Румен Радев: Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от Борисов

Започнаха консултациите при президента за членове на ЦИК
Обновена: 7 май 2021 08:44 | 7 май 2021 08:28, Нели Христова
476

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като от ГЕРБ оттеглиха единствената кандидатура за председател на ЦИК, днес в президентството се провеждат допълнителни консултации с държавния глава Румен Радев.

"Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от господин Борисов, който абдикира от отговорността, под която се огъна", заяви президентът Румен Радев в началото на срещата с членовете на различните партии. Той похвали председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, че се е застъпила като истински лидер зад кандидатурата на Красимир Ципов.

Още по темата
"Сега ни остава малките партии да имат повече смелост, повече гражданска отговорност. Да не се водят от тесни лични сметки, а да поемат отговорност в името на провеждането на честни, достъпни, прозрачни избори, за да избегнем хаоса, в който влизаме отново от вчера", добави още държавния глава.

"Господин Борисов оттегли лично кандидатурата на господин Ципов, по молба на самия господин Ципов и след като 24 часа, включително и на консултациите тук при вас, имаше лични нападки към кандидатурата му и персонално към личността му. Считам, че е некоректно да използвате мен като председател на парламентарна група по отношение на твърдения за отговорността. На тази маса стоят лидери на партии, които отказаха мандат за съставяне на правителство и не предложиха състав и структура на Министерски съвет. Само коалиция ГЕРБ-СДС представи не само състав и структура, но и представи кандидатура за председател на ЦИК", заяви Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари