Опрощават наемите за обекти в Слънчев бряг, които не са отворили

Ще има карантинни хотели в двата най-големи курорта
26
Опрощават наемите за обекти в Слънчев бряг, които не са отворили
Снимка: МТ

Ще бъдат изцяло опростени наемите до края на годината на обекти в Слънчев бряг, които не са отворени за туристи. Предстои да направим анализ кои ще са те, като това ще важи за обекти, които са под егидата на „Слънчев бряг“ АД. Решението беше трудно, но го взехме, тъй като държавата влиза в положението на бранша. Знаем за затруднението в момента и че туризмът е най-засегнатият сектор, заяви в Слънчев бряг вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, цитиранаот пресцетнтъра на МТ.

Още по темата

Тя бе категорична, че най-големият ни курортен комплекс е изцяло подготвен да поеме туристите, които се очакват следващите месеци. 2020 е годината на българските туристи, на които разчитаме, обяви още тя. Прилага се пълна дезинфекция на всички публични пространства, както и на зелените площи, а видеонаблюдението функционира напълно.

Около 350 камери работят за сигурността на посетителите, стана ясно от думите й.

Министърът на туризма допълни, че с 50% ще се намали и таксата за паркиране в курорта. Създадена е специална апликация за чужденци, която е в тяхна помощ. Чрез нея веднага може да се заплати паркирането в синята зона, като сега цената е 50 цента на час, посочи вицепремиерът. В момента тук почиват германци, нидерландци и чехи.

Местата за настаняване са резервирани за месец август на пълен капацитет, съобщи министърът на туризма. Очакваме през септември и двудневни, и тридневни посещения, а август - едноседмични пакети. За септември има много еднодневни резервации, както и седмични, и уикенд пакети. Разчитаме българите да посетят повече места за настаняване в страната си, да видят нашите културно-исторически забележителности. Подготвяме съвместно с Асоциацията на екскурзоводите инициатива за малко познатите места у нас, която ще популяризираме в онлайн пространството, съобщи Николова.

Благодаря на всички хотелиери, които въпреки пандемията не затвориха своите обекти и не освободиха персонала. Благодаря за подадената ръка, трябва да търсим решения. Изработваме и екшън план, който ще очертае подготовка за предстоящия зимен сезон, той е много важен. Ще създам специализиран съвет към министерството, в който ще бъдат включени експерти и представители на бизнеса, съобщи също тя. В него ще бъдат подготвени кризисни предложения за новия зимен сезон и преодоляване на последствията от коронавируса.

Николова съобщи още, че се ще има карантинни хотели в Слънчев бряг и Златни пясъци.

По думите й в момента се водят преговори със собственици на хотели, които все още не са отворили през настоящия летен сезон.

Към настоящия момент моята позиция е, че това трябва да бъде осигурено за сметка на държавата. Представете си, ако ние имаме чужди туристи и те са дошли при тези условия, какво ще бъде объркването за тях, ако има такъв случай. Водя преговори и разговори в момента по отношение на финансовото осигуряване, заяви Мариана Николова.


26
Още от Общество
Улицата говори за корупция, управляващите - за пенсии
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
да опростят и преди 1 седмица
банковите кредити на безработни в заварено положение - БИЗНЕСА си има ДЪРЖАВА
24
1
 
3
 
! Отговори
не е честно преди 1 седмица
опростете и моя наем за основно жилище, откъде накъде ще се опрощават наеми на не работещи обекти. Както аз съм без работа от 1 април и те не са работили. Опрощавате с нашите данъци без да ни питате
23
2
 
9
 
! Отговори
Данъци преди 1 седмица
Спрете да ми харчите данъците за глупости.Цялата система е пред рухване.Всеки месец плащам по 400 лв данъци и нищо не получавам.Спрете вече.Скоро няма да има и за пенсии защото стимулирате мутри и безделници без нито един ден трудов стаж и 0 стотинки данъци.
22
1
 
4
 
! Отговори
генчо преди 1 седмица
Голяма веселба на СЛЪНЧАКА,който евал,евал,както се изразява Бойко Слънцето.Който не отворил-ПЕЧЕЛИ,който работил-ГУБИ!ВИЕ ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИЦИ ГРОБАРИ-НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ?
21
1
 
6
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 1 седмица
Искам и аз , искам и аз....Спасение ми дай ,или поне 1-2 милиона ...идат избор!!!
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
с нашите данъци които плащаме подпоматат кръчми барове и цялата тая пасмина
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Очите ще е най-големият бенефициент.
18
1
 
17
 
! Отговори
генчо преди 1 седмица
Само раците и Бойко Тиквата,КРАДЕЦА,НЯМА ДА ПЛАЩАТ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ!Пясъка на гърба си навират и шкафчетата с евро кешират!Старата песен на новия гробарски марш!
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Подигравките продължават с надеждата да останат на власт!
16
1
 
12
 
! Отговори
нури преди 1 седмица
Хвала тебе ,нов дедин
на Слънчака!Нов министер на сонцето!Ами ние дека не сме и затварали от марта,сега да затварюваме ли?Обрани се та го виж,сонцето у газо ти свети!
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бабите ни, които не са виждали морето от младостта си, много ще се зарадват, че са спонсорирали туристи с 35 евро, платили са наеми на обекти, допринесли са за ваучери за почиващи и т.н. За награда - 50лв за 3 месеца. Халал да са им!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Социална политика!
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В случая да се оправят в съда, ако хазяин и наемател не могат да се разберат стига хората са им плащали за схемите.
12
1
 
21
 
! Отговори
Ххахахахах преди 1 седмица
Преди работех в един НОН-СТОП на Слънчака, който плащаше наем на мутри. А наема се ПРЕДПЛАЩАШЕ за сезон :O
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На мен като един турист макар и на местна почва никой няма да ми даде 35 евро да отида до морето със самолет примерно... ама за чужденците може. Обиколил съм доста държави в Европа като турист и никога никой не ми е свалял от цената за билета само защото съм решил да отида някъде на собствени разноски. Сега спонсорираме едни хора да дойдат за да може други хора да получат едни пари от тях, а сметката ще я платят всички в държавата. А тия с хотелите на мен някога ще ми платят ли поне една дъвка?
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-справедливо е който не е отварял и не е ползвал обекта си да не плаща наем.
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А аз когато не работя, никой не ми опрощава ни заеми, ни наеми, нито ми дават безплатно в магазина. Разбираме, че тази година ще им е по-трудно ама в много от миналите им беше повече от добре... Тогава някой да пусна чадъри без пари или плати 2 остани 3 дни някакви такива промоции...Отделно как така имаш бизнес, който при малко разклащане на пазара отива към фалит - значи някой или не разбира от бизнес или не си е взел правилните хора вместо него. И сега с пари на бюджета да ги спасяваме?
8
1
 
26
 
! Отговори
Възмутен преди 2 седмици
Ей мутри!На зима ще си ядете лн та!На народа му писна да превива гръб и да бачка за някакви си 750 лева,да плаща данъци а вие да раздавате парите му на всякакви тарикати!Махайте се изедници!
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Егати опрощаването държавата ще плаща на наемодателя. Опрощаване го разбирам наемодателя да опрости наемите и да пие една студена вода в случая това ще бъдат данъкоплатците.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи пак ние данъкоплатците през Бюджета ще плащаме мафиотските схеми на ГРОБ и обръчите им от фирми.

ОСТАВКА, МРЪСНИ МУТРИ !