Асен Агов: Ще бъде съставено правителство с кратък живот

Отсъствието на Борисов е подигравка, според политика
15 апр 2021 22:40, Нели Христова
69

Тържествено заседание откри новото 45-ото Народно събрание, а в речта си пред новите депутати президентът Радев призова да бъде възстановен парламентаризмът в управлението. Но все още не е ясно дали ще успеят различните коалиции да изгладят различията си и да излъчат правителство.

"Най-вероятно ще бъде съставено правителство с кратък живот, за да има време да се свършат най-важните неща. На първо място трябва да се извърши промяната в Избирателния закон, така че да се разреши гласуването по пощата, което да позволи на 2 млн. българи в чужбина да гласуват", заяви журналистът и политик Асен Агов в студиото на "Денят ON AIR".

Той е от малцината, които защитават местенето на парламента в сградата на бившия Партиен дом. Според него няма по-голям символ на промяната от това да се премести "храма на демокрацията" в "храма на потисничеството".

"За мен няма по-сериозно зачеркване на комунистическата история от преместването на Народното събрание, а отгоре на всичко там е по-удобно да се работи. Старата сграда изглежда като старото кино "Влайкова", изтъкна журналистът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Агов смята, че парламентаризмът ще бъде възстановен и е на мнение, че отсъствието на Борисов, който от повече от година не е влизал в заседателна зала на НС, е подигравка.

"Борисов излиза в отпуск, защото не иска да се яви пред парламента. Пренебрежението към парламента потвърждава тезата, че това беше едно квазиавторитарно управление - еднолично управление на човек, който не съм сигурен, че има всички качества да управлява, освен да кара джип", посочи събеседникът на Ганиела Ангелова.

В България има две политически течения - консерватори и реформатори, стана още ясно от думите му.

"Консерваторите искат да затворят статуквото в буркани, да го консервират и да си го сложат в мазето за собствена употреба, а реформаторите сега са на ход", подчерта журналистът.

По думите му, днешният ден е "свеж въздух" за българския парламентаризъм.

"Нахлу свеж въздух в старата сграда на парламента. Този свеж въздух трябва да нахлуе изобщо в политическия живот", категоричен е Агов.


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
че самият Бог не допусна Слави в залата на Парламента?! - доста знаменателноБог не допусна и Бойко в парламента. На какво ли е знамение това? Докъде ще стигнат новодошлите?
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асанчо за свеж ли се изживява или за отлежал зеленчук?
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Генерал Борисов ще ги слуша известно време, ще ги потърпи да го подритват по глезените, пък като се развихри, като замахне с опакото ... комунистите и менте реформаторите ще заквичат от ужас.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
chestito na chujbinskite bulgarcheta s malkite rachichki v malkite chujbinki bulgariiki ...
13
3
 
3
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
До Анонимен13Нека видим как ще стане това - не че тези негодници не могат да го направят, но е напълно сигурно, че набедените ще се окажат невинни! По-вероятно е доста от останалите депутати да заплатят по някоя глобичка за обида и агресивно поведение в Парламента!...Ще видим! Във всеки случай съм съгласна, че ни чака голям цирк!...Не забелязвате ли, че самият Бог не допусна Слави в залата на Парламента?! - доста знаменателно! Може и да размисли, знае ли се?...Ще видим!
12
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Започват арестите на гербавата мафия!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От русоФОБ акъл не искам.Агов е продажник,предател на българските интереси.Другите двама са агент Николай или Георги Марков седесара работил във второ и шесто управление,и третия е мръ---к е Ал-Йо.
10
2
 
17
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Не трябва да се вдига бяло знаме - битката още не е започнала! Тези негодници разкриха позициите си от първия ден, което не означава, че не могат да бъдат разгромени и размазани като *** - важното е човек да отстоява Истината и убежденията си, не да обижда и се нахвърля на другите! Винаги некадърниците се борят не с проблемите, а с опонента си, с човека, а не с решнието на повдигнатите въпроси...Това трябва твърдо да се подчертава от засегнатите и да се предприемат адекватни мерки...
9
1
 
13
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Соломон Паси= Сюлеман Паша , Асен Агов= Хасан Ага и т.н. Нали се сещаме, че това правителство дето иде ще е седваща крачка на онова правителство дето е в сянка и назначи също така току отишлото си такова. България ще изчезне ако не се гласува закон,който да позволява власт само на чисти етнически българи. Това не нито САЩ,нито Израел,нито Турция,нито Армения, уважаеми ми приятели. Веселинъ Радославовъ Димитровъ егн 7112136860
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От утре Слънцето ще протестира отказва да Изгравя защото Баце го няма...
7
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много свеж въздух нахлу в Парламента, свеж като баба Мика....
6
5
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
""За мен няма по-сериозно зачеркване на комунистическата история от преместването на Народното събрание... " - старата сграда е Народно Събрание от 1885та, а новата - бивш партиен дом.Има ли по-добро доказателство, че евроатлантичееките сДС-ари са ненормални психопати и лъжци. А също и българомразци?!
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въобще не ме интересува мнението на Агов - за мен той винаги е бил кръгла нула с голямо самочувствие. И какви ги дрънка - срещу Борисов. Голямо мнение, голямо нещо. Когато Борисов е в парламента - крещят когато не е - пак крещят. Нищо съществено, както се и очаква. И стига вече са ни занимавали с разни креатури от които нищо положително не сме видели само глупави приказки и толкоз. Вече Агов ще ми дава мнение - как ли пък не.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Агов е де-ге-не-ратт
3
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бай ГошоТо се вижда кой е умствено изостаналия - ти. Върни се в първи клас и учи. Ако ли не. В следващия живот ще платиш с душата си за грешките.
2
2
 
12
 
! Отговори
И Д И О Т преди 1 месец
си ти Агов
1
2
 
21
 
! Отговори
Бай Гошо преди 1 месец
Агов -ти си доста умствено изостанал!