Радев: Не трябва да се охраняват Пеевски и Доган, но не решава НСО

Президентът поиска прокуратурата и местната власт да проверят "Росенец"
Обновена: 8 юли 2020 17:36 | 8 юли 2020 17:15, Камелия Цветанова
325

Служители на НСО, които охраняват почетния председател на ДПС Ахмед Доган, са влезли в сблъсък на брега в парк "Росенец" с бившия правосъден министър Христо Иванов, който стигна с лодка до плажа.

Това потвърди президентът Румен Радев.

Още по темата
Той съобщи, че днес е имал разговор с шефа на НСО Красимир Станчев, на която е станало ясно, че тече проверка относно правомерността на действията на служителите, участвали в скандала.

"Отдавна казах, че Доган и Пеевски не трябва да се охраняват от НСО, но това зависи от Борисов и изпълнителната власт. Под управлението на премиера са ДАНС и МВР, а те определят дали към някое лице има заплаха. А НСО само назначава охраната", посочи Радев.

Той съобщи, че през миналия месец комисията, която решава кой се нуждае от охрана, е заседавала и представители на изпълнителната власт са потвърдили, че Доган се нуждае от такава.

"Днес настоях пред Станчев утре да свика комисията и да се преразгледа нуждата отново", почоси той.

Президентът призова правителството, прокуратурата и местната власт да извършат проверка на обектите в парк "Росенец" и ако се установи нарушение или отклонение от нормативната база, да се изпълни законът.

Според него с приетия Закон за НСО на практика се отнемат правомощията на президента реално да ръководи и контролира НСО.

"Нуждата за охрана се определя от МВР и ДАНС, а контролът се извършва от парламента", мотивира се той.

Държавният глава настоя, че ако отговорност за НСО ще носи президентът, би следвало да му бъдат върнати и правата относно службата.

"Неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в просперираща европейска държава, когато укрепим върховенството на правото и отстоим правата на българските граждани. За съжаление, законите и правата на гражданите продължават да се погазват. Когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира и без това разклатеното доверие в държавността. В такива ситуации е критично важно институциите да поднесат истината", посочи още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
7
 
9
 
! Отговори
Тикви преди 3 години
Щом Шехерезада е платила на тролчетата да дойдат и да *** тука, значи нещата отиват на добре. Като не мина номера да се обвинява Радев за охраната на Доган, която е разпоредена от шефовете на ДАНС и МВР, то какво ли ще измисли СевдаТВ? Пак ли някоя историйка за дрон? АхахаА днес бг е платена медия, която се опита да прикрие случилото се.
137
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрогарьо Гадев,неприятно но е факт че създадени от еди кой си,еди какви си,но ДПС са фактор в политиката у нас а *** са нищо!Ако БКП дойде на власт с кой мислиш ще управлява,освен това вие от БКП какво грачите против Пеевски,ми нали ВИЕ ГО ПРЕДЛОЖИХТЕ ПРИ ПРЕДИШНИЯ ПАРЛАМЕНТ ЗА ВИСОК ДЪРЖАВЕН ПОСТ??Много ви къса паметта,верно че повечето от твоята партия са вече сенилни,*** ти още вдигаш самолета предполагам!!Да станеш возд на *** комунистите в деснонямаш шанс,какво им се подмазваш!***.
136
12
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Радев, обаждай се на генерал Решетников да ти вади руски паспорт по спешност и бягай от България, че като излязат записите от сараите как ти и Нинова играете кючек върху българския трибагреник, ще бъдеш убит с камъни!
135
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иван Козарев-БалканМи той е шеф на шефа ти бе шумкар.Гаварит Москва таварищ Сава не верит в слезки.
134
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХА, Гадев се сопна на Доган и ДПС,вечният коалиционен партнЕр на БКП при нейните нещастни управления.Тоя се закла тоя път,говори от името на *** на Бойкикиев и Прокопиев,на Дайнов, на комунярския прокурор *** пти женеральАтанасов,екоталибаните червени отвътре и други видни НЕОлиберални фашаги!Абе Гадев,*** ти не знаеш ли ДПС и *** ТЕ ИЗБРАХА БЕ,ПОД СТРОЙ ОТИДОХА ДО УРНИТЕ.Без тяхна помощ щеше да си пРезидент на кукуво лето,сега що лаеш само против ДПС,защото не ти клечат пред прозорците?!!
133
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 156Единственото което ме кефи в този сайт е коментарната зона, добре са го направили...Чисто, подредено..естествено с адблокер изглежда чист сайта,Телевизията им е ок, предимно когато имам време гледам Росен Петров, интересно му е предаването :)
132
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефът на НСО казва, че не от тяхната юрисдикция. Радев казва, че не е от неговата юрисдикция. Борисов ще каже, че не е от неговата юрисдикция. Филмът е ясен. Никой не е виновен. Пак народа плаща за да е прецакан. Ако получавах по едно пени за всеки път, когато за последните 30 години се случва нещо подобно щях да съм милионер вече.
131
2
 
11
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Миралай ефенди Доган ага има достатъчно кинти да си напазурва цела армия, освен това самата ДПС особено в младежката си част са една стабилно военнизирана партия. Така, че, миралаят нема никви проблеми с това. Тук Радев е прав;)))
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В случая Радев е прав.Да няма друг полезен ход, очаквам шефа му да се откаже от някои удобства.
129
7
 
6
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Много ми хареса - Румен Шведски ! Май най важната работа на Шведски , свършена за България , е била да се нареди на шведска маса , заедно с кобилата си.
128
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Радефф пак някой му пречи и той е невинен горкия. Много *** кефи, той винаги без грешен другите лоши, акани....Супер ***.
127
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той изглежда не разбира същината на въпроса, а именно "Защо тези хора охраняват Доган от времето, в което ти имаше контрол над НСО?".
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев никога няма да нарежда да правят някого на смешен.Но си зависим от крьга му.След като разреши на потурите акция в К.Андреево с битата баба БГ гражданка на младини градила Бьлгария в услуга на хидролога.
125
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Ал Бънди да си признава навреме, че е бил чест гост със *** в сараите, че някой от НСО може да пусне клипове и снимки!Оставка, *** такъв!
124
6
 
8
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 155Какво е прав ? Това си е чист популизъм както и да го гледаш. И хората са казали да внимаваш какво си пожелаваш. Нека му върнат правомощията и пак да хванат поръчков убиец от НСО. Тогава какво ще каже ? Ще понесе ли отговорност ? Според пак ще говори приказки от 1001 нощи.
123
9
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Националният предател, Радеф, така безумно изглежда все повече , че би било унищожително някъде да се каже, че това е президент на европейска държава ! Нима няма хора в България да приключат трагедията на този тотално неадекватен военен паршивец ???
122
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев що гледа така?Вече не лети със самолета ли?
121
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В случая Радев е прав.
120
6
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Кухия старшина си остава кух и това е!Да беше казал :Питайте *** какви ги е вършила с агата в сараите, аз не знаех,... Аланкоулу, другарите те използват като ностна кърпичка, да не употребявам по силни сравнения!
119
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 134Радев е скучен, плюс това жена му го дърпа малко надолу, но живот, какво да направиш...Бойко прави по рнак, секиш както се вика, уволнява назначава...Мишо Бирата, про стата КП, кюлчета евро, да не забравя че е истински демократ на когото комунистите са убили дядо му.Не ги слушай тролчетата че баща му е бил милиционер, той просто е бил под прекритие, за това не са го усетили ко мунягите :)