БСП иска оставката на правителството с подписка сред народа?

Търси си съюзник в битката с паралелната държава
153
БСП иска оставката на правителството с подписка сред народа?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изпълнителното бюро на БСП реши да предложи на Националния съвет на партията в събота стартиране на подписка във всеки град и населено място за оставка на правителството. Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова и коментира, че очаква подкрепа от Националния съвет.

Още по темата

Наш съюзник в битката с паралелната държава е народът. Ще потърсим него чрез всички свои структури, членове на Националния съвет, депутати, кметове. Искаме народен вот на недоверие, заяви тя, цитирана от БТА.

Нинова коментира, че подписката може да прерасне в искане на вот на недоверие в пленарна зала, но вече подкрепен от народа.

Нинова посочи, че Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на "БСП за България" са разгледали днес писмото от Васил Божков, с което са били сезирани като партия, както и обясненията на властта, давани досега.

Тя съобщи, че ще предложат на парламентарната група да внесе в Народното събрание предложение за създаване на нарочна анкетна комисия, която да провери всички изнесени публично факти и да извика на изслушване замесените лица от Борисов, през министри, чиновници до пиари.

Истината трябва да излезе в парламентарната комисия, посочи Нинова. Искаме фактите и истината, ние не сме нито съдии, нито прокурори, те трябва да си свършат наказателно-правната част от въпроса, добави тя. Нинова обясни, че писмото на Божков е пристигнало до БСП и то е със същото съдържание, което е било изпратено до прокуратурата, ВКС, ГЕРБ и "Да, България". По думите й то е едно общо писмо с няколко адресата.

Обсъдихме и случилото се в Министерството на земеделието, посочи лидерът на БСП. По думите й това също е един ярък пример на модела на управление на Борисов. "Тъй като тръгваме на подписка за оставка на цялото правителство, включително и на министъра на земеделието, не искаме отделно нейната оставка", коментира Нинова. Борисов и да смени Танева, ще сложи друг, който ще продължи по същия начин, добави тя. Искаме промяната на модела чрез оставката на цялото правителство, каза лидерът на социалистите.

Тя коментира, че не са си поставяли контролни бройки за подписката, а искат да бъде максимално подкрепена. Вотът на недоверие в зала е до голяма степен математика. Сега вече търсим подкрепа извън залата, каза лидерът на БСП.

Попитана как ще коментира заявката на Божков за нов политически проект, Нинова отговори: "Никак, всеки има право да прави каквото иска в демократична държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
5
 
11
 
! Отговори
Въпросчо преди 3 години
Ами , за какво правим тогава избори ??? Ако всеки, на когото му хрумне , тръгне да иска смяна на властта , за какъв ред говорим ??? Народът ще позволи ли на една *** от с. Крушовица да истеризира Цялата държава с болната си амбиция да промени вота на народа ??????? Наистина комунистите искат паралелна държава , в която да си крадат на воля , без значение дали някой ги иска или познава !!!
106
4
 
14
 
! Отговори
хейтър преди 3 години
А аз предлагам да направим подписка за закриване на БСП. Без майтап :)))))Тези съвсем са изтрещели. Подписки...То за това си има избори. Ама те ги губят почти винаги. Единствено онзи клепоухия успя да излъже хората, че е неутрален и надпартиен. Ако пак се кандидатира ще загуби и той.
105
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата и слугите му!
104
5
 
15
 
! Отговори
ПогребиДимитров!БКП? преди 3 години
Въпроса за забраната и погребването на лешасалата, но гримирана БКП виси със страшна. Воня стана метърпима!
103
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тука само Гърбави ли се,, рат. Евахвимакята. Яки мангизи ви плащат за плюене по опозицията. Тия 60 милиона дето Божков им е дал на Гърбавите добра работа вършат.
102
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнела вместо да благодари Бойко, че й спаси пенсионерския електорат от covid, тръгнала да му иска оставка. Това е черна комунистическа благодарност, ...вече 30 години. Грешка беше да не се забранява тази партия през 1990 год., от тогава не е спряла да вреди на България. То 2 фалита на държавата(1990&1996),то запъване за НАТО, то запъване за еврото, то асфалт не ядяха, то голямо гъзохапене, то никой по-добре от тях не опука бюджета и да се изхлузи.Да де, затова трябва да ви забранят!
101
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами това е единственото,което може да роди чугунена глава! След 11%,които социологията им дава,в тази жалка партия нямат никакви полезни ходове,освен отчаяните.Явно бъдещето за тях приключва,затова се хващат за сламка,а както се разбра днес и за пура от Емирствата! Блазе ни,най-сетне идва края им..
100
3
 
16
 
! Отговори
Лустрация трябва преди 3 години
Искам подписка за забрана на БСП!Нали режима който налагаше БКП 45 год.е обявен за престъпен със закон.Защо партията, която го налагаше не беше забранена.И сега не е късно, няма място за престъпници в българския политически живот.Алчните кадри в тази партия са срам за България с опитите да слагат прът в развитие на страната.Целия преход опропастиха с контрапродуктивното си поведение и диражирания грабеж и фалит на държавата.За капак,нагл@ селянk@-приватизаторка име лидер,за още грабеж и вреди!
99
0
 
8
 
! Отговори
Т.Живков преди 3 години
Казах ли,че Социализъма е недоносче и ще я унищожите тази партия?Не може да се играят две роли едновременно другари на лошия и добрия чичко милиционер.Лошите трябва да нахранят прасетата в Беляне и Скравена въпреки ,че са Социалисти-фашисти.И не трий туземец а чети история на България.
98
4
 
12
 
! Отговори
Я преди 3 години
Предлагам подписка сред Народа за забрана на БСП.
97
2
 
14
 
! Отговори
Я преди 3 години
Тия *** нагли докога ще си мислят че Народа е техен.
96
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗА ЧЕРВЕНА КОБИЛА НЕМА ЗАКОНИ,НЯМА ПАРЛАМЕНТ, НЕМА ИЗБОРИ- ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ СЕ САМООБИРАТ, КРАДАТ СИ СОБСТВЕНИТЕ ПАРТИЙНИ КАСИ, КАКВО ОСТАВА НАРОДА СИ- СЛЕД ТЯХ ПОГРОМ.
95
4
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Да внимават малко с тази подписка, че на доста места як бой ще ядат.
94
13
 
2
 
! Отговори
anonimeen преди 3 години
Пускайте подписката да се подписвам,аман от КАЛИНКИ.
93
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха,ама бай Митьо може пък Лилана да ни стане премиер=ка,Божков който иска да взима властта от Борисов ще я лансира защото пък той самият може да ни стане президент,само си прЕдставете каква идилия ще е това,чалга и кючек на корем.Не че Бориосв е любител на оперното изкуство но вече се научи на политика,винаги върви с няколко хода напред,както сега с бензоностанциите,хазарта,цената на газа и БКП му гласуват предложенията!Корнела Нинова лае колкото да не зАспи.
92
3
 
18
 
! Отговори
Бай Митьо преди 3 години
Като видя Р.Овч. Р.Гечев и Т.Ерменков и си ги представя на власт...... - филм на ужасите
91
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съществуването на БСП хвърля народа в ужас,че могат пак да се докопат до властта.
90
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Михаил Миков-бившия председател на БКП преди кукуна тя,Корнела е безмозъчна,чак водещата зина и каза УАУУУ,хахахахахаха,Миков поне ни разеселяваше а тая направо....
89
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи АЗ ЛИЧНО без да ангажирам дори някой друг член от семйството си камо ли други хора сега ще кажа какво пък искам АЗ и предполагам ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ от НАРОДА!Корнела и БКП да дадат отговор ако до 1989 година всичкибяхме равни КАК САМО НЯКОЛКО ГОДИНИ ПО-КЪСНО ВЕЧЕ ИМАХМЕ МУЛТИМИЛИОНЕРИ?Как стана това,какво измислиха тия умни глави и то във време на тотална НИЩЕТА!?Или иде реч за едни ПОДАРЕНИ ПАРИ на ЕДНИ НАШИ ХОРА?Искам да знам защо в БКП има ТОЛКОВА МНОГО МИЛИОНЕРИ!Искам да знам...следв
88
2
 
20
 
! Отговори
Пореднодоказателство преди 3 години
че лидерите на БСП са в някакъв паралелен свят,където те са народни трибунии хората върят след тях без да мислят дали нещата,които им казват са верни,дали ръководството е изстрадало като тях(а не потънало в лукс,с деца назапад,в престижни университети,осигурени отвсякъде).кипи революционна ситуация срещу капитализма(?ами ИБ какви са-милионери приватизатори капиталисти?),а марсианските другари са готови да ни помогнат да свалим хомота.КН трябва дабъде изритана без забавяне тя води разруха.