпратено до прокуратурата, ВКС, ГЕРБ и "Да, България". По думите й то е едно общо писмо с няколко адресата.

Обсъдихме и случилото се в Министерството на земеделието, посочи лидерът на БСП. По думите й това също е един ярък пример на модела на управление на Борисов. "Тъй като тръгваме на подписка за оставка на цялото правителство, включително и на министъра на земеделието, не искаме отделно нейната оставка", коментира Нинова. Борисов и да смени Танева, ще сложи друг, който ще продължи по същия начин, добави тя. Искаме промяната на модела чрез оставката на цялото правителство, каза лидерът на социалистите.

Тя коментира, че не са си поставяли контролни бройки за подписката, а искат да бъде максимално подкрепена. Вотът на недоверие в зала е до голяма степен математика. Сега вече търсим подкрепа извън залата, каза лидерът на БСП.

Попитана как ще коментира заявката на Божков за нов политически проект, Нинова отговори: "Никак, всеки има право да прави каквото иска в демократична държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Трайно безработенА защо си "трайно безработен" ???? Или си некадърен или мързелив! А може би и двете:)
66
2
 
20
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 3 години
Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комуниста защото тогава всички ще са гладни, жадни, голи и боси. С изключение на управляващите комунисти!
65
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко изпълнява педизборните обещания на БСП като бавно развиващ!Направи Южен поток пардон турски ама все тая газо пак е същия.И АЕЦ Беляне ще строи ама друг път.
64
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До asdДа, но телефонните измамници лъжат стотина пенсионера а БСП лъже всичките.
63
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След хунтата на ББ идва демократичното правителство на Черепа??!!
62
4
 
19
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 3 години
До АнонименНИНОВА И КОМУНИСТИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ ТА ИМА ЛИ НЯКОЙ УМЕН КОЙТО ДА ГЛАСУВА ЗА ТЯХ КАКТО И ЗА РУМЕН РАДЕВ ЕДНАКЪВ МОЗЪК ИМАТ И СА КОРУМПИРАНИ ОТ ПРЕДИ
61
14
 
5
 
! Отговори
Трайно безработен преди 3 години
Вчера получавам от НАП писмо, че времето за доброволно плащане на 2 Здравни вноски е изтекло !Какво сега насила ли ще ме накарат?При Станишев Зфравните бяха 10 лв.При Борисов 24.4 лв то само това да беше.Очаквам да доидат да ме принудят да им платя в натура.
60
2
 
12
 
! Отговори
все по-малко преди 3 години
Тия пак ли ще се преброяватнали са под 60 хил
59
3
 
22
 
! Отговори
Дидо преди 3 години
По-гнусно предложение не сме и сънували. А бе тая партия не беше ли забранена?????????????? Народе отваряй си очите и то много нашироко.Ако искаш да се върне народния съд-подпиши се. Ако искаш инфлация един долар за 3000 лева подпиши се.Ако искаш да осъмнеш със спестявания в рубли вместо евро,подпиши се.Ако искаш да се озовем със съсипана икономика в резултат на руската управа подпиши се. Ако държиш на мутри и олигарси..............................под-пи-ши-се......
58
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накъде ни тласка тази партия заради клиентелиските си ангажименти към олигархията?След свалянето на ГЕРБ идва правителството на мутрите и олигархията.Техноимпексова-премиер;Цв.Василев м-р на финансите;Слафчо чалгаджийчето м-р на културата;Черепа на МВР и хазарта;Миню Стайков на земеделието;Арабаджиеви на туризма;Баневи на икономиката;Златев на химията.......Да ви е честито!!!Хахаха Порнография!
57
3
 
24
 
! Отговори
asd преди 3 години
Какво е общото между БСП и телефонните измамници? - Лъжат пенсионерите
56
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това нещо като преброяване на пенсионерите ли е?
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дън Сяо Пин: Не е важно дали котката е синя или червена - важното е да лови мишки.
54
17
 
8
 
! Отговори
Герб ще ни довърши преди 3 години
До Тако Пеков: Не БСП, ГЕРБ ще ни довърши. Вече трети мандат на Бойко все сме на опашката на ЕС иняма да се отлепим оттам докато не си отиде некадърната и корумпирана гербаджийска дружинка.
53
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо искат оставката му? ГЕРБ вече започнаха да изпълняват предизборните обещания на БСП : АЕЦ - Белене, Балкански поток, държавни бензиностанции, вкарване на олигарсите в затвора, ревизия на прехода и ревизия на криминалната приватизация.Защо да ги спират да им изпълнят всичко, което са обещавали някога на народа?Хем няма да се мъчат, като дойдат на власт. Всичко ще е построено, олигарсите ще са в затвора, държавен бензин за народа.
52
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ ПРОТИВ ГЕРБ ИСКАТ БЪЛГАРИЯ В ЕВРАЗИЯ- НАЙ ВИСОКАТА МИН ЗАПЛАТА Е В РУСИЯ- 118ЕВРО- НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ВЗЕМАМЕ ПО ВИСОКА ОТ НАЙ СИЛНО РАЗВИТАТА ДЪРЖАВА- НИЕ С 200ЛВ, А ДРУГАРИТЕ В РАЗБИТИЯ И КОФТАК ЗАПАД, МИЛИОНЕРИТЕ СЕ ВРЪЩАТ НА БЯЛ КОН, ТЕ ФАЛИРАТ БАНКИ НА ВОЛЯ И БЪЛГАРИЯ ЦЪФТИ- ТА ТЪЙ БРАТЯ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ!
51
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тоталното огладняване води до тотално изпростяване"
50
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГЪДУЛАРТози закон Майчето Костинбродска го писа:))
49
10
 
17
 
! Отговори
Тако Пеков преди 3 години
Айде, да идва Бесепето да довърши държавата. До сега имаше няколко неуспешни опита, но е крайно време да ни изтрие от картата на света.
48
11
 
9
 
! Отговори
ГЪДУЛАР преди 3 години
ИМАМЕ ЗАКОН ЗА ПРЯКОТО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО И Т.Н.-НАКРАТКО ЗАКОН ЗА РЕФЕРЕНДУМИТЕ.СВАЛЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВО МОЖЕ САМО С РЕШЕНИЕ НА НС- НЕ И С РЕФЕРЕНДУМ,ОЩЕ ПО-МАЛКО С НЯКАКВА СИ ПОДПИСКА.ЗАТОВА НИНОВА СЕ ГЪБАРКА С ПОДПИСКА,КАКВАТО В ЗАКОНА НЕ Е ПРЕДВИДЕНА. НЯМА МНОЗИНСТВО В НС И ТАМ НЕ МОЖЕ ДА ПРОБИЕ. ЗАВЪРШИЛА Е ПРАВО,А ТВОРИ ДИВОТИИ..."НАРОДЕ????"===============Закона е писан така, че властимащите "вовеки веков", .... долняци!